Хаха... Васил и неговите илузии за грандиозност: „
Што ѓаол те натера пак да ме спомнеш?„ (ваљда ова со подуена фаца и со некој длабок баритон би требало да иде)

Васил, немам потреба на човеков да му гледам генеологија до 20 колено и да се запознавам со неговиот светол лик и дело - за да познаам лажго кога ќе видам таков. (ама хаха, ти очигледно си го „истражувал„)
Сеедно што бил во претходниот живот, сега очигледно е лобист. А и тоа не е важно во случајов, туку муабетот што го прави - е важен. Може не ти оди англискиот, па нели заради тоа и преведов на Македонски... Нејсе, еве го и оригиналниот транскрипт.
“You can drink a whole quart of it and it won’t hurt you,” Moore insists.
(quart = литар)
“You want to drink some?” the interviewer asks. “We have some here.”
“I’d be happy to, actually,” Moore replies, adding, “Not really. But I know it wouldn’t hurt me.”
“If you say so, I have some,” the interviewer presses.
“I’m not stupid,” Moore declares.
“So, it’s dangerous?” the interviewer concludes.
But Moore claims that Roundup is so safe that “people try to commit suicide” by drinking it, and they “fail regularly.”
“Tell the truth, it’s dangerous,” the interviewer says.
“It’s not dangerous to humans,” Moore remarks. “No, it’s not.”
“So, are you ready to drink one glass?” the interviewer continues to press.
“No, I’m not an idiot,” Moore says defiantly. “Interview me about golden rice, that’s what I’m talking about.”
At that point, Moore declares that the “interview is finished.”
“That’s a good way to solve things,” the interviewer quips.
“Jerk!” Moore grumbles as he storms off the set.
Гитла бе Симо, не сум веќе таков ентузијаст да се нафаќам на цела флаша од било кој жесток алкохол. Ама неколку чашки добар абсинт не би одбил.
Но побогу, што ти е целта на паралелата на абсинт со хербицид?
Сакаш да кажеш дека ти би се напил ЧАША glyphosate/Roundup? 
Сакам да кажам дека не би се напил ни чаша 9% оцетна киселина, иако е апсолутно неотровна за човек.
Не сакам да кажам дали човекот е во право или не, што се однесува до токсичноста на хербицидот, сакам да кажам дека ова „интервју“ нема поента на ваков начин да се води, ниту неиспивањето е доказ дека е токсичен хербицидот.
Сакаш ситно да ситниш, и ти исто како двајцава погоре. Или сакаш да ти направам салата со глифосат, наместо со оцет?
Споредувањата и паралелите ти се патетични од што си запнал по секоја цена да се конфронтираш. Па добро бе мајку му, што не признаете дека човеков погоре монументално се устра и да се посмееме заедно на нешто што очигледно е многу смешно? Да не ви паднат онаквите ако не сте постојано како наксотрешени петли, да водите инает за секој еден збор што сум го напишал овде...
Целата работа е дека човекот очигледно лаже кога вели: „Не верувам дека glyphosate предизвикува канцер.
Можеш да се напиеш цела кригла и ништо нема да ти биде!„
Новинарот: „Сакате да се напиете малку (Roundup)? Имаме малку овде?„
Експертот: „
Не не, не сум идиот!„
Значи негови зборови се „Можеш да се напиеш цела кригла и ништо нема да ти биде!„. Никој овде не кажува дека токсичноста на еден хербицид ќе ја мериме преку пиење литар хербицид.
Поентата е да видите колку лаже лобистов, а иста таква е и индустријата која ја брани (и тој ама и вие неколкумина). Ама толку сте хипнотизирани од пропагандата - што не можете да ја видите вистината дури ни кога скока и ви мафта пред очи со двометарски транспарент: „
ВИСТИНА„. Алас, за жалење сте.