Автор Тема: Како да го (под)средиме сообраќајот во Скопје?  (Прочитано 209020 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Одг: Како да го (под)средиме сообраќајот во Скопје?
« Одговори #690 на: 28 Јуни 2017, 12:26:58 pm »
Скопје го спасуваат само зони за еуро 5 и 6, такса за автомобили што доаѓаат од страна (некој стикер и слично) големи давачки за автомобили и општо возила што загадуваат, лента за автобуси и сос возила во која што доколку влезеш ти ја одземат возачката и слични закони кои што ќе до обесхрабрат некој да вози кола и ќњ го охрабрат да си користи јавен превоз.
Се додека горивото е евтино, мајсторите работат за џабе и возило од 500еур ужива исти поволности како некој што плеснал 30 000за нова еуро6 кола или хибрид вака ќе биде ситуацијата

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Многу конфликтни ситуации спомна. Тој што вози кола од 500 евра, не е секогаш сељачиште туку совесен граѓанин со факултетска диплома кој не се 'снашол' во животот, со платата едвај храни фамилија. Тој што плеснал 30.000 евра за кола, обично е некој што се снашол во животот со помош на легален криминал. Кој треба да ужива поволности?

А далеку сме ти ние од стикери, остај го ти Лондон, тоа е милионски град стар 5000 години, Скопје е едно големо село од 63та.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #691 на: 28 Јуни 2017, 12:27:16 pm »
Постигнато е како не е постигнато. 2 страни правиме муабет за нив. Постигната е целта на вакви мини акции - луѓето зборуваат за тоа. За да има некаква фактичка промена како што реков, времето ќе покаже. Некаде мора да почне. Денес ќе седат на асфалт, утре нешто друго ќе измислат, трет ден полицијата ќе реагира, медиуми, простести итн.

Зборуваме ние. Ние што никогаш нема да го направиме тоа in the first place. Мислиш дека просечниот копук што ја паркира колата пред Броз за да пие кафе и да му биде виден џипот ќе се замара? Гледаме еве..
Зборувам ние, да. Просечниот копук за да зборова и тој, треба да помине време да сфати во паметот дека греши или полиција да го казни. Зошто имаме проблем со полицијата која што не работи како што треба, затоа имаме вакви акции и луѓе седат на асфалт. Јавната свест е се поголема и со текот на времето и полицијата ќе сфати дали било сега или за 2 години дека нешто мора да се смени. Тоа ми е поентатата.

Се согласуваме јас и ти - само што мојот став е дека кампањата им е малку погрешна и недоволна.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #692 на: 28 Јуни 2017, 12:30:31 pm »
http://a1on.mk/archives/757085

Како не се нашол некој „Јоцо со џипо“, да им раскаже експеримнт, дали ќе има крвава флека до водњанска или до кочо рацин...

Се, се, ама даај не се ку*чете и јас сум точкаш, ама од ку*чење преку&чува!
Браво сељачиште, шо имаш Алфа и се курчиш. Дојди вечер на протестот, да ти покажам што е крвава дамка.

П.С Јас за ова ќе бидам баниран, ама сакам да го прашам ЗероСигнал, дали и Симо ќе биде баниран, вечито од форумов ради закани, кои бај да еј полежат под кривичен престап.
Смири малце крвта, ако не можеш, почкај да се вратам од одмор, па да се најдеме ако сакаш да се пресметаш со мене. Јас немам намера ни да газам, ниту се заканив на некого, ама ако некој така опасно седи на пат, треба да биде свесен дека ќе се појави некој што е поголем сељак и ќе им се наје*е мајке. 
Ајде покажи каде јас некому  лично се заканив, или само кажувам дека е глуп потегот да си праиш пикник на булевар. Ако си спремен кривична да ми пуштиш, обрати се во ПП, ќе ти дадам лични податоци, па може да спремиш тужба.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #693 на: 28 Јуни 2017, 12:32:34 pm »
Тој што вози кола од 500еур не е сељачиште ама загадува повеќе од останативе кои што освен лична сатисфакција немаат никаква поволност што возат на гас или еур 6. Некако мора да се изрегулирс тоа на штета на некоја група граѓани.
Тоа со зони и стикери се решава лесно ама никој не сака да го навлече гневот на народот врз себе па затоа одлага најчесто на штета на тој истиот народ.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #694 на: 28 Јуни 2017, 12:41:36 pm »
Ако не ај на ферка масовна автомобилисти vs велосипедисти, кој тепа негови се патиштата.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #695 на: 28 Јуни 2017, 12:44:13 pm »
Тој што вози кола од 500еур не е сељачиште ама загадува повеќе од останативе кои што освен лична сатисфакција немаат никаква поволност што возат на гас или еур 6. Некако мора да се изрегулирс тоа на штета на некоја група граѓани.
Тоа со зони и стикери се решава лесно ама никој не сака да го навлече гневот на народот врз себе па затоа одлага најчесто на штета на тој истиот народ.

Ајде сите да купиме коли од 30.000 еу. Мислиш некој сака да вози кола од 500еу а не сака да вози ново ауто? Или за инает вози кола оф 20 год?

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1197
« Одговори #696 на: 28 Јуни 2017, 12:45:06 pm »
http://a1on.mk/archives/757085

Како не се нашол некој „Јоцо со џипо“, да им раскаже експеримнт, дали ќе има крвава флека до водњанска или до кочо рацин...

Се, се, ама даај не се ку*чете и јас сум точкаш, ама од ку*чење преку&чува!
Браво сељачиште, шо имаш Алфа и се курчиш. Дојди вечер на протестот, да ти покажам што е крвава дамка.

П.С Јас за ова ќе бидам баниран, ама сакам да го прашам ЗероСигнал, дали и Симо ќе биде баниран, вечито од форумов ради закани, кои бај да еј полежат под кривичен престап.
Смири малце крвта, ако не можеш, почкај да се вратам од одмор, па да се најдеме ако сакаш да се пресметаш со мене. Јас немам намера ни да газам, ниту се заканив на некого, ама ако некој така опасно седи на пат, треба да биде свесен дека ќе се појави некој што е поголем сељак и ќе им се наје*е мајке. 
Ајде покажи каде јас некому  лично се заканив, или само кажувам дека е глуп потегот да си праиш пикник на булевар. Ако си спремен кривична да ми пуштиш, обрати се во ПП, ќе ти дадам лични податоци, па може да спремиш тужба.
Седи на пат заради тоа што сака да покаже нешто,сака да покаже колку ви се мали куровите тоа сака да покаже. Сум живеел во Љубљана, Виена, Милано, Столкохом мин по 5 месеци, т.е сум престојувал, ваква некултура и малокурчевизам не сум сретнал нигде. ОК....или нешто нејасно......
П.С Зеро, банирај ме доживотно....нема есап со објаснување со куртони.

Отсутен Klen

• Редовен
« Одговори #697 на: 28 Јуни 2017, 12:48:15 pm »
Видел македочето троа цивилизиран свет мисли и тука туку така може да биде. Кај сте да протестирате за колекторска станица на Вардар? Директно гомната ни одат во реката додека Швеѓаните им даваат исти права на реките ко на државјаните. Зарем не е тоа многу поголем проблем со нашево нецивилизирано општество од што нема каде да си го возиш точакот зашто сме село големо.
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #698 на: 28 Јуни 2017, 12:48:36 pm »

Седи на пат заради тоа што сака да покаже нешто,сака да покаже колку ви се мали куровите тоа сака да покаже. Сум живеел во Љубљана, Виена, Милано, Столкохом мин по 5 месеци, т.е сум престојувал, ваква некултура и малокурчевизам не сум сретнал нигде. ОК....или нешто нејасно......
П.С Зеро, банирај ме доживотно....нема есап со објаснување со куртони.
Жално што не си донел нештоод културата во тие градови кај што си престојувал, стварно жално. Нема потреба човек да те банира.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #699 на: 28 Јуни 2017, 12:49:53 pm »
Стефанел брат колку е дневница за мерење курови у еу, глеам тоа си работел, за пријател прашувам :)))

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #700 на: 28 Јуни 2017, 12:51:51 pm »
drugar stefanel ubavo e se kaj si ziveel ama da si naucil da debatiras ... problemot so fakti da go iznesuvas, da go cueme mislenjeto faktite tvoj i drugite imaat mislenje neli, pa da gi soslusas :D

edit; ovoj se fatil za kurojte nasi, pa kurtoni pa paa ... mene mi e voj rizicna kategorija :P 
« Последно менување: 28 Јуни 2017, 13:18:57 pm RedEco »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1197
« Одговори #701 на: 28 Јуни 2017, 12:59:26 pm »
Донесет шо имате од дома, жена, сестра нешо и ќе ви кажам шо е ризична група.
П.С Бог дал мој деца по дома да ви шетаат!!!

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #702 на: 28 Јуни 2017, 13:04:00 pm »
Не ти работи климата?

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #703 на: 28 Јуни 2017, 13:14:03 pm »
Како ти се ебе по жешково алал да ти е

Отсутен Klen

• Редовен
« Одговори #704 на: 28 Јуни 2017, 13:29:27 pm »
Ти си брат ризична единка моментално.