Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 1053332 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22381
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #3195 на: 28 Јануари 2019, 13:09:20 pm »
Што се 1000 денари за перење кола ако не ги плаќам јас.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7201
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3196 на: 28 Јануари 2019, 15:42:57 pm »
Во Лондон саат паркинг е 10 фунти, a во некое си мало градче на 200км од Лондон е 1 фунта. И таму сељачана народ тоа ти е.....
Влатчеј, во Германија е цената приближна, но таму се мисли и на отпадната вода. Кај оваа перална водата оди кај што одат каките на 90%од форумов, у Вардар. Колку оваа перална плаќа за отпадната вода? Со среќа нека им е бизнисот, и јас перев, немам ништо против нив. Против тие што не се реални имам.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3197 на: 31 Јануари 2019, 13:25:52 pm »
Гала има и позади Окта бензинската на 3-та Македонска Бригада. Глеам нема живо пиле се паркирав перам вадам ракавицата ме примети тој и се стрча. Дечки сега ок али кога има гужва немој, па се надоврза два жетона шампон топла вода ти се доволни. Му викам Џони не е проблем за жетони, 4 потрошив шампон, кејф ми е да поминам со ракавица. Почна он носеа од дома кофи, четки, сунгери, сјај ...  ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #3198 на: 31 Јануари 2019, 13:29:05 pm »
Добро е што реагирал, круцијално е да не се прави застој и да се завршува екстремно брзо миењето. Тоа е и целта на замивалните како Гала. Јас сум презадоволен од тоа што го нудат и начинот на кој го нудат. Идеална цена и начин на работа.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11177
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #3199 на: 31 Јануари 2019, 13:42:50 pm »
идеално би било ако во понудата нема шампон, пример само топла вода
иако може да се пере само со јадна вода и измивање со третирана, ама колку се испере...

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3200 на: 31 Јануари 2019, 13:53:56 pm »
Ја вака би ги организирал, ставам 100 денара рецимо и почиња да си мери време, тоа е еквивалент на 6 минути, сите опции отворени, што сакам ќе праам ...

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
« Одговори #3201 на: 31 Јануари 2019, 13:55:44 pm »
Кај мене имаше такви што на почетокот си доаѓа со свои сунѓери, шампони натенане пола саат ама знам ги средија по скретена постапка. Доаѓа обезбедување културно ти вика собери си ги стварите и гитла.

Јебига и мене ми е ќејф да поминам некогаш со ракавица ама едноставно секогаш има народ и на секој му се брза, таква е поентата на тие перални.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #3202 на: 31 Јануари 2019, 14:16:46 pm »
Ја вака би ги организирал, ставам 100 денара рецимо и почиња да си мери време, тоа е еквивалент на 6 минути, сите опции отворени, што сакам ќе праам ...
Си пушам едно цигарче и си одам ;D

За инат ;D

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #3203 на: 31 Јануари 2019, 14:32:36 pm »
има и кај последна 23-ка аЛтоматска пераоница  ;)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30821
    • CARclub.mk
« Одговори #3204 на: 31 Јануари 2019, 18:34:28 pm »
Гала има и позади Окта бензинската на 3-та Македонска Бригада. Глеам нема живо пиле се паркирав перам вадам ракавицата ме примети тој и се стрча. Дечки сега ок али кога има гужва немој, па се надоврза два жетона шампон топла вода ти се доволни. Му викам Џони не е проблем за жетони, 4 потрошив шампон, кејф ми е да поминам со ракавица. Почна он носеа од дома кофи, четки, сунгери, сјај ...  ;D

Ко што се начекавме оноа сабајлето во 8 де..

И стварно не гледам проблем во малку занимавање ако нема гужва, особено во недела во 7 саат сабајле. Плус, си има мерак во тоа сам да си ја испереш и изгалиш колата. :)

Ја би платил 100-че за 20-тина минути вап.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #3205 на: 01 Февруари 2019, 00:33:59 am »

И стварно не гледам проблем во малку занимавање ако нема гужва, особено во недела во 7 саат сабајле. Плус, си има мерак во тоа сам да си ја испереш и изгалиш колата. :)

Како бе недела во седум саат сабајле а си дошол од дупење во четири???

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5811
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #3206 на: 01 Февруари 2019, 00:36:37 am »

Како бе недела во седум саат сабајле а си дошол од дупење во четири???
Ne mozel da zaspie coekot od vozbuda :D

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #3207 на: 01 Февруари 2019, 02:54:54 am »
Во Недела сабајле во 8 часот одење во перална е еквивалент на рибарите кога одат по риба во 3 ипол сабајле. Тука нешто не штима.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен malinamamun

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 552
« Одговори #3208 на: 01 Февруари 2019, 22:47:03 pm »
Во последниве 2 месеци,  перев почесто од вообичаено па бев кај @Busav, Веро, Гала Окта, Ново Лисиче тие пред 5ка, Зебра и една кај Американ колеџ.

Според мене најдобро ми перат Веро Џамбо 250 денари.  ( Внатре, надвор комплет) + најпрактично. Си пазарам и кога завршувам одам и си ја земам колата готова.
Второ место @Dando и @Busav. Предност е тоа што е брза. Мана што перењето е само од надвор. Како и да е колата убаво се пере и со третманот од 300 денари. За некој кој му треба набрзина перење од надвор супер работа.

Трето место Ново Лисиче последна 5ка до Сервис Илија. ТУка има неколку перални но јас перев во првата. Работат некои деца и една жена. Убаво ми ја испараа колата, но ме подлажаа кога им реков да ми стават средство за гуми. Не ми беше баш прљава колата, но во секој случај послабо од Веро Џамбо.

Американ колеџ држев предавање на факултетот и им ја оставив на луѓево колата. Договорот беше 300 денари за на крај кога отидов да каже дека ставил плус и восок и ми го наплати +50 денари
КОлата беше ок измиена, но односот им е малку ромски.

Окта Гала. Интересно е само што сам ја переш. Но резултатот на крај е секако лош. Целосно измиена кола неможе да има со 2 жетона. Требаат најмалку 250 денари за да се измие колата, а притоа таа да изгледа чисто и комплет средено. И тоа само од надвор. Јас 2 пати отидов и неуспеав да ја измијам како што треба.

Би било многу подобро кога би имало пауза од 30 секунди да запира вапот. Проблем за мене претставува на крај кога треба да се помине со еленска а вода нема.
Но ми дојде една идеја. А тоа е за на крај кога се брише со еленска да си земеме по едно мало кофиче во кола. И таму да наполниме малку топла вода.
Кога ќе се види на крај ова испаѓа најскапа варијанта. Но интересно е што секогаш те влече да одиш и сам да си ја испереш колата.

Зебра би ја ставил на последно место.
Во зебра многу лошо ми ја испраа колата. Користеле некои четки груби и имав гребаници по каросерија.
Згора на се,на крај испадна Како уопште да не е перена. Дефитинивно не ја препорачувам.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4713
« Одговори #3209 на: 02 Февруари 2019, 08:50:27 am »
Вчера ја перев во сити мол,доста прљава и внатре и надвор ми беше колата,и супер ја испраа,плус ми отстоја таму па се исцедила водата што останува после перење.