Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 1053001 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #3030 на: 14 Декември 2018, 19:56:01 pm »
A gumeni patosnici moze da se isperat ?

Се надевам дека вакви примитивизми ќе нема кај Бушав.

За такви перења, ете ги рачните перални. Поентата е брзо и ефикасно перење на возило тука, а не некој да се тегне со патосниците, да му ги исперат, дур јас чекам да се исперам и да си одам.

Види ова не е баш брзо перење,  доаѓа како две перења. Предперењето е како во класична перална, активна пена третман на бандаш плакнење повторно третман на бандаш и дур после следуваат шините.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #3031 на: 14 Декември 2018, 23:12:00 pm »
Neznam kade gledas primitivizam vo moabetov za perenje na gumeni patosnici. Vlagas ja peres kolata i od nadvor sveti a vnatre kocina kal do gusa. Dali ete ti so kalivi patosnici kje isperes kola za 400 den i si odis doma so kal vnatre i posle doma mknes kofi crevo i u dvor si peres patisnicite.
Cisto bez navreda ama prethodnata peralna na Busav bese izvonredna znaci perenje komplet kola za dobra cena i si odis prezadovolen doma. Ovdeka pak ja plakjas istata cena ama odis doma so cista kola samo od nadvor a vnatre posle doma ja plaknes..

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30821
    • CARclub.mk
« Одговори #3032 на: 15 Декември 2018, 01:03:56 am »
Како и во секоја машинска перална, и тука ќе треба сам да си забришеш внатре. Ако ја одржуваш колата чиста, тоа не би требало да е проблем.

Проблемот со патосниците реши го со тоа што ќе ги замениш гумените патосници со теписонски, и единствената работа што ќе треба да ја направиш е да ги пројдеш со усисивач. Никакво вадење, никакво мокрење, никакво лизгање кондури/патики по мокра гумена патосница после тоа.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #3033 на: 15 Декември 2018, 01:17:08 am »
Epa dali e moja greska ili jas pogresno gi svakjam rabotive : Imam 2 para patosnici edni tepisonski koj si gi koristam letno vreme i mise lesni za odrzuvanje i edni gumeni koj gi koristam zimno vreme po slakatarnicive niz gradov i na rabota. Tepisonskite mi se super za letni vreme samo projdi smukalkata i super ama zimno vreme pogotovo na rabota kaj sto mi e kolata da dojdam so tepisonskite kje bide urnebes kal do kolenici. Zatoa koristam gumeni koj se polesni zimno vreme za odrzuvanje pominat so vap u peralna i zavrsena rabota.
Zatoa i rekov bez uvreda ama nebiva tepison za zimno vreme pogotovo za mene i od tuka proizleze prasanjeto dali moze dase isperat gumeni kaj busav.
Od prethodnata peralna bev prezadovolen nebev nekoj redoven ali koga i da otidev kolata mi svetese kako od naadvor taka i od vnatre. E sega za ista cena kje sveti samo od nadvor a vnatre kje mora sam dasi gi istrljam patosnicite toa bese celiot moabet.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5514
« Одговори #3034 на: 15 Декември 2018, 09:35:14 am »
Епа најди си перална што ти одговара на буџетот и барањата. Со среќа....неверувам дека ќе најдеш нешто саглам кај нас секогаш ќе фали нешто

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1930
« Одговори #3035 на: 15 Декември 2018, 11:13:04 am »
При перење битен детал (ми) се бандажите бидејќи од плочките се прават црни. Што ќе му дојде да ја платам програмата од 400 денари, само за надвор. За внатре треба да му ја мислам, што за патосници, што за шофершајбна. Значи за 400ки работата би била завршена половично.

Јас сепак би избрал класична перална. Ако за мојата кола одговара цената од 500 денари кај дечките што цените им започнуваа од 500 денари (премиум гајс или како беа), попрво таму би ја однесол, барем ќе обрнат внимание на секој детал внатре и надвор.

Со среќа нека е Бушав, за секоја работа си има муштерии.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
« Одговори #3036 на: 15 Декември 2018, 11:21:05 am »
Тврдам дека и во програмата од 300 и во секоја наредна бандажите ќе бидат чисти.Можно е да е направено пропуст кај еден од членовите бидејќи бевме на почеток.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #3037 на: 15 Декември 2018, 11:51:53 am »
Тврдам дека и во програмата од 300 и во секоја наредна бандажите ќе бидат чисти.Можно е да е направено пропуст кај еден од членовите бидејќи бевме на почеток.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Taka mora da e. Edina rabota sto mrzam vo avtomatskite e sto bandazite se zemja kako pred da e perena.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #3038 на: 15 Декември 2018, 11:54:05 am »
Јас мислам дека се дури не се проба, рано е да се носат заклучоци. Така да кој сака нека си види, ако му одговара нека си тера, ако не му одговара нека си бара друга перална.
Не важи ова само за кај Бушавиот и Дандо, него за секаде.
Крај краева парите си се само ваши трошете си ги каде сакате.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30821
    • CARclub.mk
« Одговори #3039 на: 15 Декември 2018, 12:06:25 pm »
Мене Голфот не ми е перен скоро 2 недели. Еве и на дождов ќе се доумачка. Да дојде сув ден и ќе одам, и ќе напраам before & after сликички. :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17679
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #3040 на: 15 Декември 2018, 12:36:08 pm »
Ја вчера само што ја исправ заврна :D

Отсутен Rosso Corsa

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 96
« Одговори #3041 на: 15 Декември 2018, 12:43:25 pm »
Мене Голфот не ми е перен скоро 2 недели. Еве и на дождов ќе се доумачка. Да дојде сув ден и ќе одам, и ќе напраам before & after сликички. :)
Треба зеро. Би сакал и јас да ја пробам пералнава. Ама ме одвраќа тоа што ја перат надвор само. Порано и имам перено кај бушав и стварно изгледаше супер.
Но од кога престана да работи сега, веро не го менувам. За 250 денари внатре, надвор + гуми. Некогаш се чека доста, но ја оставам пазарам и колата ми е завршена

Мора бушавиот да стави некои луѓе надвор и да ја поминуваат и од внатре колата. Вака мислам декатешко ќе биде

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
« Одговори #3042 на: 15 Декември 2018, 13:29:42 pm »
Ај се кладиме дека топ ќе му биде?

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 763
« Одговори #3043 на: 15 Декември 2018, 14:27:25 pm »
Локацијата е премногу добра, е сега уште да видиме дали вреди за парите :)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #3044 на: 15 Декември 2018, 16:08:11 pm »
A gumeni patosnici moze da se isperat ?

Се надевам дека вакви примитивизми ќе нема кај Бушав.

За такви перења, ете ги рачните перални. Поентата е брзо и ефикасно перење на возило тука, а не некој да се тегне со патосниците, да му ги исперат, дур јас чекам да се исперам и да си одам.
Каков примитивизам е прење патисници? Во псс ново лисиче има "примитивна" машина на жетон од 10 денари што ги ставаш вертикално патосниците и ти ги мие и суши. Првпат слушам дека миење патосници било примитивна работа.