Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Fuch стави уље? На пасатот мојот мајстор ми набави Febi Bilstein уље за мењач и само му дотурив, а на фиатот желба ми е целосно да го сменам.
Тоа е пак од Fuch така?Симо искрено појма немам каков е, по кажувања многу нежен и комплициран мењач бил. Ме советуваа дури и да избегнувам со 6 брзини ако бил, да сум барал строго 1.9 8 вентилски мотор, јас постапив спротивно на кажувањата и поминав 30.000+ км за една година.
Цитат: Passat3B на 06 Декември 2020, 18:25:33 pmТоа е пак од Fuch така?Симо искрено појма немам каков е, по кажувања многу нежен и комплициран мењач бил. Ме советуваа дури и да избегнувам со 6 брзини ако бил, да сум барал строго 1.9 8 вентилски мотор, јас постапив спротивно на кажувањата и поминав 30.000+ км за една година. Те овакво ќе ти треба 2Л 🙂(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
M32 се,барем кај 1.9 мултиџет 8/16V.Иначе пишува 1.8Л,и точно на шипчето покажуваше максиум кога ставав од тоталот,со таа количина и го возев,од фуксот ставив 2Л и точно почна да прелива.Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
Тоталот во моторот последно што го ставив од Крис и Том, едвај чекам да го сменам нареден месец. Пред тоа од Еуроимпекс немав забелешки.Користев и моторно Фукс. Топ 3 што сум ги користел до сега, а сум сменил доста. Прекрасно уље.