Гласање

Куќа или стан?

Куќа
72 (87.8%)
Стан
10 (12.2%)

Вкупно гласови: 82

Автор Тема: Куќа или стан?  (Прочитано 38548 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Одг: Куќа или стан?
« Одговори #75 на: 25 Ноември 2013, 00:29:59 am »
Цијанофикс во брава е генијална идеја, ако го ставиш додека не е дома.
normalno dodeka ne e tuka devojceto, toa ne e krivo sto e gazdava skot i vo ujp ke go prijavam za neplakanje danok za iznajmen stan....
Ааа не наштетувај на трети лица. Тие се релативно недолжни. Него дупи го.

Уствари ако го поправил кварот нема што да се буниш, пуна капа си. Земи весник, направи слики од пред и после санацијата и завери ги на нотар со датум. За ако се случи следен пат, да имаш изговор дека не е прв пат.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #76 на: 25 Ноември 2013, 00:31:26 am »
Супер лепак во брава е генијална одмазда. Се погаѓаат тие во Тинекс на каса што се?
Нуме благодарам, ме просветли!

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #77 на: 25 Ноември 2013, 00:46:28 am »
nema da moze da otkluci mora razbivanje i nov cilindar/brava....

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #78 на: 25 Ноември 2013, 10:15:53 am »
значи читајки вака јас од друга страна имам бенефит што сум најгоре на пример никогаш не ми тропал некој над глава или да ми пуштал вода комшијата :)
Последен спрат - Тоа е прво и основно правило со кое најмногу се сложувам кога се работи за стан.

27 години живеев ви куќа, 5 години живеам во стан на последен спрат.
Купив плац 550м2 кој скоро кошта колку еден стан, ќе правам куќа - мерак остана за малку комоција, тераса, двор и гаража!

Се си е ок, со малку труд, малку пари, станот си е тип топ. Но, излези на терасичето, оп комшијата - каааај си коомшииии  :-\  ;D Пералната комѓиите ја пуштаат по 23,00 и ти брчи на увце за добра ноќ. Климата комшијата ја наместил до твојата спална, ја купил половна или ефтина па брчи растура по цела вечер... Еден плаќа чистачка друг не плаќа, чистачката чисти пред твојата врата а остава прашина кај комшијата пред врата, за инает оти не платил - на 38цм од твојата врата...
Комшијата тера име со озвучење за свадба, нема абер дека е сред работна недела а пука до 4 сабајле...

Тука пак тука стуткан цело време, се вртиш ко грешен... Како цел век да си на одмор, како да не си дома...

Ќе правам 100м2 куќиче + голем балкон и доволно голем двор, кое сметам дека за сега ми е доволно, ако притреба за натаму ќе кревам спрат.

Да, за гаража, за да си испереш кола, ЗА КУЧИЊА - ЛАБРАДОРИ, аквариум, мачка, трева, дрва, куп столчиња и сепареа по двор и балкон, скара, фурна... Ако ме мрзи да копам, може и монтажен базен да си купам ;D

Свесен сум дека фасада во скоро време тешко - невозможно за мене.
Во дворот има да се изнработиш...

Се е до мерак.
Не би убедувал никого, споделувам патешествија :)

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #79 на: 25 Ноември 2013, 11:36:53 am »
Цијанофикс во брава е генијална идеја, ако го ставиш додека не е дома.
Probano, ne funkcionira, treba nesto pojako, ova e nekako t'nko.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #80 на: 25 Ноември 2013, 11:54:11 am »
Натопи чепкалка (чачкалица) и пикни ја. Неможе да не работи, јас во основно школо со тоа се занимавав цело време.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5659
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #81 на: 01 Декември 2013, 23:10:39 pm »
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1522943-Kuka-vo-Vlae-od-240m2-

Da ne znae nekoj kade potocno se naoga kukava vo vlae?
Sekoe info vo vrska so kukava e dobredojdeno.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #82 на: 01 Декември 2013, 23:34:15 pm »
sto si se zaletal za kukjata ima poseben vlez nznaci ima i drugi gazdi sto ziveat tamo nema da bides sam a toa e loso  koj znae na koj kje naletas kakov tabiet e ... moe mislenje OTKAZI SE
baska najverojatno zboris za desniot del od kukjata ili za celina sto e na slikava..ako e samo desniot del epten e nekako  osojnica od edna strana zid od druga zid baska isti dvor so komsijata..hhhhmmmm
« Последно менување: 01 Декември 2013, 23:58:47 pm VLATCE-PUNTO »

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #83 на: 01 Декември 2013, 23:35:17 pm »
незнам каде е ама знам дека за 240м2 градско парно ќе ти стига минимум зиме лето по 200 еур сметка од топлификација :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30065
    • CARclub.mk
« Одговори #84 на: 01 Декември 2013, 23:36:15 pm »
@Dende: Ух, делува збутано. Не сум ја приметил, ќе разгледам утре.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #85 на: 02 Декември 2013, 00:06:23 am »
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1522943-Kuka-vo-Vlae-od-240m2-

Da ne znae nekoj kade potocno se naoga kukava vo vlae?
Sekoe info vo vrska so kukava e dobredojdeno.

Мислам дека влезот е од паркингот на порта влае. Затоа пишува Партизански Одреди.
Ако сакаш, да ја погледниме.
;)

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
« Одговори #86 на: 02 Декември 2013, 00:30:04 am »
Se prodava cela, i e so dva vleza, e sega jas go znam Vlae mnogu ubavo ali ne mi teknuva na kukava voopsto.
Svesen sum deka izgleda zbutano, cela povrsina na koja lezi kukata e 280 kvadrata.

Pocetna cena e 900 evra kvadrat(stamben) znaci 183k pocetna cena.

Momentalno cekam poveke sliki od tie sto mi gi ispratija kako i detalen plan.

Za parno, moze i da se smeni vo sopstveno, ne mora toa da se koristi.

Delot sto e so dva vleza posebno mi odgovara zasto sakam moite da bidat so mene, ali sekoj da si ima poseben del.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #87 на: 02 Декември 2013, 00:43:19 am »
Два влеза значи АКО САКАШ ТИ можеш да си ја поделиш. Ништо друго не значи. Тоа е позитивна работа. Сите куќи се прават намерно лесно да се делат становите ако затреба.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
« Одговори #88 на: 02 Декември 2013, 01:02:19 am »
Najposleden odgovor sto dobiv;

Kukata e na dva sprata, i sega momentalno ziveat dve familii, so dva posebni vleza, na dvata sprata ima ist raspored na sobite, na eden sprat ima tri spalni sobi, kujna, dve wc, trpezarijai na drugot sprat go ima istoto, ima i garaza, a se  naoga potocno vo Porta Vlae, se vodi na ul. Parizanski odredi.

Kaj najdoa na taa kvadratura i garaza da napravat, bas me interesira kade e smestena.
Utre go prakam tatko mi da ja dzirne.

Zero, osmica, ako uspeete da ja najdete ke moze li edna slika odnadvor da napravite ali od sto podaleku zasto ovaa slika na oglasot ama nisto ne pokazuva, a i tie sto mi gi ispratija dopolnitelno ne gi biva isto.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #89 на: 02 Декември 2013, 01:54:22 am »
Epa toa zboram jas celo vreme ako se iselat dvete familii togas e OK.. no ako se iseli samo ednata familija togas neja biva..Sum se iznagledal jas eden kup takvi drami brat so brata nezbori i za inat kukja kje dade na nekoj od druga nacionalnost i ispod cena samo dasi cuka toj posle glavata..
Pred nekoja godina zamalce kje onadev vikendicka u mavrovo.Lepenka eden dvor kvadratura taman ama cena dzabalk..Se uletav no dignav rucna otkako doznav deka toj sto ostanal tamo e nekoja najgolema stoka vo drzavava i brat mu ja dava ispod cena negovata strana od kukjata samo da fati magla.