Автор Тема: Осигурителни компании  (Прочитано 122636 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
Одг: Осигурителни компании
« Одговори #195 на: 11 Октомври 2015, 01:22:50 am »
Ок, ќе пробам па ќе видиме.

Ја не би пробувал со невалиден документ да поминам граница.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #196 на: 11 Октомври 2015, 12:15:33 pm »
ни јас исто...

други таблици, друг сопственик? исто како да му ја побараш на комшијата зелената карта од неговата кола да ти ја позајми...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4279
« Одговори #197 на: 11 Октомври 2015, 19:05:36 pm »
абе ај граница може ќе пројдеш пошто кај бугарот ќе пројдеш со некое евро,додека пак грциве може и да не побараат,ама возењето без осигурање у странска држава мене лично ми е голем ризик и цело време на штрек ќе бидам.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5073
  • The Spartan General
« Одговори #198 на: 12 Октомври 2015, 09:07:11 am »
абе ај граница може ќе пројдеш пошто кај бугарот ќе пројдеш со некое евро,додека пак грциве може и да не побараат,ама возењето без осигурање у странска држава мене лично ми е голем ризик и цело време на штрек ќе бидам.

Кај бугарите минаа тие времиња. Со некое евро можеш само да наебеш.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7119
Одг: Одг: Осигурителни компании
« Одговори #199 на: 12 Октомври 2015, 09:20:49 am »
Ако ти е хитно оди никој нема да ти го побара на граница.
Не можам да разберам како давате совет што нема врска со здрав разум,  што ако некој отиде и не го пуштат или му направат уште поголем проблем?  Зборите како да сте сигурни. 

Ќе одите да го вадите вие,  да му ја платите казната,  да му ги покриете трошоците?

Ако не дај боже направи сообраќајна незгода и му е потребен зелениот картон,  ќе му ја покриете штетата?

Не си играјте играчки, 10 минути работа е промена на документи,  а може многу да ве кошта.  Јас не би ни помислил да искочам од државава без валидни документи.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #200 на: 12 Октомври 2015, 10:44:00 am »
Ако му кажам гомна да јаде ќе ги изеде ли? Му кажав само ако му е хитно а не од курташак да оди и да ти кажам само дека на граница битна им е сообраќајната и кој сте во кола а не зелениот картон, зелениот е лично за тебе битен во случај на сообраќајка.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #201 на: 12 Октомври 2015, 11:38:33 am »
Ако му кажам гомна да јаде ќе ги изеде ли? Му кажав само ако му е хитно а не од курташак да оди и да ти кажам само дека на граница битна им е сообраќајната и кој сте во кола а не зелениот картон, зелениот е лично за тебе битен во случај на сообраќајка.

не си во право... значи стварно не си во право... има граници кај што нема да те пуштат ако немаш зелен картон... не за џабе реков прееска дека со усна изјава на србска граница ке те пуштат без зелена карта, ама на другите 3 нема.. косовска, грчка и бугарска... на македонска граница може и нашиот полицаец да ти побара зелена карта...

како е регуирано во законот незнам, ама знам и за луѓе што од грчка и бугарска граница биле вратени затоа што немале ПАТНИЧКО осигурање а не зелена карта...

ние можеме да ги цитираме, постираме и коментираме НАШИТЕ закони... ке ги најде ли некој соседните држави законите? можда во нив пишува дека е ЗАБРАНЕТО да се влезе во нивната држава без зелен картон и патничко...

и давањето совет ИДИ без зелена карта, напрај се на тошо е стварно погубен совет.. недај боже да му се деси нешто, ке го имаш на совест, било кој...

при промена на сопственост или таблици, зелениот картон се мењава и кошта околу 300 денари целата постапка.. мислам, смешни се парите, наспроти ризикот да возиш и идеш без него...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен achtung

• Сениор
Одг:
« Одговори #202 на: 12 Октомври 2015, 11:39:50 am »
Онак затоа пишав АКО Е ХИТНО!
Јас пет пати поминав летово на грчка и на бугарска не побараа, два пати отидов со туѓа кола без полномошно во бугарија ништо не ми рекоа, затоа пак ќе пишам АКО Е ХИТНО!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
« Одговори #203 на: 12 Октомври 2015, 11:41:22 am »
Патничко осигурање мислам дека никад не ми побарале, а најчесто сум имал.
Зелениот картон до сега ми го имаат секаде побарано (освен Грција, нив не им чуе).
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #204 на: 12 Октомври 2015, 11:41:47 am »
Онак затоа пишав АКО Е ХИТНО!

абе друже... АКО Е ХИТНО а нема зелена карта, тогаш нај правилниот совет би бил ПОБАРАЈ ПРИЈАТЕЛ СО ЗЕЛЕНА КАРТА, да те однесе и врати... за хитна ситуација секој би ускокнал на помош... барем ете, јас би, за близок човек, пријател, другар...

Патничко осигурање мислам дека никад не ми побарале, а најчесто сум имал.
Зелениот картон до сега ми го имаат секаде побарано (освен Грција, нив не им чуе).

до сега имам идено миљон пати во грција... кога е шпицот на граница, и мене не ми го побарале, ама кога е вон сезона, го бараат итекако... кога им е сезона и нај густото, ни печати не маваат на листовите... само мафта со раката да идеш даље... и на враќање исто.. оваа година 3 пати едноставно НЕМАМ ДОКАЗ дека сум бил во грција... ни макеоднците ми турија некаков печат, ни грците... само мафтаат и ти тераш... како да си на некој чек конотрол без никаков запис... буквално како да нема граница...

ама затоа ми се има десено комплетно запишување и проверка...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1855
« Одговори #205 на: 12 Октомври 2015, 13:07:19 pm »
Абе не се зафркавајте со невалидна зелена карта да патувате,  баш тогаш може да бидне бељата, па да си ја чукаш главата што не си мислел на време.

Јас лани одложив одморот за ден покасно баш поради промена на презимето во зелената карта, и тоа само една буква од презимето, и среќа што направив така, баш тогаш ми ја закачија колата на паркинг, и при поднесување на документација прво се фатија за тоа зошто на зелената карта и сообраќајната е презимето како што е, а на трансакциската смтка која беше приложена се разликува една буква, па ајде пуштај венчаници чуда за да им докажеш дека сопственичката се омажила ама не променила трансакциската сеуште.

Да не бев исправен имаше да си платам ко попче и казна и другата штета.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7119
Одг: Одг:
« Одговори #206 на: 12 Октомври 2015, 16:05:18 pm »
1. Речников маалски користи го со тие што го толерираат. Однесувањето ти е недолично за овој или било кој форум и јавна расправа.

2. На граница ако ти го побараат и немаш ама баш ич не им е гајле дали ти е хитно или не.

Отсутен achtung

• Сениор
Одг:
« Одговори #207 на: 12 Октомври 2015, 16:08:30 pm »
Да ти кажам право кога може администратор да користи бетер речник тогаш па мене ич не ме тангира да пазам како пишувам.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #208 на: 12 Октомври 2015, 20:00:16 pm »

Не бе бате, грекос ти вика само воѕи, услов да не попунуеш никакви бели листови и слично ;D

Отсутен goki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 170
« Одговори #209 на: 12 Октомври 2015, 20:51:42 pm »
Значи, не отидов со тој зелен картон, а и само што тргнавме ни се скина една гума ( на нашите модерни улици или па беше на една решетка на бензинска ) така што се одложи патувањето.
"Every time I press one of these black controls, labelled in black on a black background, a little black light lights up black to let me know I've done it."