Автор Тема: Како да го (под)средиме сообраќајот во Скопје?  (Прочитано 241328 пати)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Одг: Како да го (под)средиме сообраќајот во Скопје?
« Одговори #720 на: 28 Јуни 2017, 23:55:07 pm »
devojceto ima pravo da reagira na parkiranoto vozilo na toj ili ovoj nacin, i vo pravo si e... iako jas imam drugo mislenje vo vrska so toa, toa si e sa moe mislenje za rabotite.  :D 

i jas sum za posmireno i liberalno odnesuvanje vo soobrakajot na gorestinava posebno namaluvam brzina i piseci i tocaci si pomiuvaat i na bilo koe mesto i si prodolzuem...
    Denes eden mi uleta od sporedna ulica i jas smireno go pustiv (si vikam mu se brza na coekot), duri na zaminuenje primetiv deka na zadnato sediste covek drzese detence vo polusvesna sostojba.
     Solun e odlicen primer kaj sto ima najmnogu dvotockasi vo soobrakaj i parkirani koli na ulica i se si tece smireno, isto e i vo Beograd, Zagreb i Saraevo, i vo Ljubljana ne e mnogu porazlicno.
Nigde nema histericno ko kaj nas...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
« Одговори #721 на: 29 Јуни 2017, 02:45:01 am »
Ej pa ona( Jovana ) sveticata. Koj ja znae kako vozi. Ne e nadlezna da deli pravda, ako tolku saka da parkiraat site kako shto treba, prvo neka im obezbedu sloboden parking. Posto neli caka se parkiraat na sopstven rizik od pajak i min. 1200 den ili kolku bese kazna.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55237
  • Махер
« Одговори #722 на: 29 Јуни 2017, 07:40:53 am »
Ливчиња ама со цијанофикс (супер лепак).

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #723 на: 29 Јуни 2017, 09:12:27 am »
Ај ако не динамит да им стааме да рокаат кога ќе тргнат ;D
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30609
    • CARclub.mk
« Одговори #724 на: 29 Јуни 2017, 09:29:00 am »
Ej pa ona( Jovana ) sveticata. Koj ja znae kako vozi. Ne e nadlezna da deli pravda, ako tolku saka da parkiraat site kako shto treba, prvo neka im obezbedu sloboden parking. Posto neli caka se parkiraat na sopstven rizik od pajak i min. 1200 den ili kolku bese kazna.

Не вози. Затоа и се чатали.

Јас стварно не знам што згрешиле колите. Не се колите криви, копуците што ги возат се криви.

devojceto ima pravo da reagira na parkiranoto vozilo na toj ili ovoj nacin, i vo pravo si e... iako jas imam drugo mislenje vo vrska so toa, toa si e sa moe mislenje za rabotite.  :D 

i jas sum za posmireno i liberalno odnesuvanje vo soobrakajot na gorestinava posebno namaluvam brzina i piseci i tocaci si pomiuvaat i na bilo koe mesto i si prodolzuem...
    Denes eden mi uleta od sporedna ulica i jas smireno go pustiv (si vikam mu se brza na coekot), duri na zaminuenje primetiv deka na zadnato sediste covek drzese detence vo polusvesna sostojba.
     Solun e odlicen primer kaj sto ima najmnogu dvotockasi vo soobrakaj i parkirani koli na ulica i se si tece smireno, isto e i vo Beograd, Zagreb i Saraevo, i vo Ljubljana ne e mnogu porazlicno.
Nigde nema histericno ko kaj nas...

Во Солун сконтале дека гужва е, јебига, ќе се снаоѓаме како можеме. И сите се почитуваат едни со други. Имаат некои ситни, но важни измени во начинот на кој функционира сообраќајот (многу едносмерни улици кои се логично изведени, ленти наменети само за автобуси, возачи што ја прифатиле гужвата и функционираат), и прифатиле дека мораат да функционираат заедно за да функционираат. Кај нас НаТочак наметнуваат us-vs-them став.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #725 на: 29 Јуни 2017, 09:52:58 am »
И почитување на жмигавец. Ако дадеш пред него жмигавец, ќе застане да те пушти да се престроиш, нема да ти се вкопа во крило за да не му влезеш случајно пред него

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4776
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #726 на: 29 Јуни 2017, 09:58:46 am »
И никој не задремува на семафор, не се шминка, не твита, не решава крстословки кога ќе се запали зелено.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #727 на: 29 Јуни 2017, 10:06:08 am »
И почитување на жмигавец. Ако дадеш пред него жмигавец, ќе застане да те пушти да се престроиш, нема да ти се вкопа во крило за да не му влезеш случајно пред него
Има многу мутави ќе заглават позади некој паркиран на 1ва лента, јас од втора им блендам дека ги пуштам зашто никад нема да влезат во сообраќај, они се мислат што треба да прават и цел сообраќај се кочи. Малце комон сенс дамуеам.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #728 на: 29 Јуни 2017, 10:07:37 am »

Јас стварно не знам што згрешиле колите. Не се колите криви, копуците што ги возат се криви.

Јас стварно не знам што може да им биде на колите ако ги оштетиме? Ќе се расплачат, ќе имаат цел живот трауми? Ај детето на некој идиот да не му го закачаш дека он е идиот, ама колата да не му ја чепкам дека он бил крив, а не колата????
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22275
« Одговори #729 на: 29 Јуни 2017, 10:08:09 am »

Сабајлево накај работа едно Браво проба вака...

Отсутен UrSa1986

• Редовен
« Одговори #730 на: 29 Јуни 2017, 10:17:16 am »
Мене вчера од ДетОил накај Бриколаж, махинално се престстоив во лентата за лево накај Аеродром, бев 3-4 кола, а требаше во Бриколаж да отидам. И дадов одма жмигавец десен за да ме видат тие од десната лента што е за право накај Бриколаж, за некој да ме пушти да им се тргнам за тие за лево да не им сметам. Ама не, џабе 2 минути жмигавец, никој не ни подзастана, туку се лепеа до браник на тој пред нив, за да не влезам случајно. И тоа од 5-6 коли , 4 беа службени комбиња.

Среќа една на телефон си пишуваше, се подзаборави па влегов.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55237
  • Махер
« Одговори #731 на: 29 Јуни 2017, 10:31:58 am »
Игрица е тоа. Колку помалце коли пуштиш пред тебе, толку повеќе поени имаш. Многу луѓе ја играат, баш ги пратам. И после со поените тавче во тинекс добиваш.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
« Одговори #732 на: 29 Јуни 2017, 10:46:31 am »
Со Giugiaro дизајн

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22275
« Одговори #733 на: 29 Јуни 2017, 10:47:48 am »

Во некои држави има traffic channel со редовни известувања каде има застој и зошто.
Може да помогне...
« Последно менување: 29 Јуни 2017, 10:56:37 am Stratro »

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6692
« Одговори #734 на: 29 Јуни 2017, 11:00:44 am »
Користете Waze....незнам колку пати сум пишал на форумов...што повеќе почнат да го користат тоа подобро.