Автор Тема: Mobil, Total, Elf или какво масло ?  (Прочитано 1954483 пати)

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
Одг: Mobil, Total, Elf или какво масло ?
« Одговори #6015 на: 11 Декември 2017, 14:00:24 pm »
Кастролот од Германија го платив по 10 евра/литар. Кај нас тука во локална продавница прашувам за цена, ми вели 600 ден, за тебе 550. На излегување ми вели дека уште ќе спуштел. Не го ни прашав колку. Вајда на 500. Он има ќар како дилер, таму од кај што го зема исто имаат ќар и пак поефтино од Германија. Ми нема логика освен дека е фалц кај нас.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6220
« Одговори #6016 на: 11 Декември 2017, 14:08:44 pm »
Јас колку шо разбрав од едно видео и двете се оргинал само едното е произведено во италија другото во франција или сл.

терајте на 1:59

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7214
  • French diamond
« Одговори #6017 на: 11 Декември 2017, 14:12:30 pm »
И јас таков коментар прочитав, дека се правени во различни фабрики па затоа и има некакви разлики помеѓу паковањата..што до некаде е за  верување.

Засега се покажа супер во овие неколку илјади километри.
« Последно менување: 11 Декември 2017, 14:17:34 pm n1kola »

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #6018 на: 11 Декември 2017, 14:13:02 pm »
Јас колку шо разбрав од едно видео и двете се оргинал само едното е произведено во италија другото во франција или сл.

Токму така, затоа треба @Peconi да ни објасни дали овие "сомнителни пакувања" се оригинал или копија. Според она што до сега го кажа, испаѓа дека сомнителното пакување е фалц?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #6019 на: 11 Декември 2017, 14:25:39 pm »
Ај кога ќе се договорите дали е фалц или различна фабрика, кажете ми што сум купил јас (втора туба, купена од Гостивар, @Peconi буквално од комбе го симна пакетот и сам си бирав која туба ќе ја земам, додека првата е идентична со оваа и е купена од Рели Рејсинг, омилените на @kamarad).

П.С. Пред да бидам и јас брендиран како поддржувач на фалсификаторите, да напоменам дека во Гостивар само ЕДНА продавница работи со Мотул, а има преку 30 продавници за автоделови и масла. И сеа, требаше да лутам низ цел град за да најдам, или пологично беше да ми каже која продавница може да ми обезбеди масло?

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #6020 на: 11 Декември 2017, 14:33:14 pm »
Еве видео како човекот има ОРИГИНАЛ МОТУЛ ама во паковањето со "полош" квалитет, ама сепак успева да објасни каде се разликите. Според ова видео, на @MartinAlfista мотулот е ФАЛЦ поради линијата за гледање на нивото на маслото на самата кутија (линијата за гледање не оди до самото дно на тубата, а воедно е и подебела него оригиналното паковање). На видеото на 3:58.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #6021 на: 11 Декември 2017, 14:41:27 pm »
Интересно е што кај мене ознаките на дното не се слични ни како оригиналот ни како фалцот на видеово, додека споредено со бугарскиот пост, се идентични барем со една од двете туби (која и да е оригиналната или фалцот според нив).

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #6022 на: 11 Декември 2017, 14:42:08 pm »
Преваранти евривер!

Sent from my Samsung s8+ using Tapatalk

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #6023 на: 11 Декември 2017, 14:45:13 pm »
разлика во квалитет заради правење во различни фабрики треба веднаш да се елиминира, затоа што тука се тврдеше дека маслото се произведува од една единствена фабрика и од истата се дистрибуира

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #6024 на: 11 Декември 2017, 14:46:03 pm »
Тука се викаше  и „само мотул, пошто нема фалц“ ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #6025 на: 11 Декември 2017, 14:49:52 pm »
И за гумите исто вака се трескате од земја.

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #6026 на: 11 Декември 2017, 14:50:03 pm »

е да си ми жив и здрав
сакав одма да го објаснам ова али кога го видов постот од "адвокатот" се напнав. Прво ни проверил ни ништо одма да се лае
Мотул има две фабрики моментално едната  е во Франција каде што се произведува и полни маслото и втората е во Италија каде само се полни
Што се однесува до разликите во пакувањето ги има а искрено незнам зоштоа.
Иначе за брзо се планира отварање и трета фабрика вероватно во јужна америка  за да се растеретат франција и италија и да може да се задоволат потребите на пазарот
Што се однесува до фалсификување на Мотул маслата е многу тешко има доста заштити на самата амбалажа а и Мотул како фирма се грижи нивните партнери и корисници да ги информира доколку има нешто такво како што беше случај во 2001 или 2002 во русија. Од тогаш па наваму секоја кантичка има свој баблкод и по тој код може да се провери оригиналноста на истото

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3039
« Одговори #6027 на: 11 Декември 2017, 14:58:33 pm »
Kade se naogja toj kod i kade moze da se proveri?

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #6028 на: 11 Декември 2017, 15:00:14 pm »
разлика во квалитет заради правење во различни фабрики треба веднаш да се елиминира, затоа што тука се тврдеше дека маслото се произведува од една единствена фабрика и од истата се дистрибуира

точно така се произведува само во Франција а се полни во Франција и Италија

Отсутен Peconi

• Редовен
« Одговори #6029 на: 11 Декември 2017, 15:09:48 pm »
Kade se naogja toj kod i kade moze da se proveri?

Sent from my MI 6 using Tapatalk

на кантичката од предната или задната страна имаш датум кога е произведено маслото и имаш бројки и букви. Тие бројки и букви ги праќаш на мотул и чекаш одговор