Zero kaj a7 spusteniot zaden del ti e odlicen,ama kaj mercedes ti e odvraten. Bmw gran coupe e utka,ama zatoa kocki ti se strasno kul auta..... znam dek nema da ti davaat koli na test ako ne gi falis,ama smesno izgleda.
Вкус. На секого му е дозволено да го има, и не е проблем ако тие се разликуваат.
Да, А7 повеќе ми се свиѓа од CLA. А6 ми се свиѓа повеќе од Е-класа (која со фејслифтот изгледа како кинез да објаснува на друг кинез по телефон како изгледа Е класа).
BMW 6 (и 6 Gran Coupe) не ми се свиѓаат. BMW 3/4 (и 4 Gran Coupe) ми се свиѓаат.
Голф 6 ми се свиѓа. Голф 7 не. Passat не ми се свиѓа (промашен заден дел), Passat CC ми се свиѓа. Audi A5 ми се свиѓа, А5 Sportback не толку многу. Уствари, и едното и другото ги упропастија со фејслифт, неколку пати јавно сум го кажал тоа.
Да, ми се свиѓаат мали коцкасти количиња. VW Up ми се свиѓа. Opel Adam не ми се свиѓа. Mini ми се свиѓа, MiTo не.
Едит: И пред да почнеш да навредуваш, а во таа насока тераш - да ти кажам на тебе, а и на сите други дека покрај тоа што знам луѓе кои работат продажба во Порше, нашата соработка (се мисли на Карклуб) со маркетинг одделот на Порше е меѓу најнепродуктивните. За да ја земеме А7-цата (цели 5-6 саата) морав да се заканам дека ќе ја земам од пријател наместо од нив, а А3-ката ја имавме на тест цели 24 саата.
Колку за споредба, значително подобра соработка имам со Мерцедес отколку со Ауди/VW. Од друга страна, со BMW немам никаква соработка, ама пак им ги фалам моделите - тие што мислам дека се за фалење.
Затоа, не си давај за право да збориш работи за кои што не знаеш.