Автор Тема: Закони ли се закони, клаберски маки големи  (Прочитано 119957 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
Одг: Закони ли се закони, клаберски маки големи
« Одговори #90 на: 28 Јануари 2014, 12:19:30 pm »
;D Хевтав

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29791
    • CARclub.mk
Одг: Re: Закони ли се закони, клаберски маки големи
« Одговори #91 на: 28 Јануари 2014, 12:21:21 pm »
Ситно а? Добро, добро. ;D

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #92 на: 28 Јануари 2014, 12:32:27 pm »
да, ама по службена должност се гонат кражби со износ над 6000 денари, а во овој случај треба фирмата да поднесе  приватна тужба. Може само да го легитимира и да го пушти а после фирмата нека си го тужи за 19-те денари и за кражбата
Тоа се бараше уште после првиот пост.

Другарче работи на бензинска и по негово кажување во 3 години му се има случено 3-4 пати да му дојде на смена некој тип ( батка)  да си наполни резервоар и чао чао да си отиде. Во тој случај ти како вработен си немоќен да направиш нешто освен да го платиш горивото од твој џеб а покасно врз основа на снимки од камери лично да си покренеш судски спор.

Мене ми се има случено во Грција да купам јакна од Карфур и после една недела одам во друг маркет на Карфур нормално облечен во таа јакна. Само што поминав низ местото кај што стои обезбедувањето почна тоа алармо да свири како нездрав. Финтата била дека заборавиле да ја сечат некоја лента од внатрешна страна што го активира алармот. Ај сеа докажи дека си ја купил пред неколку дена. Али за среќа наидов на разбирање од обезбедувањето па само ме повика во една помошна просторија да ја сече лентата за да немам повторно ист проблем. Ако сакаше некој од грците да се направи фраер можеше без проблем да ми повика полиција

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20142
« Одговори #93 на: 28 Јануари 2014, 12:46:42 pm »
А фискална од пред неколку дена не зема?

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #94 на: 28 Јануари 2014, 15:44:27 pm »
Па сум земал ама нема ваљда да ја носам со мене

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #95 на: 29 Јануари 2014, 04:59:58 am »
Толку ли е тешко вака да се објасни? Добро, не студираат сите право, јасно ми е, ама додека не улета Ќебапбрингер сите во празно пуцавме, полуинформирани.

Океј, штом закон вика дека дечкото, што не можел средно да заврши зашо киснел у теретана, може да ме тепа со гумена палка и ја не смеам да офнам, тогаш така нека биде.
Дете, абе иди земи еби нешто. ;D

Точно е дека не студираат сите право, ама кога не си сигурен во нешто, не настапувај така. Едноставно можеш да прашаш, а не да се разубедуваш и да изнесуваш аргументи за кои ни самиот не знаеш дали ти се валидни. Иако не пишувам на форумов, го пратам секојденвно и сум те приметил во последно време дека многу дрско тераш инат и се напнуваш за непотребни работи. Искулирај малце, не си ја расипувај позитивната слика за тебе. Најдобронамерно ти го кажувам ова, неам ништо против тебе, напротив се знаеме и лично и баш си океј. Поздрав, kiss4e ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17601
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #96 на: 29 Јануари 2014, 10:51:42 am »
Ооо, фала што ме пратиш, благодарам, почестен сум.
Ако некому не се допаѓа мојот стил на изразување, не ве терам да ме читате, уште помалку да ми реплицирате. Со оглед на тоа што на мојот "настап", како што викаш ти, реагираа неколку луѓе со исто толку знаење како мене во поглед на законите, и пробаа да ме разубедат без докази (што највише мразам), уште толку ме испровоцира.

Пак ќе кажам, штом не ти се свиѓа како се изразувам на форум, не ме читај. Во живо пак ќе седнеме да јадеме месо во Гламур - Маврово.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #97 на: 29 Јануари 2014, 11:28:18 am »
Не ми ја сфати поентата на тоа што ти го напишав и повторно бурно изреагира. Како што кажав го пратам цел форум, ама кај тебе приметив промена, затоа што си член од поодамна и најдругарски ти пишав со доза на хумор.

Ти проба да ги разубедиш луѓето со исто толку знаење, со погрешни докази, што можеби и повеќе провоцира.

Не е работата ако не му се допаѓа на некој да не те чита, се почесто читам вакви изјави на форумов, а според мене со тоа се губи квалитетот на форумот. Не е работата да бидеме тврдоглави и да ги рипаме постовите, зашто некој со некого се замерил или му терал инат. Поентата на форумот е конструктивна дискусија и размена на мислења и искуства, барем јас така го разбирам.

Пак ќе ти кажам, најдругарски те посоветував, немав никаква намера да се замерам или да те навредам, твое си е како ќе се понашаш и изразуваш.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17601
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #98 на: 29 Јануари 2014, 12:24:09 pm »
Додека не се испонашавме сите така, со доза на неинформираност, никој не де замараше да побара низ закони. Евентуално, после многу постови, успеав да изнудам конструктивност а не само инаетење.
Дискусијата се заврши, си ја признав грешката откако се презентираше ДОКАЗ.
Благодарам на другарската забелешка, не е сфатено грешно. :)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7344
« Одговори #99 на: 29 Јануари 2014, 15:45:46 pm »
@ DayWalker Џабе се објаснуваш! Да го држиш магарето за такво и да велиш дека е женско...

Концизно кажано.

Ignore member станува must за форумов.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55050
  • Махер
« Одговори #100 на: 29 Јануари 2014, 15:47:31 pm »
Или да се објаснат работите убаво. И тоа е опција. И тоа многу поконструктивна.

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #101 на: 29 Јануари 2014, 15:50:17 pm »
Или да се објаснат работите убаво. И тоа е опција. И тоа многу поконструктивна.

Целосно се согласувам.

Ама вакво виткање ставови и кичми, е аспурдно.
Прочитај ја темата од почеток пак, со каков баш магарешки став се настапува, за да на крај се легне на брашното.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #102 на: 29 Јануари 2014, 15:59:30 pm »
Зашто имање став за нешто се класификува како "магарешки инает"?

Се потепаа сите да солат памет и сите за солта се фатија, а не за паметот...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #103 на: 29 Јануари 2014, 16:11:22 pm »
Зашто имање став за нешто се класификува како "магарешки инает"?

Се потепаа сите да солат памет и сите за солта се фатија, а не за паметот...

Не секое имање став е магарешки инает.
Ама интересно е кога настапуваш со тврдокорен став за нешто, а претходно не си се информирал за истото.
Едноставно, правиш магаре од себе кога ке ти го докажат спротивното со аргументи.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #104 на: 29 Јануари 2014, 16:18:57 pm »
Ништо поразлично од Фалангасаурус-рекс у темата за меѓународни дозволи.

И таму, и тука, беше посочено каде е грешката, и guess what... и таму, и тука клаберишчана си го сменија ставот.

Џабе само џева да се дигало...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.