Автор Тема: CARclub Тест: Audi A3 Limouse 1.6 TDI  (Прочитано 32990 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43791
  • Il Moderatore
Одг: CARclub Тест: Audi A3 Limouse 1.6 TDI
« Одговори #90 на: 01 Февруари 2014, 15:57:26 pm »
Кажи им дека димензиите на хартијата се подредени вака по големина од најголемо кон најмало: А2, А3, А4, А5, А6, А7, А8. Не обратно. Нека не се праат мајмуни :D

Инаку, се гледа дека не вложиле ни во фотокопир, користат:

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Одг:
« Одговори #91 на: 01 Февруари 2014, 16:14:57 pm »
Zero kaj a7 spusteniot zaden del ti e odlicen,ama kaj mercedes ti e odvraten. Bmw gran coupe e utka,ama zatoa kocki ti se strasno kul auta..... znam dek nema da ti davaat koli na test ako ne gi falis,ama smesno izgleda.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #92 на: 01 Февруари 2014, 16:15:44 pm »
Zero kaj a7 spusteniot zaden del ti e odlicen,ama kaj mercedes (CLA) ti e odvraten.
Исто и мене.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #93 на: 01 Февруари 2014, 16:25:04 pm »
Zero kaj a7 spusteniot zaden del ti e odlicen,ama kaj mercedes ti e odvraten. Bmw gran coupe e utka,ama zatoa kocki ti se strasno kul auta..... znam dek nema da ti davaat koli na test ako ne gi falis,ama smesno izgleda.

Вкус. На секого му е дозволено да го има, и не е проблем ако тие се разликуваат.

Да, А7 повеќе ми се свиѓа од CLA. А6 ми се свиѓа повеќе од Е-класа (која со фејслифтот изгледа како кинез да објаснува на друг кинез по телефон како изгледа Е класа).

BMW 6 (и 6 Gran Coupe) не ми се свиѓаат. BMW 3/4 (и 4 Gran Coupe) ми се свиѓаат.

Голф 6 ми се свиѓа. Голф 7 не. Passat не ми се свиѓа (промашен заден дел), Passat CC ми се свиѓа. Audi A5 ми се свиѓа, А5 Sportback не толку многу. Уствари, и едното и другото ги упропастија со фејслифт, неколку пати јавно сум го кажал тоа.

Да, ми се свиѓаат мали коцкасти количиња. VW Up ми се свиѓа. Opel Adam не ми се свиѓа. Mini ми се свиѓа, MiTo не.

Едит: И пред да почнеш да навредуваш, а во таа насока тераш - да ти кажам на тебе, а и на сите други дека покрај тоа што знам луѓе кои работат продажба во Порше, нашата соработка (се мисли на Карклуб) со маркетинг одделот на Порше е меѓу најнепродуктивните. За да ја земеме А7-цата (цели 5-6 саата) морав да се заканам дека ќе ја земам од пријател наместо од нив, а А3-ката ја имавме на тест цели 24 саата.

Колку за споредба, значително подобра соработка имам со Мерцедес отколку со Ауди/VW. Од друга страна, со BMW немам никаква соработка, ама пак им ги фалам моделите - тие што мислам дека се за фалење.

Затоа, не си давај за право да збориш работи за кои што не знаеш.
« Последно менување: 01 Февруари 2014, 16:36:44 pm zeroSignal »

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3898
« Одговори #94 на: 01 Февруари 2014, 16:31:26 pm »
Мене коли кои на некој начин биле грди но сепак со повеќе карактер повеќе ми се допаѓаат отколку стандардно безизразни монотони „ничим“ искарактеризирани Октави или Џети. Во секој момент би избрал Јети вс. Октавија, BMW 1 vs A3 (дури и да си ги сменат амблемите). Не дека мислам дека BMW е убаво, туки мислам дека има statement.

Реакциите за CLA се оправадни и оти предизвикува реакции е некако поарно за мене отколку ова „ништо“.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20133
« Одговори #95 на: 01 Февруари 2014, 16:32:29 pm »
Ако јети ти има повеќе карактер од ова...

You need help.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #96 на: 01 Февруари 2014, 16:33:57 pm »
Ако јети ти има повеќе карактер од ова...

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

You need help.

Секој произодител на коли на планетава произвел барем еден ваков седан. Само шкода произвела Yeti.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #97 на: 01 Февруари 2014, 16:35:08 pm »
Баш ме интересира колку овакви октавии ќе видиме низ градов, а колку ќе бидат со „такси едишн“ опрема....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #98 на: 01 Февруари 2014, 16:35:22 pm »

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #99 на: 01 Февруари 2014, 16:36:59 pm »
Баш ме интересира колку овакви октавии ќе видиме низ градов, а колку ќе бидат со „такси едишн“ опрема....

Црна со лед штопови и ксенон светла напред изгледа далеку подобро од Јетиво.

Отсутен bramovsk

• Сениор
« Одговори #100 на: 01 Февруари 2014, 16:39:59 pm »
Може да изгледа „подобро“ само што е досадно вообичаено.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #101 на: 01 Февруари 2014, 16:40:18 pm »

Црна со лед штопови и ксенон светла напред изгледа далеку подобро од Јетиво.
така изгледа „на нешто“ ама у „такси едишн“, какви ќе бидат 99,9 проценти октавиите во државава - љети е боље (и основно).

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #102 на: 01 Февруари 2014, 16:41:27 pm »
Во салонот на Шкода има една Октавија во онаа плавата боја од Octavia RS. Одлично изгледа.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #103 на: 01 Февруари 2014, 16:44:04 pm »
Можеби ќе беше боље ако имав хелихоптер :D.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #104 на: 01 Февруари 2014, 16:44:56 pm »
Пилоту, ти фали „к“.  ;D