Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 988585 пати)

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #480 на: 07 Јуни 2012, 10:21:53 am »
Незнам ни јас најискрено, ама на сонце кога ја видов после перење имаше многу линии, не сум сакал такво перење ама ме носеше патот и ај да видам што како и веќе не ја носам таму, а и не сум задоволен ни од кај Беверли пералните, едната ја исчистија катастрофа, во втората, ми ја заборавија подотворена вратата и утоп беше внатре, ме правеше будала дека јас сум го заборавил прозорот и ја запали колата и работеше 20 минути на греење додека се исуши седиштето.. катастрофа лупа врати после, ги влече седиштата, патосниците утоп, еднаш и никад повеќе

синиша линиите не ти се од таму. Линиите се од сегде, од машинско или рачно перење, јас не сум видел кола без такви линии
Само со пена ја имав перено претходно, сунгер немаше видено :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
« Одговори #481 на: 07 Јуни 2012, 10:47:53 am »
а кога ја бришат водата на крај?

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7788
« Одговори #482 на: 07 Јуни 2012, 11:00:11 am »
Koлку чини квалитетна активна пена?

Отсутен sinisa

• Редовен
« Одговори #483 на: 07 Јуни 2012, 11:07:42 am »
Не ја бришат со такви силиконски, со еленска не перена на земја :) и со влажна микрофибер исто не перена на земја :) за места кај што има потреба, пријател ми е тој кај што ја перам и он е голем љубител на коли и пази многу

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #484 на: 07 Јуни 2012, 12:09:05 pm »
абе ок ама сакам да ти кажам дека тие  линии кои ги имаш по лакот се неизбежни

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #485 на: 07 Јуни 2012, 12:24:34 pm »
Активна пена од марката Fraber мислам рече 3600 денари 20 литри еднаш бев за друго и баш го потпрашав и за тоа.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #486 на: 07 Јуни 2012, 12:45:56 pm »
Активна пена од марката Fraber мислам рече 3600 денари 20 литри еднаш бев за друго и баш го потпрашав и за тоа.
се од Fra Ber е квалитетен производ,pre wash шампоните,нано восоците за мокро нанесување,шампоните со восок,средства за плафони,средтсва за тапациран мебел,средства за маска,само таму даваат на големо,ретко да ти направат комбинација за дома,ете Sashe90 беше таму,може да направите еден group buy и да им отидете таму во представништвото,ќе ве услужат сигурно,кажете му на газдата дека Дарко од Прилеп ве препорачал и дека сте форумаши од најдобриот и најголемиот форум за автомобили,сигурен сум дека ќе ве услужат и ќе ви направат презентација на некои средства,малку им е не средено,ама имаат премногу работа,барајте да се видите исклучиво со газдата.

Отсутен sinisa

• Редовен
« Одговори #487 на: 07 Јуни 2012, 12:51:54 pm »
Јасно ми е дека се неизбежни само сакав да кажам дека ги немаше после вошфабрик се појавија, и четките им беа во катастрофално стање

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #488 на: 07 Јуни 2012, 13:42:57 pm »
Јасно ми е дека се неизбежни само сакав да кажам дека ги немаше после вошфабрик се појавија, и четките им беа во катастрофално стање

незнам шо да ти кажам, и јас сум ги приметил и сум ја перел таму доста колата ама незнам дали се линиите од таму,

на пример линиите се кружни а четките имаат праволиниско движење така што незнам

а дали ги одржуваат тоа па не верувам, таа е перална на гранит и шо се прави таму господ знае

Отсутен sinisa

• Редовен
« Одговори #489 на: 07 Јуни 2012, 14:08:14 pm »
немам приметено како идат линиите, баш на следно перење ќе запазам :)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #490 на: 08 Јуни 2012, 00:55:34 am »
Денес перев у Оли сан пералната.

Презадоволен сум. 150ден. и внатре и надвор. Се деси немав ситно, платив и му кажав на дечкото да ми раситни за да си земам кафе. Арно ама ни он немаше ситно па ми тури 20 денари и ме частеше кафе. Цело време вртев да видам 50 денарката да ја раситнам ама за беља ја не остаам кола така :D .

Не знам шт дави кажам. Така моја кола никој до сега не перел. Секој ебан детаљ го средија, башка кога кажав д која банда сум и муабет си напрајвме на место. Што е нај интеерсно брзо иде све тоа. Многу сум задоволен, презадоволен. На крај му ја оставив 50 денарката, немав ситно иначе уште ќе им оставев. Они ценат 150ден. тоа ама јас го ценам повеќе. Секогаш кога ќе бидам во можност повеќе ќе им оставам.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1464
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #491 на: 08 Јуни 2012, 06:38:24 am »

После вашфабрик се испрале гребаниците од претходните рачни перања. А башка, во вашфабрик линиски се покретите, а не кружни, така да ако ти се од таму, и евентуално крпите гребеле како што викаш, тогаш ке си имал прави линии а не кружни.

Предолг до админ/модератори, да се направи ( и евентуално урами ) и однесе CarClub recomends пофалница за ОлиСан.

Отсутен sinisa

• Редовен
« Одговори #492 на: 08 Јуни 2012, 13:18:30 pm »
Ама јас не кажав какви се, зошто не ги заприметив дали се кружни или праволиниски, следно перење ќе ја ставам на сонце и ќе видам какви се и ќе пишам, сите ја фалите оли сан па ако ме носи патот ќе ја однесам кај нив :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #493 на: 08 Јуни 2012, 13:21:28 pm »
јас мислам тие линии само со полирање можат да излезат ни од washfabric ни од друго место

Отсутен sinisa

• Редовен
« Одговори #494 на: 08 Јуни 2012, 13:37:40 pm »
Јасно дека само со полирање ќе ги нема, јас кажав за перење во Оли Сан да ја однесам :D