Автор Тема: CARclub Тест: Opel Adam 1.4 Jam  (Прочитано 66068 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
Одг: CARclub Тест: Opel Adam 1.4 Jam
« Одговори #150 на: 11 Јануари 2014, 12:14:12 pm »
Па не 1цц, ама хибридче 800цц со електромоторче место замаец како во Инсајт со вкупни 80кс и потрошња од 4.0 во град ќе имаше стварно премногу логика.

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 421
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
« Одговори #151 на: 11 Јануари 2014, 12:16:23 pm »
Па не 1цц, ама хибридче 800цц со електромоторче место замаец како во Инсајт со вкупни 80кс и потрошња од 4.0 во град ќе имаше стварно премногу логика.

Добро де мислев макс до 1 цц, ама битно ми ја сконта поентата :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #152 на: 11 Јануари 2014, 12:23:12 pm »
1.0 л мислеше. Односно 1000цц.

На трките во пробиштип се тркаше класата до илјада и шестотини кубни метри па никому ништо.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #153 на: 11 Јануари 2014, 14:37:36 pm »
Аутоекспрес некако се сложува со моето мислење, во индивидуален тест.
ТопГеар го величи затоа што го споредува со 6 години стар модел.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #154 на: 11 Јануари 2014, 14:38:25 pm »
Bre..bre..bre..
Zatoa li Autoexpress go ocenuva Adamot so 4 od 5 zvezdici...a Top Gear otvoreno gi kazuvaat prednostite na Adam vo odnos na Fiat 500?

I sto mene me zanima dali Fiat 500 bil 6 godini star model...neka izvadat nov.
Do togas,pisanoto vazi.
Dzabe hejtate.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #155 на: 11 Јануари 2014, 14:46:32 pm »
Dve prakticni ekonomicni auta so osnovna funkcija za prevoz na patnici od tocka a do tocka b i zadovolstvo vo patuvanjeto ramno na gledannje turska serija.

Jasno mi e zasto ne ti se dopaga Adamot.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #156 на: 11 Јануари 2014, 14:47:18 pm »
Bre..bre..bre..
Zatoa li Autoexpress go ocenuva Adamot so 4 od 5 zvezdici...a Top Gear otvoreno gi kazuvaat prednostite na Adam vo odnos na Fiat 500?

I sto mene me zanima dali Fiat 500 bil 6 godini star model...neka izvadat nov.
Do togas,pisanoto vazi.
Dzabe hejtate.

Веќе објаснив претходно што е за мене предноста на Фиат 500. Во секое време без размислување би купил Фиат 500 во однос на Опел Адам.

А некои од магазините и емисиите знаат да у ствари бидат платен маркетинг, за да величаат некој бренд.

Дарко

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #157 на: 11 Јануари 2014, 14:49:11 pm »
Aham..znaci sega Opel platile na Top Gear da go velicaat Adamot pred Fiat 500.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #158 на: 11 Јануари 2014, 14:50:34 pm »
Dve prakticni ekonomicni auta so osnovna funkcija za prevoz na patnici od tocka a do tocka b i zadovolstvo vo patuvanjeto ramno na gledannje turska serija.

Jasno mi e zasto ne ti se dopaga Adamot.

Па сеа, не знам дали си се возел во ЦР-В, ама верувај екстремно е удобно на долги релации, а во исто време многу практично, со многу мазно и smooth возење.

Не може да се мери со TYPE R Civic -oт на еден мој пријател во возни карактеристики, ама па не го купив да се тркам туку за точната намена што мене ми праи ќеиф.

Исто не може да се мери ни со АУДИ ТТ РС на друг мој пријател, ама имаат разни намени.

Али Опел Кантара ја мачка на леб во било кој поглед.. Возни карактеристики, практичност, потрошувачка, удобност... Споредувај ми го ЦР-В то со Кантара ако веќе го спопмнуваш и прашуваш :)

Во мојот случај си ги стаив на хартија потребите, и избрав возила што би ми ги задоволило.

Дарко

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #159 на: 11 Јануари 2014, 14:52:23 pm »
Aham..znaci sega Opel platile na Top Gear da go velicaat Adamot pred Fiat 500.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Не би можел да тврдам, ама не мислиш дека доста од тестовите се дел од Маркетинг кампања на некој бренд?

И еве те молам кажи ми:

1. Кој е сонот на Опел?

2. По што е Опел Посебен?

3. Зашто да купам Опел, а не нешто друго во соодветната класа? (према потребите што ги има човек кога купува возило од соодветната класа).

4. Која е насоката на Опел?

5. Како да го препознаам?

Јас ако сакаш ќе ти го кажам тоа за Мазда, Хонда или еве Алфа..

Дарко

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #160 на: 11 Јануари 2014, 14:57:10 pm »
Vidi..CRV..Antara...sve se toa dosadni auta, slicni edno na drugo....dizajnirani za luge koi sakaat da stignat od tocka A doctocka B na prakticen i ekonomicen nacin vo nesto sto ne e hatchback,ama ne e ni terenec..
Nemam nisto protiv..ALI ...cudno mi e samo koga sopstvenik na takvo auto ke pocne od umetnicki aspekt da analizira nekoe auto a ne poseduva nisto slicno...

Toa mu ide ko turbofolker po forumi da pisuva kritika za jazz kompozicija.
Ne ide brat...
Ne ide...
Sorry.
 ;D

Za prasanjata od pogore za nasokata i soot na OPel ne sum merodaven da ti odgovoram, a za razlika od tebe i Vraced nema da napisam subjektivna statija od 500 do 1000 zbora koja moze da projde samo kaj nekoj so ogranicena intelegencija i na koj ke mu treba bar 5 minuti vreme da sfati deka ako otvori google ke vidi deka tie na koi sto kritikata im e dayjob...mozno e da mislat sprotivno.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #161 на: 11 Јануари 2014, 15:00:38 pm »
CRV и Антара биле економични.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #162 на: 11 Јануари 2014, 15:01:47 pm »
Vidi..CRV..Antara...sve se toa dosadni auta, slicni edno na drugo....dizajnirani za luge koi sakaat da stignat od tocka A doctocka B na prakticen i ekonomicen nacin vo nesto sto ne e hatchback,ama ne e ni terenec..

Cudno mi e samo koga sopstvenik na takvo auto ke pocne od umetnicki aspekt da analizira nekoe auto a ne poseduva nisto slicno barem od istata kategorija.

Toa mu ide ko turbofolker po forumi da pisuva kritika za jazz kompozicija.
Ne ide brat...
Ne ide...

Немој жити бога за Jazz.Случајно сум аудиофил, и случајно собирам и слушам музика. Jazz е еден од жанровите што прилично го слушам и познавам.

За да можам да слушам Jazz на начин како сакам, ми треба возило што ќе ми ги задоволи потребите да имам можност да си тестирам опрема, за да може системот да си го Upgrade -увам и да ми звучи уште подобро. Ако ти кажам дека еден од звучниците што ги користам тежи 42 кг, и е доста голем, а само едно од појачалата е 50 кг, тоа не можам да го правам со Ауди ТТ РС или TYPE R. Додуша веќе не мкнам на тестирање опрема ко порано (пошто напраив систем што ги задоволува моите барања, па немам потреба да тестирам опрема ко во перидот дури го градев),  ама сепак...

Во мојов случај ќе беше турбо фолк кич, ако купев спортска кола, а ја користам за носење на точаци, скии, појачала, или општо за долги патувања..

Во мојов случај избрав возила што се како треба за моите потреби. Ама ете и Опел има возило за некој со слични потреби како моите, па е далеку по тапа возило кантарата од моето ЦРВ.

Исто ќе беше турбо фолк ако купев кола што ради проблематичната кичма не можам да ја возам подолго од саат време, ама ете само да купам нешто што се смета дека е кола.

Дарко

P.s. CR-V не е економично, ама е поекономично од Кантара

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #163 на: 11 Јануари 2014, 15:04:06 pm »
Дали Адам е подобар од Џез?

Отсутен krell

• Редовен