Автор Тема: CARclub Тест: Opel Adam 1.4 Jam  (Прочитано 65989 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43719
  • Il Moderatore
Одг: CARclub Тест: Opel Adam 1.4 Jam
« Одговори #255 на: 14 Јануари 2014, 00:23:59 am »
Се согласувам во потполност со констатцијата изнесена од твоја страна  :-*

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #256 на: 14 Јануари 2014, 14:14:15 pm »
Neka...

2015 Opel Adam OPC Hot Hatch Spied

Despite looking a little like an old-school Halloween mask, the light camouflage on this Opel Adam actually hides an exciting secret – Opel is clearly working on an 2015 Adam OPC hot hatch.
Don’t blink, or you might miss the changes to this Adam OPC test mule. While the camo hides the OPC-signature blacked-out head- and taillight housing, there are a couple other clues that give us the impression that this is a more powerful version of the Adam city car. Up front, we can see an additional air intake hiding behind the license plate, which we assume is there to help channel more air to a more-powerful engine. Until an OPC variant emerges, the most-powerful Adam will be motivated by a 115-hp 1.0-liter turbocharged three-cylinder. Other OPC cues include larger, five-lug wheels that hide blue brake calipers, a signifier of Opel's OPC performance models. This specific Adam also looks to ride lower than the normal one, hinting at a sports suspension. The fact that the car was caught testing near Germany's famed Nürburgring also helps give credence to this being a hotter OPC Adam.
Out spy shooter indicates that we can expect output around 150 hp for the Opel Adam OPC when it goes on sale, probably late next year. That would put the cheery Adam in good company with its main competition, the 160-hp Fiat 500 Abarth and the 133-hp Renault Twingo R.S.

http://www.automobilemag.com/features/news/2015-opel-adam-opc-hot-hatch-spied-240677/#ixzz2qNXPnkPE

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #257 на: 14 Јануари 2014, 15:29:19 pm »
Од напред арен е Адамов ама назад го утнале, но сепак интересно делува. Слично како кај хонда цивик најновиот модел, напред личи на нешто, а назад на ништо не личи, погрдо не можеле да го направат и не делува интересно (како кај Адамче ;D )!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #258 на: 14 Јануари 2014, 16:54:16 pm »
@Falanga: Имаше тролање, не дека не. Меѓутоа генерално оваа тема има конкретна дискусија, со конкретна насока. Се праве(ше) муабет за Опел. Вие Опелџиите место да ја терате дискусијата во таа насока, вие почнавте да враќате лично („а твојата кола боља да не е“, „што знаеш ти“ и секако, неизбежното „ех, ти возиш тоа-и-тоа, ти ќе збориш“). Многу од постовите ќе бидат избришани, секако, кога ќе имам време да пролистам низ 30 страни постови.

@FiLo: Леле, ме заеба.

Едит: Затворено, да зачистам.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #259 на: 14 Јануари 2014, 18:34:01 pm »
Темата е повторно отворена. Воздржете се од лични препукувања и невалидни аргументи.

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 421
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
« Одговори #260 на: 15 Јануари 2014, 08:18:10 am »
Се збореше за тоа како фокусот бил спор со 1.4 моторче - да точак невиден беше. арно ама им текна на оние од форд дека со тоа не одат нигде, па затоа сега во понудата тој точак од мотор го немааа! Сега минимуН е 1/6 со 85КС а како еден огромен плус е екобуст 1.0 моторчето...За разикла од тоа, на ОПЕЛ продолжува да става 1.4 точак мотор, без притоа да помисли на намалување на тежината на возилото
Astra е тешка 1373кг што е за 103кг повеќе од фокус (1270кг), додека голф е 1200кг - у превод астрата е 173кг ПОТЕШКА од голф!!! Ама не нели тоа нема врскааа...

Друго Корсата била океј, или добра? Добра би била само под услов да не постои фиеста,поло,клио. Корсата е 2века позади сите овие.

Антарата...ај да не зборам повеќе за неа

Кими ај те молам види како еден автоматски менувач треба да работи, пред да ми носиш заклучок за некој 8 века стар мењач а воедно и единствен у кој си седнал...Знам дека е најдобар, ипак на опел е али прво пробај и друго нешто.

Стратро ја отупе со калибрата. (абе стварно е супер твојата!!!) ама да збориш "најди ми друга кола како оваа како онаа" споредуваме опел адам ти одеднаш тиграта на јан турбо..ајде јеботе муабет? што муабет е тој жити се?
ај ти најди ми некој опел толку јак, а толку стар - http://www.youtube.com/watch?v=dElFiQcLsp8
Сеа такви детски муабети ке тераме?

па и опел спидстер бил опел? аха да..добааааар

Кога веќе споредувате Опел астра 1,4 и Форд фокус 1,4 да речеме еве и двете од 2008 год, во Фордот добивате еден куп стандардна опрема (темпомат, сензори за дожд, магленки, кожен волан, двозонска клима, бандажи итн итн...) а и двете мислам беа во ист ценовен ранг.
Значи повторно ќе напоменам дека не го напаѓам Опел како бренд, ама споредбите кои треба да го одбранат Адам, со сите можни коли и брендови не држат. Убаво погоре некој напиша со кого треба да се натпреварува количево (Фиат 500, Мини и други) и дајте да зборуваме само околу овој сегмент на возила.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #261 на: 15 Јануари 2014, 09:32:09 am »

Стратро ја отупе со калибрата. (абе стварно е супер твојата!!!) ама да збориш "најди ми друга кола како оваа како онаа" споредуваме опел адам ти одеднаш тиграта на јан турбо..ајде јеботе муабет? што муабет е тој жити се?
ај ти најди ми некој опел толку јак, а толку стар - http://www.youtube.com/watch?v=dElFiQcLsp8
Сеа такви детски муабети ке тераме?

па и опел спидстер бил опел? аха да..добааааар

Daywalker...izglea sum te propustil vcera...

Prvo: Samo da pojasnam deka postot vo koj ja spomuvam mojata kola vo temava, Tigrata na Jan turbo i 9 te sekundi na Kalibrata na Bulicic na stazata vo Osijek e reply na post koj ne slucajno bese citiran od moja strana so cel da se vidi deka ne se zbori za Adam vo temava tuku nekoj, po vtor ili tret pat, nebare na kolena moli da bide (citiram) "prosvetlen" vo odnos na prasanjeto   "Sto bilo toa Opel"?
Pobaraj , procitaj vidi, pa iskoregiraj se.

Vtoro: Kade i koga sum otupel so mojata Kalibra ke te molam da preciziras posto ni sam neznam koga i sto posledno sum pisal vo mojata tema.
I fala...znam deka mi e super..I ti si super. ;D

Treto: Ostatokot od postot ne ti go komentiram vo interes na temava.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #262 на: 15 Јануари 2014, 09:34:53 am »
Ако Опел Адам е наменет првенствено за женски особи (како што и Опелџиите се согласија), за кого ли ќе биде наменет Adam OPC?!
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #263 на: 15 Јануари 2014, 10:05:52 am »
Ако Опел Адам е наменет првенствено за женски особи (како што и Опелџиите се согласија), за кого ли ќе биде наменет Adam OPC?!

Hehe..pak oni...;D

Customization opciite koi nam (мушкарците  со тон тестостерон) ni se smesni kako zvezdenoto nebo, James Blond varijantite i kombinaciitе vo 100 boi se nameneti za zenskata populacija.
Ko da ne znaese..ali aj.

Inace eve go moeto Adamce za po leb do prodavnica..

btw..na parkingot kaj Olimpiski kaj sto parkiram sekoj den ima solidno opremen crven Adam i verojatno osnoven crven Fiat 500.
So tesko srce priznavam deka Adamot ne e 6 godini poubav od Fiatot.
Moze e 2 do 3 max... ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #264 на: 15 Јануари 2014, 10:25:39 am »

Hehe..pak oni...;D

Не знам шо „пак они“, фино си прашав. Сами си кажавте дека е првенствено наменет за женски.

Inace eve go moeto Adamce za po leb do prodavnica..

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Ако не се лажам, претходно кажа дека не би купил Адам, али ете у интерес на „дискусија“ би се скрасил со еден црн, за по леб идење а? Абе Стратро бе...
(Интересно изгледа, како и да е, само боље би било да не му се црни бандажите)

btw..na parkingot kaj Olimpiski kaj sto parkiram sekoj ima solidno opremen crven Adam i verojatno osnoven crven Fiat 500.
Moze e 2 do 3 max... ;D

Оукеј. Ја лично, пре би Фиат 500 у било каков пакет.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #265 на: 15 Јануари 2014, 10:31:46 am »
Tocno.
Crniot Adam e vo interes na diskusija deka sekoj Adam ne mora da e crven, so pink sal tabla, tirkiz retrovizori i rozovi bandazi, zvezdeno nebo na krov i sistinska kapela na patosnici.

Dali ja bi go kupil e veke drug muabet koj zavisi od toa dali imam dovolno pari, dali sum uparkiral vo garaza ona sto smetam deka treba i dali imam potreba od vozilo od ovaa klasa.

Ako site tri odgovori se da, togas DA, ke go kupam i ke bide ko na slikata pogore.
Momentalno site tri se NE. ;D

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #266 на: 15 Јануари 2014, 13:06:22 pm »
btw..na parkingot kaj Olimpiski kaj sto parkiram sekoj den ima solidno opremen crven Adam i verojatno osnoven crven Fiat 500.
Moze e 2 do 3 max... ;D

Значи Адамот изгледа како да излегол пред 4-5 години, односно дека му е време за редизајн.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #267 на: 15 Јануари 2014, 13:13:52 pm »

Ако не се лажам, претходно кажа дека не би купил Адам, али ете у интерес на „дискусија“ би се скрасил со еден црн, за по леб идење а? Абе Стратро бе...
(Интересно изгледа, како и да е, само боље би било да не му се црни бандажите)

Јас мислам дека стратро не би купил ниту нешто од конкуренцијата на Адам, така да мислењето му е на место :) Не значи дека ако не сака коли како Адам дека тие се лоши коли општо, али не би ги купил затоа што не се негов тип и нема потреба од такво возило.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #268 на: 15 Јануари 2014, 13:17:00 pm »
Банзај ти имаш Мини, како би го споредил со Адам како конкурент?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #269 на: 15 Јануари 2014, 13:20:31 pm »
Си ги кажа Стратро условите кои треба да се испунат за да си земе Адам за по леб :)

Dali ja bi go kupil e veke drug muabet koj zavisi od toa dali imam dovolno pari, dali sum uparkiral vo garaza ona sto smetam deka treba i dali imam potreba od vozilo od ovaa klasa.

Ako site tri odgovori se da, togas DA, ke go kupam i ke bide ko na slikata pogore.
Momentalno site tri se NE. ;D

Сега за сега, немојт... Кога ќе мојт, здравје :)