Аудиво е типично Ауди. Искрено натинг спешл. Значи ОК е и се супер, ама па некако немам wow фактор. ЦЛА од друга страна е со прилично хабар дизајн, преубаво аутце, ама па од назад е незнам забегано малце. Или ти се свиѓа или нејќеш да го видиш никат више у живот (нешто слично се дешава и со Нисан Џук).
Ауди мене лично ми е омилен бренд, секогаш правеле одлични коли и по мене дефинитивно најдобрите ентериери. Е сеа од друга страна 3ката на Ауди па не ми била нешто посебно, а сите други модели ДА. Седан на 3кава е помалку нелогичен избор, сакале да направат едно освежување на моделите, ама па за мене е неразбирливо до негде. Остај ја 3ката да си тера ко што тераше до са, имаш а4ка која веќе заостанува. Ама па ајде, кога ќе видиш они не ги прават овие коли само за Македонија, ова у УСА има да развали. Зашто никој не знае. Чуден е тој пазар таму. Пример фиестата СТ у УСА се нуди само со 5 врати, у ЕУ па обратно. Така да си има зашто постои а3 седан (колку и нас глупо да ни личи или нелогично ни делува).
И секој си има свои вкусови сеа. Мене лично ЦЛА-то ми е ОК, би бил горд сопственик на едно такво, аудиво хмм нот рили. А7ца пример би ја избрал у секој момент пред ЦЛС. А8 пред С класа. ама па Ц би земал пред а4 и слично..
А Шкодата ВРС прекрасно ауто што го вреди секој можен цент, ама једино така може Шкода да се издигне и да ги сруши предрасудите. Ауди нема што да се докажува, може да експериментира сеа. А шкода? Тек допрва доаѓа времето шкода да се издугнува. Прави стварно прекрасни модели, прадобри, квалитетни, убави и се, ама го носат знакот Шкода - На некој тоа апсолутно му е небитно, ама има многу што пре би земале некое друго гомно (во споредба со шкодата) ама битно има некое друго знакче