Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 896616 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #465 на: 05 Јуни 2012, 22:34:15 pm »
samo poleka so taa aktivna pena ne treba da ima ... ne mi teknuva kako go kaza dame , nesto sto go ostetuva vosokot, a ja trga i prljavstinata...
не треба да биде ph вредноста поголема од 5.5,само тоа не го уништува и не го турка восокот,на секој шампон на декларацијата треба да пишува неутрален,ако не пишува неутрален ,тогаш е наменет за pre wash,што после него ,мора да се измие уште еднаш со неутрален шампон,по можност со восок.

pH 5.5 e кисела средина. Пишував и претходно за ова, па ќе се повторам:

pH e мерка за концентрација на водородни јони. pH вредноста е број без единица и се користи како еден од најважните параметри за испитување на квалитетот на течностите (може и форми како павлака или сирење).

pH 5.5 e NEUTRAL само за човечката кожа, која е кисела за да не заштити од патогени бактерии. Киселата pH 5.5 ја стабилизира бариерната функција на кожата. Друг ефект на киселата pH 5.5 е задржување на структурата на липидите, со цел спречување на губење на течностите, како и продирање на загадувачи и иритатори внатре.

Конвенционалните средства за перење се алкални со pH 9 - pH 11, можете да замислите што ова и прави на кожата - па затоа е нагласено тоа pH 5.5 на средствата за перење.

pH 7.0 e NEUTRAL !!!

Eве и илустрација:

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #466 на: 06 Јуни 2012, 03:41:25 am »
Секој што учел 5 одделение хемија го знае ова. Козметичката индустрија малку „посеруе“ работа со нивната 5.5 „неутралност“ :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Scorpion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 470
« Одговори #467 на: 06 Јуни 2012, 12:23:51 pm »
Cuore, фати си Вашфабрик. Отвараат у 8 сабајле а работат до 15 за 9. Недела/празник од 10-17. 100 пути боље од ПСС, а и одлично е за брзи интервенции. 120че брка работа, а за 150 имаш и перење одоздо.

kade se Wash Fabric?
Fiat Grande Punto & Fiat Stilo

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #468 на: 06 Јуни 2012, 15:44:45 pm »
Илинденска ја поминуваш цела и на крајот вртиш лево како што иде патот и на некои 20 метри од десна страна има табла и тамо вртиш, или па ако има гужва на улицата знај дека чекаат за перење :)
« Последно менување: 06 Јуни 2012, 19:33:52 pm sinisa »

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
« Одговори #469 на: 06 Јуни 2012, 17:43:40 pm »
На крајот вртиш лево, не десно, десно ќе отидеш во калоини и ќе си ја допрљаш колата :D

Отсутен sinisa

• Редовен
« Одговори #470 на: 06 Јуни 2012, 19:36:03 pm »
Сменето, се извињавам моја грешка,  нема да се повтори :))
И така патот не иде на десно, освен ако е авантуристичка душа па да испробува дали има пат натаму :))

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #471 на: 06 Јуни 2012, 20:17:59 pm »
И да има гужва до горе, максимум 15 минути е.

Отсутен sinisa

• Редовен
« Одговори #472 на: 06 Јуни 2012, 20:26:52 pm »
Само да ги мењаат поредовно четките и ќе им бидам стален муштерија, еднаш ја однесов кај нив и веќе не, тоа беше прв пат колата да види сунгер или четки, лом ја направи бојата :/

Отсутен Scorpion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 470
« Одговори #473 на: 06 Јуни 2012, 20:36:24 pm »
sto bi rekle Bitolcni, kako vrvi pato :)

Mnogu e daleku taa za edno perenje. Jas ja peram kaj Kolevski vo Cento. Top rabotat smo sekogas ima guzva a mene mi treba peralna sto raboti pokasno, posle 5 na reon Cento- Avtokomanda-Madzari.
Fiat Grande Punto & Fiat Stilo

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9231
« Одговори #474 на: 06 Јуни 2012, 21:21:56 pm »
минатиов викенд ја перев колата на илинденска во таа спроти бивша америчка амбасада или одма после АБЦ, одлично до сега најдобро

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1389
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #475 на: 06 Јуни 2012, 21:50:07 pm »
Само да ги мењаат поредовно четките и ќе им бидам стален муштерија, еднаш ја однесов кај нив и веќе не, тоа беше прв пат колата да види сунгер или четки, лом ја направи бојата :/

Не ми је јасно што ти се случило, четките се од специјален фротир и досега ниту еднаш не сум приметил некаков проблем ( рачунај барем 2 пути неделно сум тамо ) Четките се мењаат на 200.000 перења согласно производителот, има на неговиот сајт. Инаку овие перални во Германија имаат најскапо перење.

Отсутен sinisa

• Редовен
« Одговори #476 на: 06 Јуни 2012, 21:59:43 pm »
Незнам ни јас најискрено, ама на сонце кога ја видов после перење имаше многу линии, не сум сакал такво перење ама ме носеше патот и ај да видам што како и веќе не ја носам таму, а и не сум задоволен ни од кај Беверли пералните, едната ја исчистија катастрофа, во втората, ми ја заборавија подотворена вратата и утоп беше внатре, ме правеше будала дека јас сум го заборавил прозорот и ја запали колата и работеше 20 минути на греење додека се исуши седиштето.. катастрофа лупа врати после, ги влече седиштата, патосниците утоп, еднаш и никад повеќе

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #477 на: 06 Јуни 2012, 22:02:54 pm »
И да има гужва до горе, максимум 15 минути е.

Затоа поштуем машинско перење.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9231
« Одговори #478 на: 07 Јуни 2012, 07:59:55 am »
Незнам ни јас најискрено, ама на сонце кога ја видов после перење имаше многу линии, не сум сакал такво перење ама ме носеше патот и ај да видам што како и веќе не ја носам таму, а и не сум задоволен ни од кај Беверли пералните, едната ја исчистија катастрофа, во втората, ми ја заборавија подотворена вратата и утоп беше внатре, ме правеше будала дека јас сум го заборавил прозорот и ја запали колата и работеше 20 минути на греење додека се исуши седиштето.. катастрофа лупа врати после, ги влече седиштата, патосниците утоп, еднаш и никад повеќе

синиша линиите не ти се од таму. Линиите се од сегде, од машинско или рачно перење, јас не сум видел кола без такви линии

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #479 на: 07 Јуни 2012, 10:19:09 am »

синиша линиите не ти се од таму. Линиите се од сегде, од машинско или рачно перење, јас не сум видел кола без такви линии
тие линии на подолг рок го уништуваат лакот еве еден пример како се санирани тие линии https://www.facebook.com/media/set/?set=a.348301015232260.84772.240789475983415&type=3
за да не дојде до тоа редовно мора да се користи восочна заштита на лакот,бидејќи тогаш лакот ќе биде заштитен од секакви четки и UV зраци.