Автор Тема: Осигурителни компании  (Прочитано 137432 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
Одг: Осигурителни компании
« Одговори #330 на: 31 Јануари 2017, 11:14:56 am »
завршив работа уште утрото рано кај што ја вадев полисата.

Проблемот беше што не ми рекоа штом ја извадам табличката да се вратам да ги впише во систем. Претходната кола пред 10г ја регистрирав прв пат не се ни секавам како беше, а и сигурно не го правев тоа јас :D

како и да е треба да нагласуваат на прва регистрација дека треба да се вратиш на 2м растојание се од полицаецот барем во АМСМ

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22223
« Одговори #331 на: 31 Јануари 2017, 11:41:52 am »
Можеби прашувам на погрешно место, али дали некој може да ми каже повеќе инфо во врска со осигурување на куќа/дворно место од пожар, поплава, земјотрес?
Ако да, зошто да и каде и како?
Ако не, зошто не.

Фала однапред.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
« Одговори #332 на: 31 Јануари 2017, 12:06:09 pm »
Ние осигуруваме веќе подолго време во Осигурување Македонија (поранешно QBE, односно ЗОИЛ). Имаме некоја роднина таму, па преку неа. Не знам точно која е сумата, ама не е нешто страшно.

http://insumak.mk/domakinstva.php

Пошто и Осигурување Македонија е под Vienna Insurance Group, можеш да видиш и со Винер.

http://www.winner.mk/domakinsko-osiguruvanje/

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #333 на: 31 Јануари 2017, 12:17:22 pm »
и јас исто таму. за секој случај

од идната година ке сменам зошто искрено немам видено убаво што се има на пазарот понуда и варијанти

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #334 на: 31 Јануари 2017, 15:40:34 pm »
Момци, гледајте да е добра компанија и најбитно да го има ризикот од пукање на цефки и излевање на вода од водоводна и канализациона инсталација.
Тој ризик полека полека некој комапнии го тргаат, а во Винер сега за сега го има само во еден пакет на осигурување.

Ако Ви треба некој совет или инфо повеќе слободно пишете во темата на Винер, па ќе Ви одговорат.

Поздрав

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3049
Одг:
« Одговори #335 на: 31 Јануари 2017, 18:55:07 pm »
И обавезно да се доплати за штета на трето лице.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #336 на: 01 Февруари 2017, 11:08:12 am »
Јас кога ги гледав условит за осигурување поседен пат (пред 2-3 месеци) испадна повеќе работи од што не осигуруваат отколку од што осигуруваат без разлика на пакетот.
Дополнително што амортизацијата на белата техника е сатар човече. Мене ми е гајле што фрижидерот ми е 5 години стар, ми работи. А тие, ќе ти го проценат 2000 ден, пример.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #337 на: 01 Февруари 2017, 21:21:28 pm »
Пр. вратата ако е вредност 10.000ден. на секоја година ти одбиваат по 10% од вредноста.
Па рачунај колку ќе ти изплатат ако треба.

На некој му се запалил станот, не му исплатиле штета бидејќи немало пп апари во ходникот а требало да има.

Како и да е поисплатливо ти е парите да уплаќаш на штедна книшка отколку на осигурање.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #338 на: 02 Февруари 2017, 08:48:15 am »
осигурувањето на годишно ниво е помеѓу 2 и 3.000 денари, односно околу 200 денари месечно, односно во месецот едно седнување со госпожата на нескафе во кафич
сериозно мислиш дека е поисплатливо да ги уплаќаш на штедна?

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #339 на: 02 Февруари 2017, 14:26:08 pm »
Не се проблемот 3000 ден, проблемот е што плаќаш а незнаеш што ќе добиеш. По правило треба да нојдат нивни технички лица и да посочат евентуални проблеми при активирање на полисата во случај на несреќа, па откако ќе се отстранат да склучиш. А не после да слушам, ова не било вака изведено, она не било онака итн.. на крај ташаци.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #340 на: 02 Февруари 2017, 17:37:28 pm »
Da se 3.000  najmal problem. Jas koga gledav vo Winner mi iskacase okolu 17-18.000 godisno, sto e mnogu. A go gledav mislam premium paket, koj edinstven sodrzi  "pozar, poplava i krazba" pored drugi bezvezni raboti. Drugite paketi jes da bea poevtini ama gi nemaa najvaznite stavki zaedno.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен jarec1983

• Почетник
  • *
  • Пораки: 30
Осигурителна полиса - искуства
« Одговори #341 на: 17 Март 2017, 10:02:27 am »
Почитувани форумџии, кои се вашите искуства и мислења за АД Осигурителна Полиса... Имено ме удри возило со автоодговорност извадена од оваа компанија и после увидот ми предложија некои нивни noname сервиси со кои соработуваат или каде јас сакам со тоа што јас си плаќам и им ја носам фактурата за они после мене да ме исплатат ... што мислам дека ќе треба добро да се испотам за да добијам пари од нив или ме посоветува трето лице  да им побарам гарантно писмо и со тоа да ја носам колата во сервис.

Поздрав и однапред благодарам на вниманието.
« Последно менување: 17 Март 2017, 18:15:26 pm zeroSignal »

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Одг: Осигурителна полис - искуства
« Одговори #342 на: 17 Март 2017, 10:08:09 am »
Vo princip site osiguritelni kompanii se isti. Ne im se davaat pari. Kako i da e, vidi sto dogovor imas potpisano, zapisnik od policija ako imas, sliki od nesrekjata, fiskalni i tn od servisot i nadez deka i pokraj se toa nema da te zeznat na kraj

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #343 на: 17 Март 2017, 10:16:18 am »
Не се исти, напротив. Затоа сме тука, да се сподели искуство за секоја од осигурителните компании.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
« Одговори #344 на: 17 Март 2017, 10:55:53 am »
Консултирај се со членот @Banzai - он е адвокат што се занимава баш со вакви работи. Сигурно ќе може да ти помогне.