Автор Тема: Осигурителни компании  (Прочитано 137116 пати)

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
Одг: Одг: Осигурителни компании
« Одговори #225 на: 11 Март 2016, 08:23:22 am »
Ќе ми треба патничко осигурување за 150тина денови, ако знаете кој нуди најповолна цена по ден, пуцајте! :)
Мислам еуролинк. Мислам

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
Одг: Осигурителни компании
« Одговори #226 на: 11 Март 2016, 09:21:09 am »
дај да напрајме црна листа
Албсиг
Еуроинс
Еуроинс
Еуроинс
Еуроинс
Еуроинс
Еуроинс
Еуроинс

...

Тоа тешко да се нарече осигурителна компанија, било која земјоделска задруга од бившата СФРЈ е поорганизирана и попрофесионална од горенаведените.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #227 на: 11 Март 2016, 09:21:49 am »
А да направевме позитивна листа?

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #228 на: 11 Март 2016, 09:23:49 am »
А да направевме позитивна листа?

Триглав !

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #229 на: 11 Март 2016, 09:57:20 am »
Ќе ми треба патничко осигурување за 150тина денови, ако знаете кој нуди најповолна цена по ден, пуцајте! :)

Ја имам Winner за 90 дена, ама за цена не се сеќавам.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #230 на: 11 Март 2016, 10:54:23 am »
Јас имам не баш убаво искуство од Осигурителна Полиса, ама ќе почекам уште малку пред да ги пљукам. Пробаа да ме изрекетираат, да платиме 50% од штета каде немаме никаква кривица, ама ај као нешто нејасно им е, да им дадам шанса.
Се работи за возилото на жена ми. На излегување од работа кај плоштад при разминување камион ја закачи за браник, па во обид да се врати го откорна браникот. Значи жена ми застана за да го причека камионов да изманеврира, ама овој не процени ситуација и ја поткачи со странична преграда, па на враќање ја еб* работата и го окторна браникот, го загреба крилото и ги скрши држажите на фарот.
Од осигурителна ме пратија во Мерцедес, го оставив возилото, па ме еб*ваа наваму натаму да носам, фактура и незнам што. Кога беше готова колата требало да пратат гарантно писмо и незнам што и ми се јавува некој од осигурителна ми вика пративме гарантно писмо на 50% од фактурата(50К денари), другото ќе треба да си го платите. Онака, не ми се веруваше што слушам, прво го направив пепел по телефон, па отидов во живо да се разберам. Класика македонска, си пробаа АПП, па морав да пишам приговор и пак да објаснувам ситуација која веќе им е ојбаснета. Ако не помине така, ќе се тужиме, па макар и да ме кошта 20 пати повеќе од штетата. На крај ќе ми платат и оштета и камати и се. Се надевам дека нема да одиме до таму.

Во меѓувреме на работа спроведуваме тендер за осигурување од 2.5 милиони евра, па ако се дупиме и јас имам такво за дупење...
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #231 на: 11 Март 2016, 11:34:00 am »
А шо може да им биде нејасно. Прилично едноставо и концизно е. Ако потпишал камионот дека е крив на европскиот записник, нема шо да е нејасно. Неговото осигурување плаќа. Што им треба објаснување и дообјаснување?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Одг:
« Одговори #232 на: 11 Март 2016, 11:37:41 am »
Не им е јасно како да е заебат.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #233 на: 11 Март 2016, 13:48:35 pm »
Ако сите работеа како треба јас немаше да имам работа :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #234 на: 11 Март 2016, 14:04:48 pm »
Пред 3 години со еден пријател ќе не вадеа со обезбедување од Еуроинс за малце. Маме евавме се од директор до чистачка. По покварена фирма немав сретнато до тогаш. Немаше ефект од љубезно однесување па мораше така.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #235 на: 11 Март 2016, 14:10:06 pm »
И јас имам лошо искуство со Евроинс. Искршија штоп на паркинг па направивме европски се јавиа после две недели да дојдам дека била одобрена штета. Одам таму пишува промена на десен штоп 1600 денари и 60 денари работна рака, не ми се веруваше што пишува. Среќа што Банзаи искочи у пресрет па завршивме работа. Огромна благодарност!

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #236 на: 11 Март 2016, 14:12:05 pm »
Како читам излегува пола форум на Банзаи треба да му го бацувате  :D

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #237 на: 11 Март 2016, 15:04:54 pm »
Јас да ги пофалам триглав осигурување.. Пошто пола од луѓето ми викаа парите требало да ги чекам 3 месеци.. незнам колку..

Парите пристигнаа за точно 2 недели..

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #238 на: 11 Март 2016, 15:06:45 pm »
Во Македонија ВИГ (бившо Кјуби) исплаќаат 2-3 дена по потпишана спогодба, Триглав недела дена отприлика.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #239 на: 12 Март 2016, 00:12:15 am »
И мерцедесот на жена ми и камионот се осигурани во Осигурителна Полиса. Јас ги разбирам дека секојдневно се расправаат со преваранти кои пробуваат да им увалат шетета која не би требало да ја платат, ама мојов не е таков случај и затоа им давам фора да сватат. Непотребно само ми одземаат време и енергија, ама случајов ќе го трерам до крај...Се надевам дека нема да му отворат работа на Банзаи и покрај тоа што му посакувам да има што повеќе вакви случаи.  :D
Ум шо идит отпосле не јет ум!