Гласање

Куќа или стан?

Куќа
72 (87.8%)
Стан
10 (12.2%)

Вкупно гласови: 82

Автор Тема: Куќа или стан?  (Прочитано 34965 пати)

Отсутен Azriel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 695
Одг: Куќа или стан?
« Одговори #120 на: 28 Јануари 2014, 17:16:45 pm »
Stan na dve nivoa ;D
Seat Leon 1.4 TSI

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #121 на: 28 Јануари 2014, 18:13:03 pm »
Idlicen dil za tie sto sakaat da se K**cat deka ziveat na vodno...  :D A ustvari ziveeat u suternoo   :-\
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5529
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #122 на: 28 Јануари 2014, 18:43:10 pm »
Mene iskreno me privlece bliskosta do centralnoto gradsko podracje, i plus faktot sto ima i dvor pa mu doaga bas kako da zivees vo kuka, a ne deka e Vodno.

Moeto prasanje poveke bese dali e cenata "napumpana" ili e realna za toj del od gradot i so toa nivo na uredenost.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #123 на: 28 Јануари 2014, 19:12:27 pm »
gledajki gi fotografiite ti go nudi dvorot zad kukata, za sto velam deka e suteren:

edit: gledajki gi drugite fotografii, nesto mi e zguzvan planot i kukata... Mislam deka za tie pari mozes da najdes nesto mnogu posredeno I popravilno poddeleno na dva (predna I zadna bavca) so moznost za povrsina za kola itn itn...
« Последно менување: 28 Јануари 2014, 19:23:03 pm RedEco »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7250
« Одговори #124 на: 28 Јануари 2014, 19:15:32 pm »
E sega koj saka da gradi,
Plac-baraka se kupuva za 120.000 Evra Vlae, Kozle pa so ostatokot se gradi.

Со 120000 еур ќе земам 2 куќи на Флорида и ќе се преселам таму бе ! Што се овие цени. Скопје реално е 400-500 еур квадрат стан максимално.

Што е работава со Флорида, зашто се толку евтини:

http://www.zillow.com/homes/for_sale/Riverview-FL/pmf,pf_pt/6790_rid/27.81917,-82.263544,27.786979,-82.308991_rect/14_zm/

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Баш пред некое време гледав куќи во Нов Зеланд, изгор скапи беа. Исто Канада и Австралија..

Mojoт шеф што живееше во Флорида, се отсели ради големите даноци.
Заедно со Калифорнија се држави со највисоки даноци на луксуз, високи осигурувања на имот, скапо здравство, мислам дека имаат најскап бензин, најголемо оданочување на добивка,  и ред други давачки кои понормалните луѓе не можат да си ги дозволат.

Впечатокот е дека сакаат државите да ги направат само за екстремни богаташи.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #125 на: 28 Јануари 2014, 20:16:24 pm »
Томи, Калифорнија е изгор поскапа во се. Флорида, има најниски даноци на производи и глупости, а прилично високи на луксуз куќи и слично (тоа што го наброја). Е сеа животот на Флорида е супер, од една страна затоа што нема зима, замислете нема давачки за струја, за греење, за облека (ова се прилично прилично големи заштеди тука). А и друга политика има таму, никој не купува куќа ама никој. Идеш бараш некоја огромна луксузна вила викаш ок, сакам ја у оваа да живеам, ја ренташ на 10 години за некој прилично смешни пари за нив (наместена нормално) и уживаш. Пази имаш ВИЛА со базен со 2-3 спални со што ти душа сака. После 10 години, си ја до-рентуеш ако ти се свиѓа или си земаш друга :) Големи, преголеми даноци и други давачки, затоа и тоа се прави таму. Има мал милион агенции за оваа работа.

Калифорнија од друга страна е уште поскапа, како што рече и Томи. Ама јебига Калифорнија е не е Штип :D

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #126 на: 28 Јануари 2014, 23:13:09 pm »
Вакви се цените кај мене во Тафталиџе.. :'(
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Присутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 1959
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #127 на: 01 Февруари 2024, 10:46:59 am »
стан

Присутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 1959
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #128 на: 01 Февруари 2024, 10:50:30 am »
Вакви се цените кај мене во Тафталиџе.. :'(

Тафталиџе 2016 нова градба - 1250 еур м2 кај  Хрватска амбасада од спротивна страна 2024 солд оут фор 2050еурм2 со поглед на водно .

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5765
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #129 на: 01 Февруари 2024, 11:00:13 am »
Јас сум за куќа. 18 години живеев во куќа, 2 живеам во стан. Џабе имам гаража кога мора да ја качувам насекое на тротоар (повисока е гаражата) имам таму струја колку да сработам нешто илу да пуштам оравосмукалка за колата. Живеам на 4 спрат (малку скали се), и не можам да ја мијам колата, ниту пак да чепкам во неа раат како што го правев тоа кога имав двор. Цел ден да ја оставам отклучена колата кога сум во куќа не е страшно, остававме полначи за акумулатори, некогаш стоеше на дигалка додека јадев, но сепак живеев на прв спрат и можев одма да излезам доколку има нешто. Стан е к**оболие...