Автор Тема: Како да го (под)средиме сообраќајот во Скопје?  (Прочитано 209143 пати)

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Одг: Како да го (под)средиме сообраќајот во Скопје?
« Одговори #660 на: 03 Февруари 2017, 23:41:29 pm »
1.
2. ???
3. Profit.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #661 на: 27 Јуни 2017, 09:19:48 am »

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #662 на: 27 Јуни 2017, 13:50:50 pm »
За почеток мислам дека е доволно:

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #663 на: 27 Јуни 2017, 23:52:48 pm »
http://a1on.mk/archives/757085

Како не се нашол некој „Јоцо со џипо“, да им раскаже експеримнт, дали ќе има крвава флека до водњанска или до кочо рацин...

Се, се, ама даај не се ку*чете и јас сум точкаш, ама од ку*чење преку&чува!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #664 на: 28 Јуни 2017, 00:11:23 am »
Колку сум само разочаран од македонштинава.
Во Европските градови, велосипедистот е прв во предност и во приоритет во сообраќајот, а потоа пешакот. Тој со колата и џипот, не ни мора да вози, може да иде пешки или со ТОЧАК. Ако не му одговара да даде предност може да оди со точак па да ја ужива истата.

Ама тука мама и тато те учат да го потрошиш последниот денар, на кола ( по можност да е СУВ или огромен седан за да те гледаат комшиите колку си „голем“ ) која не можеш да си ја дозволиш и со неа да одиш 500 метри до кафич и да ја паркираш на тротоар за да можат сите ороспии да те видат.

Пу ја-з'к

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #665 на: 28 Јуни 2017, 00:13:18 am »
Ја само викам, не ми седи на улица ко морон. Ако законот ти даде право на предност, ќе го почитувам (го почитувам и без законот да им дава на точкашите), ама седење вака на улуца....

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #666 на: 28 Јуни 2017, 00:15:13 am »
Па фала богу што има 3 ленти за коли а ич за велосипеди, да не плаќаат регистрација и даноци за патишта случајно? Мрш на тротоар!
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #667 на: 28 Јуни 2017, 00:16:55 am »
ама седење вака на улуца....

Се чека животот да се врати во Македонија. Со 500 евра плата можеш да купиш добра алфа на 6 рати. Тогаш ќе си ги пљукаш другарите (ги памтиш ли оние со точаците?) и ќе ги оставаш у димна завеса.

Абе сарказам малце да се нашалиме.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #668 на: 28 Јуни 2017, 00:23:26 am »
Може димна завеса ;)

BTW, и јас сум да им се ослободат тротоарите.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #669 на: 28 Јуни 2017, 08:44:15 am »

Како не се нашол некој „Јоцо со џипо“, да им раскаже експеримнт, дали ќе има крвава флека до водњанска или до кочо рацин...

Mесто колку за 2 коли од една лента на булеар кој има 3 ленти во секоја насока, во термин и ден во кој нема многу сообраќај.

Какањето за правење на лентите на партизнаска беше дебилизам, ама ова мене баш фино ми личи.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #670 на: 28 Јуни 2017, 09:22:58 am »
Финтата е дека паркирањето им смета на сите, не само на точкашите - и треба на друг начин да се реши. Фина идејата за протестчево, ама a swing and a miss.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #671 на: 28 Јуни 2017, 10:15:30 am »
Па тоа беше само проба за денешниот пикник:
https://www.facebook.com/events/1305617582889617

Ова е многу полесно за истрпување од паркирањето кај Броз во 16:25 секој работен ден. (Среќа ќе ја прошират Партизанска на следната раскрсница таму!)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #672 на: 28 Јуни 2017, 10:46:42 am »
Идеите им се добри, ама се сведува на circle-jerk. Нема да постигнат ништо, освен што ќе блокираат улица, ќе изнервираат луѓе и ќе си наметнат уште повеќе анимозитет. Они ќе си седат таму, ќе се сликаат, ќе си викаат колку се јаки - и нема да има никаков ефект.

Од друга страна, заеднички да се настапи е многу, многу поефикасно. Ама ете..

Edit:

Ова е многу полесно за истрпување од паркирањето кај Броз во 16:25 секој работен ден. (Среќа ќе ја прошират Партизанска на следната раскрсница таму!)

Ова може, треба и мора да се реши. Јас не гледам друг начин освен поставување џандари во униформа на секои 50 метри што ќе бркаат коли. Ни „подзастанување“, ни ништо. На цела Партизанска, не само таму.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1197
« Одговори #673 на: 28 Јуни 2017, 10:51:53 am »

Браво сељачиште, шо имаш Алфа и се курчиш. Дојди вечер на протестот, да ти покажам што е крвава дамка.

П.С Јас за ова ќе бидам баниран, ама сакам да го прашам ЗероСигнал, дали и Симо ќе биде баниран, вечито од форумов ради закани, кои бај да еј полежат под кривичен престап.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #674 на: 28 Јуни 2017, 11:46:07 am »
kao pa ovije so tocacive i motorcinjava da se cveke za mirisanje nivnata kultura vo soobrakajot e 100pati po seljacka, i kaj sto ima obelezana pateka na trotoar oni vozat po ulica ... da doobjasnam slikovito; to bimu doslo kaj sto ima ulica kolive da vozat po trotoar :D :D

decki; seljak coek si e seljak bez razlika dali e star Skopjanec ili doselen po zemjotresot ili pak fcera, dal e u kafana, na tocak, na motor ili u kola :P

eve vaka parkiraat so motor, i su da prajme nije so kolite sega da sedneme na pateka obelezana za bicikli piknik da prajme ;D
« Последно менување: 28 Јуни 2017, 11:51:42 am RedEco »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.