Пред доооста време го имам возено фиатчето 500. Одлично ауто, у секој поглед, ама мене не ми праело мерак - никогаш. Има историја, ма што сака нека има, мене не ми се свиѓа! Седењето у 500 е ептен заебгано, кога седнуваш се чусствуваш како 60 годишна жена што ќе оди на пазар. Ама апосолутно немам мерак на такво ауто. Надворешно ми е далеку од убаво..Возев 1.4 бензинче со 100кс - моторот, тотална спротивност од моето гледање на колата. Перфектно мало моторче, ама ептен секси моторче. Кога го возиш фичкулето, забораваш на сите оние моменти кои ги пишав погоре и уживаш. Прилично стабилно!!! ама ја не би го купил (освен абарт верзија, која ми е најсекси ауто на свет)
Од другиве, возено DS3 1.6 Vti - Тотално различно од фичкулето. Влегуваш го гледаш засечениот секси спортски волан и ти се полни срцето. Надвор ледови, медови ова она изгледа прилично добро! Можностите за кастомизација беа огромнаа предност (за девојче) ама зборам пред 3 години. Со точкици, карирани, вакви такви..глупости! ама беше у граница на нормала! дс3-чето е страшно доообро ауто, стабилно ептен, брзичко, стегнато до немај каде. Перфекција. Внатре стварно пружа едно подруго, премиум чувство. Тотално различно од МИНИ, и од Фиат (овие се по класично, по ретро) а ова, иде у друга насока, модерна насока! Се е тоа у граници на нормала. Ама е перфектно аутце за возење.
Дс3-чето ми беше омилено ауто се додека не влегов у Мини
(минито на банза, само пред да биде негово и пред да има некакви модификации). МИНИ, како кола исто не сум ја сакал никогаш. Ептен ми била мистер бин и со тоа огромниот зиден часовник у средина ми било одвратно. Се додека не седнеш и ја доживееш како што треба, со своите корени и сватиш што уствари дизајнериве сакале да кажат. Ипак се работеше нели за купер С у тоа време со импресивни 175 кс. Го возев доста, ама и ме возеа. После дружењето, миниво ми стана репер у класата. Стабилност? Оу ДА. Како лесно ги совладуваше кривините на водно при прилично високи брзини, без притоа да се мачи, туку едноставно бараше повеќе и повеќе. Прекрасно ауто. ВРВ, значи никогаш не би се осмелил да го ставам во иста реченица со опел Адам (oups, i just did that)
После тоа возев A1. Во неколку наврати имам зборено колку е а1 добро мало возило. Толку добро што утре ако имам ќерка, она ќе вози а1! Мало возило, со преубав дизајн, ништо екстравагантно. И да, НАЈУБАВА внатрешност! Нема небо, нема звезди, планети и слично, нема ништо посебно коа ќе видиш и пак е врв! less is more нели! Квалитет? Мислам дека нема потреба да правиме муабет. моторчето беше 1.2 тси со 86 кс. И такви добри перформанси од 1.2. Токму тоа се бара за такво возило! Значи отвараш врата и влегуваш у АУДИ! Чуството е исто ко да си влегол у незнам а6ка, ама помало. И убаво ти е! се чувствуаш прекрасно. Знам беше опремено со тач екран, старт стоп систем и слични глупости. ПРЕКРАСНО!! У гепек собира лаптоп, 2литра кока кола и пар патики (не поголеми од 41) АМА АКО. Колку добро се понаша колата на пат, на кривини, низ град! секаде. Совршено. Стварно совршено! Моторчето фантазија!
За жал не се возев нити го возев АДАМОВ. Да не го какам многу пред да го пробам, ама нема шанси со конкуренцијата. Нема шанса со фиат 500 за кој немам нешто најмногу позитивни зборови. По тестот на класниот сфаќам уствари каква кола и стварно несакам ни да го провозам...ама немам желба.
ЗНАЧИ, СРАМОТА Е :