Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 815112 пати)

Отсутен tr20

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 54
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #585 на: 14 Јули 2012, 12:19:47 pm »
Е Џиџи, баш ми е мило, и јас никогаш не би рекламирал или би се замарал за некој вака ако стварно не заслужи...

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #586 на: 14 Јули 2012, 12:29:40 pm »
@ZilePunto
Значи кога вртиш десно - од лева страна ти доаѓа (право ти е мостето за у Нерези), пошто и десно има перална мислам. Нема име (има нешто OPEN пишува и прашај дали е на Мили, за секој случај). Ќе видиш настрешница со куќичка од лева страна, а право има две места (покриени) за перење.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7852
  • Плинаш!!!
« Одговори #587 на: 14 Јули 2012, 12:39:08 pm »
Аха разбрав

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10975
  • 430i
Одг: Re: Перални низ Скопје?
« Одговори #588 на: 14 Јули 2012, 14:24:05 pm »
Розеви се држачите за настрешицата, одма ќе се познае :)

Шега на страна, никој до сега кога земал да ми пере кола, не отворил гепек и да почне со внатрешните рамови. Двајца чистеа внатре, двајца надвор. Шмрк под притисок, па пена, па пак шмрк па пребришување. Браво!
Само што седнавме одма ни донесе човекот вода, а имаше денешни весници и неколку броја Ауто Клуб за листање. Друштвото од Џиџи сасвим случајно, исто беше гратис ;)

Пералнава исто така има препорака и од мене, се надевам дека ќе ја задржат рутината и посветеноста.

Отсутен Lazarus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 534
  • drive it like you stole it!
« Одговори #589 на: 28 Јули 2012, 15:51:16 pm »
Прееска го перев возилото во гореспоменатата перална. Дечките беа екстра услужни и посветени на перењето. Типот на крај со компресор ги дуваше капките од вода што останале во ретровизори, рачки, итн. Висока препорака и од мене.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #590 на: 29 Јули 2012, 16:06:07 pm »
Сеа се враќам од кај Мили, немаше никој и одма ја зедоа колата, ми отворија ладна кисела вода со лимун, седнав под сенка на масите и разгледав еден Autoklub ... Тоа ми се свиѓа - брза и квалитетна услуга и секако културен однос на вработените.
 btw да не се разбереме погрешно, перев и во Оли Сан - апсолутно професионални се, ама овде се осеќам као да сум негде на гости и плус ти ја перат колата :) Нормално, со carclub маица бев ;)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #591 на: 29 Јули 2012, 16:47:27 pm »
Кај се лоцирани ?

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #592 на: 29 Јули 2012, 16:49:43 pm »

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3873
« Одговори #593 на: 29 Јули 2012, 16:55:08 pm »
Како сум ја светнал јас колава на одмор со тоа Кархер машини за самостојно перење. Со 4 житони парче ја направив :D. Ми се свиѓаше што на крајот ја исплакнав со нешто и колата немроаше да се брише воопшто. Водата си летна од колата а не остана ни една бела дамка од вода. Успат си ги издував и сите отвори на колата со специјален алат за тоа намонтиран на компресор.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #594 на: 29 Јули 2012, 16:56:53 pm »
Каде бе ова ?

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 378
  • ? ? ?
« Одговори #595 на: 30 Јули 2012, 13:08:31 pm »
Една споредба за цениве: викендов бев во Струга, перење им е од 200 до 300 денари  ??? ??? ???

Кај првиот 200, си викам овој сатарот сака да ми го удри, отидов кај друг, пак 200, кај трет 300 !!!!

Ауууу, ги прашувам што е проблемот, ми вели сезона  ;D швицарци навалиле...

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #596 на: 30 Јули 2012, 18:31:28 pm »
@djidji

па ти тука кај мене у комшии си бил бе

која е оваа перална у живот немам тука кола однесено,добрo перат?

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3873
« Одговори #597 на: 30 Јули 2012, 22:06:39 pm »
Каде бе ова ?

Кај јужниот сосед. Мераклиски си ја исправ сам :D
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #598 на: 31 Јули 2012, 01:02:47 am »
@djidji

па ти тука кај мене у комшии си бил бе

која е оваа перална у живот немам тука кола однесено,добрo перат?

А бе ни ја, ама по препорака на tr20 отидов и бев задоволен. Само прашај кој е Мили, кажи дека си од carclub, седни под сенка, разлистај некој „Аутоклуб“ и побарај ладна вода нели :) Другото е нивна работа ;) Нормално, ако имаш забелешка - кажи си и они не се безгрешни, далеку од тоа :D

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1326
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #599 на: 31 Јули 2012, 09:33:38 am »
Денеска јас бев во “розевите држачи“ на настрешница, кај последна 57ца.

Како за нова перална, први впеатоци се 3 на 2.  ;)

Со оглед на факт дека нови перални тестирам со чиста кола, тоа го направив и тука, без мои дополнителни коментари во текот на работата, за да секако го видам дифолт моментот.

Го приметив следното:

- Љубезен однос, понуида на кафе и вода ( водата ја нудат од флаша, во чаша - прашање е колку е тоа хигиенски и каква е водата. Кафемат нема.
- Едниот од дечките млади, нема појма на пафтање со WAP-от, и застанува на поедини точки без потреба, ( особено гуми ) и со тоа може да предизвика штета. Не научил дека перење се прави во една тура, без многи задржувања.
 - Средството за перење, пената, некако досега најдобро сјае, иако не се врши пребришување како во Оли.
-  Бришењето на детаљите е на многу високо ниво, не останува отисок после на хрмирани и останати светкави површини
- Особено внимание се посветува на делот на педалите, и изгланцани се како нови
 - Работи на црно - нема фискална - не е погоден за фирми
 - Не ми ги избришаа предното и задното стакло од внатре
 - Досега најдетално чистење и бришење на багажник
 - Бандажите не се исчистени добро внатре, од надвор сијаат
 - Средството за гуми ми е сомнително, премногу сјае. Може да е некоја домашна напавија, ќе кажам за некој ден. Аплицирано на гума со четка за фарбање ограда  :) Вишокот од средството размачкан по подкрила и на крила позади тркала после 100 метра возење. Очај  :'(
 - Средството за пластика има очаен некаков оријентален мирис на турско WC. Од незнаење, прснат е и на кожни делови ( тапацири од врати ) и останати флеки кои морав сам да ги пребришам.

Генерално предноста е што е нов, нема гужва, пократко се чека. Не би идел повторно.

Пералната у Зебра не ја пробав, од причина што имаше гужва и тој што ме пречека ми беше максимално несимпатичен во пристапот. У некоја наредна тура, ќе ги тестирам

« Последно менување: 31 Јули 2012, 14:42:52 pm yarre »