Да има избор да бида информиран, ама не баш и што да јада... Ај најди еве пилешко месо 100% природно. Прво почвата е напраена пепел, па макар на врв на кораб, второ водата, воздухот... И не од гмо... т.е. имам избор а немам моќ... и 100% да не сме такви, други се тие што го вртат светон... Нити паметен сум да направам стратегија за тоа како да се овиваат настаните во светот во иднина... А добар дел од ти 99.9999(9)% не се... Да биде животов како што ке му текне секому калаштурница ќе биде планетава. Еве кинисај од промена на сијалица во зградата кај жѕто живееш. Покол се прајме за 20 денари, мора некој да не организира, да ни земе 500 ден за организација и 20 за сијалица за да не стојме во темница, пошто не можиме да се договориме за банална работа. Не па да придонесиме за здрава храна на глобално ниво. А природата дала. Дала за сите и јадење и пиење и воздух и све што ни треба...
Ем па и нема некој доказ дека некому баш од гмо му се десило нешто, ради погоре споменатите фактори кои влијаат на квалитетот на еден плод. Значи нај не гмо јаболкница да засадиш ќе контаминира 300 отрови и ќе биде иста како таа што е гмо... тоа ми беше муабетот, а не дека сакам да си прават експерименти на мене, на тебе на било кој...