Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 815152 пати)

Отсутен Lazarus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 534
  • drive it like you stole it!
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #615 на: 04 Август 2012, 15:42:14 pm »
Добри се дечките, само како што напомена и yarre, премногу лупаат од тоа средството за гуми. Све ми се размачка по бандажи и поткрила и се налепи прашина по него.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #616 на: 04 Август 2012, 16:50:51 pm »
Добри се дечките, само како што напомена и yarre, премногу лупаат од тоа средството за гуми. Све ми се размачка по бандажи и поткрила и се налепи прашина по него.

епа се поправиле,кај мене ставија таман,дури можеби и малку само тоа ми беше единствена мала замерка која што не ми е ни битна

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #617 на: 04 Август 2012, 17:13:08 pm »
И мене ми се свиѓаше моментот со килимчето пред влегување во кола. Многу, многу паметно.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4241
« Одговори #618 на: 04 Август 2012, 18:44:15 pm »
како бе не отвори некој накај ново лисиче/аеродром ваква квалитетна перална:)

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
« Одговори #619 на: 05 Август 2012, 02:04:47 am »
еве да отворам ја перална, ке ме научите да перам ? :) :D :D :D ;D ;D

и обавезно ке си набавам килимче за пред врата и за кога ке доагате не само кога ке си одите ;D

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43792
  • Il Moderatore
« Одговори #620 на: 05 Август 2012, 10:13:49 am »
Зошто да отовориш перална ако не знаеш да переш?! Има веќе доста такви перални, нема ние да ги учиме како се работи ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1069
« Одговори #621 на: 05 Август 2012, 10:31:13 am »
како бе не отвори некој накај ново лисиче/аеродром ваква квалитетна перална:)

+1.......и ја тоа викам!!!

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4241
« Одговори #622 на: 05 Август 2012, 12:52:40 pm »
едно време убаво переа во ново лисиче,на ќошот кај златно зрно што беше,во средната.переа со пена,премачкуваа и гуми све светеше,ама кога и да идеш премногу гужва е и престанав да идам таму.сега ја перак карши carpet max

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1852
« Одговори #623 на: 05 Август 2012, 20:09:03 pm »
И јас ја перев често во ново Лисиче кај Златно зрно, баш во средната перална, ама последните два пати повеќе ја испрљаа отколку што ја испраа, кога им е газдата таму, перат одлично а кога не е, подобро ич нека не ја фаќаат.

Вчера перев во таа розевата перална на последна 57-ца, и повеќе не идам. Бандажите денес се катран црни од тоа средството за гуми, напред имав еден куп мушички и комарци од автопат и после перењето пак ги имам, знам дека стварно беа многу и можеби тешко се вадат ама можеа да се потрудат, па затоа и ја перев во перална, инаку можев и сам да ја исперам.

Наредно пак кај Оли сан, сега за сега најдобри ми се.

Отсутен BEST

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 270
  • BMW 330D facelift
« Одговори #624 на: 05 Август 2012, 20:11:08 pm »
Зошто да отовориш перална ако не знаеш да переш?! Има веќе доста такви перални, нема ние да ги учиме како се работи ;)

хахах па сигурно нема БАШ ЈАС да перам :) :)
и на крај краева, се се учи :)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10975
  • 430i
Одг: Re: Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #625 на: 07 Август 2012, 19:23:13 pm »
Извини што вака упадам и офф топикувам, да не се бркавме вчера, на празникот од Петровец спрема Скопје ? Бел Леон ?
Јок, црна темница е мојот :D

Ми оставиле флаер од некоја перална кај Бриколаж, Аеродромски реон, ќе пробаме па ќе споделиме.

Отсутен Mase

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 137
« Одговори #626 на: 07 Август 2012, 23:45:43 pm »
Не знам дали ја има некој спомнато пералната во Хиподром, веднаш до последна 50ка, на сам влез во населбата. Неколку пати ја имам перено колата таму и генерално сум задоволен од тоа како дечките си ја вршат работата.

Посебно денес, со газдата направив два три муабети, па и добив гратис некое средство за восочна заштита. Крузов никогаш волку нема сјаено :)

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1326
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #627 на: 08 Август 2012, 18:27:28 pm »

Цела недела се разлева по бандаш иако пребришано. Којзнае што шеќерна водичка беше. Више не им идам. Плус едвај излуфтирав тоа орјенталниот мирис.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #628 на: 27 Август 2012, 01:33:02 am »
Абе у Ѓорче пералната што е кај едната продавничка за авто козметика, најдобри се. Гужва ретко, а и да има обично преку ред ме прешалтуваат. Браќата се супер ја перат супер колата, им ја оставам ако се брзам му кажувам иам толку време ако не си идам дома му кажуем ќе ја зеам за 2 саати :) идам колата испрана исушена пали вози :) Симо може да потврди :) не се професионални, ама ко што ми се до гз, одлични се :)

А и една у влае баш на почетокот на "новата Улица" коа се дели патот ( од ѓорче према центар) се океј. еднаш таму перев кола т.е 15 минути пред да почне ова http://www.carclub.mk/2011/12/12/kako-se-mestat-lanci-za-sneg/     и океј беше солидни беа, бандажите светеа ептен супер беа средени :)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43792
  • Il Moderatore
« Одговори #629 на: 27 Август 2012, 01:37:12 am »
Да да, таа ни` е комшиска, и поштено си работат момците за парите. Потврџуем :) Не мачкаат глупости по колата, си чистат колку да биде чисто. После дома во дворче може да си ја досредиш по желба :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.