Автор Тема: Перални низ Скопје?  (Прочитано 815157 пати)

Отсутен shajka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 166
Одг: Перални низ Скопје?
« Одговори #570 на: 29 Јуни 2012, 15:42:55 pm »
В
http://mk.kolektiva.net/skopje/kompletno-chist-avtomobil.html
Вчера бев во оваа перална и внатре ми ја поминаа со оваа прскалкава и платив 200 денари. Така да мислам рекламава е чист маркетинг дури и 10 денари поскапо.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #571 на: 29 Јуни 2012, 16:22:41 pm »
Јас ја пробав прво не е 150-че туку 200че, добро перат ама им фали малку осврт на детално пребришување и подобри крпи за стакла. Денес од внатре стаклата имаа некој блед филм. За тие пари треба да се подобри. За нареден пат сепак ќе биде Оли Сан.
200 денари ли е скапо перење? Извини што ти упаѓам во муабет ама затоа и така работат кај нас пералниве. Стакла неубаво избришани, вода тече од сите страни, на многу места не фатено нити забришано!

Ако стават повисока цена никој не им оди, ако работат за 150 или 200 денари, тамам е ама после па не ни се свиѓа како ни ја испрале колата!

Профи перење во Бугарија кошта 25 лева или 13 евра или 800 денари.

Само што кога ќе си ја земеш колата не можеш да си ја познаеш дали е твојата или е некоја нова сега извадена од салон.
Кај нас и колку добро да ја измијат за 15 минути станува лом, таква ни е околината. А во Скопје секоја перална користи вода од бунар или земаат вода пред саатот така да трошокот што го имаат е само хемикалии, крпи, работна рака и струја. Така да нема логика да биде повеќе од 3 евра. И што има врска за колку пари переле во Бугарија?

За да имаш предвид колку кошти профи перење како треба пошто 200 денари ти се многу за перење кола.

Јас кај нас не сум перел кола кај што професинално си ја вршат работата, Велес фала богу до сега не ни имало нешто слично а Скопје сум перел на две три места и ми ја испрале бетер од кај нас, па затоа спомнав Бугарија.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #572 на: 29 Јуни 2012, 18:24:05 pm »

Епа ова е доле у Зебра, баш ме занима Јаре што ќе изјави после третманот. Шајка малце ми е енергичен  ;D

Отсутен shajka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 166
« Одговори #573 на: 29 Јуни 2012, 23:39:39 pm »
Јас ја пробав прво не е 150-че туку 200че, добро перат ама им фали малку осврт на детално пребришување и подобри крпи за стакла. Денес од внатре стаклата имаа некој блед филм. За тие пари треба да се подобри. За нареден пат сепак ќе биде Оли Сан.
200 денари ли е скапо перење? Извини што ти упаѓам во муабет ама затоа и така работат кај нас пералниве. Стакла неубаво избришани, вода тече од сите страни, на многу места не фатено нити забришано!

Ако стават повисока цена никој не им оди, ако работат за 150 или 200 денари, тамам е ама после па не ни се свиѓа како ни ја испрале колата!

Профи перење во Бугарија кошта 25 лева или 13 евра или 800 денари.

Само што кога ќе си ја земеш колата не можеш да си ја познаеш дали е твојата или е некоја нова сега извадена од салон.
Кај нас и колку добро да ја измијат за 15 минути станува лом, таква ни е околината. А во Скопје секоја перална користи вода од бунар или земаат вода пред саатот така да трошокот што го имаат е само хемикалии, крпи, работна рака и струја. Така да нема логика да биде повеќе од 3 евра. И што има врска за колку пари переле во Бугарија?

За да имаш предвид колку кошти профи перење како треба пошто 200 денари ти се многу за перење кола.

Јас кај нас не сум перел кола кај што професинално си ја вршат работата, Велес фала богу до сега не ни имало нешто слично а Скопје сум перел на две три места и ми ја испрале бетер од кај нас, па затоа спомнав Бугарија.

Абе какво профи перење, што се палите по маркетинг трикови, перење е перење и 10 дена да ја переш ќе прелета врабец ќе ја посере работата. Најпрофи е кога ќе ја земеш работата во свои раце, се другото е лук и вода без разлика колку кошта.

Отсутен sinisa

• Редовен
  • Пораки: 1207
« Одговори #574 на: 30 Јуни 2012, 01:48:48 am »
И да имаш гаража...

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3817
« Одговори #575 на: 30 Јуни 2012, 10:38:32 am »
I da ne se mijat ulicite sekoja vecer......... ;)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #576 на: 30 Јуни 2012, 13:45:28 pm »
И да не те види полиција или да те пријави некој па да те казнат 50 евра!

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1326
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #577 на: 30 Јуни 2012, 15:18:03 pm »

Епа ова е доле у Зебра, баш ме занима Јаре што ќе изјави после третманот. Шајка малце ми е енергичен  ;D

Ух, ја сум у Грчка и завчера првпат ја перев колата сам, у камп. Тоа по правило е лоша дефиниција, бидејки немам начин како да ја симнам прљавштината пред да удрам сунѓер ( единствен ми алат тука за прање ми е сунѓер, а се користи и шампон за тело ) :)  По нивниве квази аутматски перални не ми се иде, катастрофа се.

Здравје да се приберам у Скопје, ке им идам инкогнито на овие у Зебра, и после ќе изнесам став. Веројатно е добро што имаш кај да се свртиш дур ти перат кола.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1326
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #578 на: 30 Јуни 2012, 15:19:46 pm »
I da ne se mijat ulicite sekoja vecer......... ;)

Секоја вечер? Абре кретените мијат и преку ден. Улици секаде нормално се перат после 2 сабајле, само кај нас тие препотопските прскалици џоамити перат улици.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43792
  • Il Moderatore
« Одговори #579 на: 30 Јуни 2012, 20:50:52 pm »
Џоамити е вистински израз! Само го преметнуваат ѓубрето од улица на тротоар.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен tr20

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 54
« Одговори #580 на: 13 Јули 2012, 15:49:23 pm »
Незнам дали некој ја постирал, но има нова перална, подобро миење на возило не сум видел до сега.
Се наоѓа точно кај последна 57ца (во близина на реплек), ако отидете таму, одма ке ја здогледате, незнам како се вика пералната, али Мили се вика тој што ја работи... Комплетно миење и надвор и внатре до детаљ, на други места секогаш на бандажите ми оставале црно, и не била помината секаде, вода оставале... И во Оли Сан ова се случуваше, и секаде, да не набројувам, овде нема муабет за такво нешто... Внатре и пластиките со средство ги поминуваат, на крај ставаат и восок на гумите, ја прават ко од салон... Исто има за седење под сенка, ако сакате носат и кафе, вода, значи исто и за услуга се 10ка... се за 150 денари.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3873
« Одговори #581 на: 13 Јули 2012, 16:14:42 pm »
Таму има 3 перални ко што имам приметено. Една одма у чело кога идеш од козле и две десно што се како во двор од куќа или што и да е(одма на кривината од десна страна). За која станува збор ?
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен tr20

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 54
« Одговори #582 на: 13 Јули 2012, 16:36:50 pm »
Ако некој отиде, баш сакам да пишете тука мислење  :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #583 на: 14 Јули 2012, 11:37:46 am »
Само што се враќам од кај Мили и можам да потврдам дека е одличен! Најважно е што нема гужва (и marjanot баш беше таму со еден од ангелите), услугата (кафе, сок, убава настрешница со маси ...), пред да влезеш у кола ти става чергиче да не ги испрљаш патосниците, детални се во перењето (нега го каже и marjanot своето мислење), брзи и има доста аутомагазини за занимација додека чекаш. Му кажав дека треба да има посебен третман за членовите на carclub, па можда понатаму и да се разговара за некој попуст и сл. Најголема гужва е од 18 до 20 ч (до толку работи, а почнува од 7 и 30 сабајле), мислам дека и во недела работи ...

Присутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7852
  • Плинаш!!!
« Одговори #584 на: 14 Јули 2012, 12:05:25 pm »
Џиџи, пералнава е од десна страна кога одиш по 57ца пред да се спуштиш по тоа уличето на кошот???