Автор Тема: Mobil, Total, Elf или какво масло ?  (Прочитано 1954552 пати)

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
Одг: Mobil, Total, Elf или какво масло ?
« Одговори #6045 на: 11 Декември 2017, 17:06:00 pm »
нигде не реков дека тоа е фалсификат немој да измислуваш!
реков дека влегува мала колочина која ние не можеме да ја сопреме

пецони...ај да олабавиме малку...да ти оставиме малку време да се средиш и да ни одговориш што се случува...не е лошо да си најдеш некоја портпаролка...јака на уста..."кучињава" ти се настрвија...  :)

...мора да се одлучиш: факсификат е... тоа "малку" што влегува мимо тебе... или оригинал...

ако не е фалсификат...тогаш е оригинал...така ли беше...или има нешто измеѓу...  :)

...е сега...ако е оригинал...сеедно ми е дали од тебе ќе го купам или од некој твој конкурент...штом е оригинал...не е важно на кого парите ќе му ги дадам...

...но пак ме буни...зошто да отвараме очи и да ги споредуваме пакувањата...ако нема фалсификат...

...а и на другиве прашања и дилеми... замоли ја портпаролката да ни одговори... :)

се исклучувам од дискусија по ова прашање...ќе ја чекам портпаролката... :)

останете ми раат...и со добро здравје...

пак ќе кажам нигде не спомнав фалсификат, значи мислам на мал паралелен "увоз" на оригинално масло

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #6046 на: 11 Декември 2017, 17:06:44 pm »
Мотопартс,мотојове и слични си увезуваат по едно пакетче од грција и нека не ве чуди ако е различни опаковките,можеби од различна фабрика земаат.

мотојове и орце мотопартс земаат од мене масло

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #6047 на: 11 Декември 2017, 17:21:45 pm »
Мотопартс,мотојове и слични си увезуваат по едно пакетче од грција и нека не ве чуди ако е различни опаковките,можеби од различна фабрика земаат.

од кога мотопартс велес земаат мотул од акома оил?

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #6048 на: 11 Декември 2017, 17:41:59 pm »

од кога мотопартс велес земаат мотул од акома оил?

od 2013 koga akoma oil pochna oficijalen uvoz i distribucija niz mk
prethodno od grcija

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #6049 на: 11 Декември 2017, 21:12:56 pm »
Шо е орце поарен од јове,трговци се и двајцата,иначе орце работи многу повеќе марки и модели тоа е тоа.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #6050 на: 11 Декември 2017, 23:41:06 pm »
Дома имам 3/4 канти од мотул масло (за коли,мотори.. Од пред 2 години до пред 2 месеци). Никогаш не сум проверил пакувањата што како се... Утре ќе сликам ќе ви пуштам слики тука ...

п.с. камарад за претседател !  :D

Отсутен marmlad

• Сениор
« Одговори #6051 на: 12 Декември 2017, 09:09:36 am »
Шо е орце поарен од јове,трговци се и двајцата,иначе орце работи многу повеќе марки и модели тоа е тоа.
Е така де, и пиљарата и WALLMART со истото работат, ко ќе видиш  :-\

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34290
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6052 на: 12 Декември 2017, 13:29:40 pm »
@kamarad poso si borec za coecki pravdini :) treba da otvoris i tema za serviserive na koli, bilo oficijalni ili ne i sto se desava tamu i zosto cenite im se izgor skapi za popravki. fala mn i prijatno
Ааа тоа ќе направам јас кога ќе ми заврши NDA (Non disclosure agreement) договорот и ќе пишам се што прават овластените сервисери, увознивжци и автомобилски дилери. Ќе паднете на г'с што се случува. Ќе видите колку се вратил животот во Македонија.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #6053 на: 12 Декември 2017, 13:37:01 pm »
сите пиздарии се десиле последниве 6 месеци ?

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #6054 на: 12 Декември 2017, 13:40:44 pm »
@kamarad poso si borec za coecki pravdini :) treba da otvoris i tema za serviserive na koli, bilo oficijalni ili ne i sto se desava tamu i zosto cenite im se izgor skapi za popravki. fala mn i prijatno
Ааа тоа ќе направам јас кога ќе ми заврши NDA (Non disclosure agreement) договорот и ќе пишам се што прават овластените сервисери, увознивжци и автомобилски дилери. Ќе паднете на г'с што се случува. Ќе видите колку се вратил животот во Македонија.

Otvori fake profil Kamarad2 i otvori se :)) osobeno za oficijalnive servisi me interesira, zaso se min duplo poskapo ako ne i poveke od drugive, a dali dobivas duplo usluga i kvalitetni delovi??

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #6055 на: 13 Декември 2017, 14:02:48 pm »
Фалц масла произведени и пакувани во Бугарија од брендовите GM, Total, Motul, Ford, BMW и Castrol се пуштени на пазарот кај нас.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #6056 на: 13 Декември 2017, 14:45:50 pm »
Дај нешто ново кажи, да не случајно нешто асално некогаш се има продавано кај нас...  :-\

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #6057 на: 13 Декември 2017, 14:48:05 pm »

Ako imas info kako sto vikas :D aj samo ova kazi go, dali oficijalnive servisi imaat original delovi i masla i tn ili i tie fals stavaat za tie golemi ceni?

Отсутен marmlad

• Сениор
« Одговори #6058 на: 13 Декември 2017, 15:26:24 pm »
Jaс се уште не можам да откријам дали се продава некое оригинал масло на нашиот пазар? Освен LUBEX!

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6830
« Одговори #6059 на: 13 Декември 2017, 15:30:50 pm »
Јас што го земам моето масло е оригинално. Барем така тврди и официјалната фирма: https://www.77lubricants.nl/en/unikomerc-is-the-77-lubricants-distributor-in-macedonia/