Автор Тема: Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde (2010)  (Прочитано 150968 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Одг: Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde (2010)
« Одговори #450 на: 17 Ноември 2019, 00:20:32 am »
Како само ја трпиш смрдеата од бугарскиот Crystal car на Приста оил? На очи штипе.

Crystal car нема врска со Приста оил, ниту со Бугарија.

Иначе мене не ми се верува дека Марјанот со Алфата до сега не бил на сервис едно 2-3 пати :D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7075
« Одговори #451 на: 17 Ноември 2019, 00:23:32 am »
Како само ја трпиш смрдеата од бугарскиот Crystal car на Приста оил? На очи штипе.

Crystal car нема врска со Приста оил, ниту со Бугарија.

Иначе мене не ми се верува дека Марјанот со Алфата до сега не бил на сервис едно 2-3 пати :D
Последен пат кога го купив, пред 2-3 години, на шишето од 1 литар јасно си пишуваше дека производител е Приста Оил - Бугарија. Зборам за зимското.

Мирисот беше ужасен, едвај издржав од Маврово до Скопје. Чим стигнав одма му турив 3 литра вода да разблажам.

Ако нешто смениле во меѓувреме....

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #452 на: 17 Ноември 2019, 00:23:56 am »

Како и секој алфиста, научил основните работи, како што се менување диференцијал, полуосовина, промена на летечи и лежечи и слични ситни поправки, сам да си ги прави.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10963
  • 430i
« Одговори #453 на: 17 Ноември 2019, 01:19:17 am »

Турив бенѕина и само такво имаше на Макпетрол, првпат го ставам.

Нема шанса Алфава да сврти 100к сигурно имаш додавано км.

;D

Има уште 4К ХД + никад не кажи никад  ;D

Како и секој алфиста, научил основните работи, како што се менување диференцијал, полуосовина, промена на летечи и лежечи и слични ситни поправки, сам да си ги прави.

Нареден месец одам кај Жаре како и да е, покрај редовното ќе најдеме уште нешто да се среди.
Вака се осеќам ко јапанац некој да возам  :P

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #454 на: 17 Ноември 2019, 09:21:58 am »
Кај мене на пример некој вратил 50к, Симо вика дај да ја вратиме оргиналната, ја викам батали тоа кој ќе се објаснуе дека поминала +50к, никој нема да веруе.
Помалце км кај Алфа, шо е сигурно, сигурно е ;D

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
« Одговори #455 на: 22 Ноември 2019, 10:33:46 am »
Генерално, добрата продажба на СУВ возила е само затоа што понежниот пол одлучува што кола ќе се купи. Секој ден го гледам тоа, и книга можам да напишам со пресмешни примери, како мажи кои се загледувале на лимузини и хетч, на крај купуваат СУВ, јер тако каже драга :) И не само тоа, сите ние тука што дискутираме, колку толку имаме некое познавање за автомобили. Но надвор од форумов, кај "обичниот" купувач има толку многу непознавање и застарени стереотипи од примерот "повисоко е побезбедно" или во најново време со новиве 1.0 турбо бензинци, "нема шанси 1.0 мотор во ЏИП", така да Камиков ќе иде ко алва, многу повеќе од Скала, ич да не му ја мислите.

држи влага моабетот
почнав да трасирам пат за Џулија, ми вика па нас повеќе ни оговара Стелвио
ама се знае кој е маж у куќа, така да мора да се најде разумен компромис во Кодијак ;D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #456 на: 22 Ноември 2019, 11:09:14 am »
Генерално, добрата продажба на СУВ возила е само затоа што понежниот пол одлучува што кола ќе се купи. Секој ден го гледам тоа, и книга можам да напишам со пресмешни примери, како мажи кои се загледувале на лимузини и хетч, на крај купуваат СУВ, јер тако каже драга :) И не само тоа, сите ние тука што дискутираме, колку толку имаме некое познавање за автомобили. Но надвор од форумов, кај "обичниот" купувач има толку многу непознавање и застарени стереотипи од примерот "повисоко е побезбедно" или во најново време со новиве 1.0 турбо бензинци, "нема шанси 1.0 мотор во ЏИП", така да Камиков ќе иде ко алва, многу повеќе од Скала, ич да не му ја мислите.

држи влага моабетот
ама се знае кој е маж у куќа, така да мора да се најде разумен компромис во Кодијак ;D

Како изреагира ти кога ти кажа...... Стелвио?

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #457 на: 22 Ноември 2019, 11:30:43 am »

држи влага моабетот

Ти имаш вистинска потреба за нешто поголемо и попрактично. Со три деца стварно е за чудење како издржа до сега со компактен хечбек кога пола и повеќе на форумов бараат нешто поголемо кога се трудни.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • 430i
« Одговори #458 на: 22 Ноември 2019, 11:50:53 am »
па реално, до сега, вистинска потреба и не сум имал
секаде каде што сме оделе не’ собрало, било зимување или летување
најголемиот проблем го имав кога требаше да носам количка за близнаци и тоа го решив со кровен куфер

здравје догодина, ако е се по план, планирам да се пуштиме нагоре во авантура и покрај тоа што сме 5 во хеч и тоа Алфа (планот беше и лани, ама не се оствари ради надворешни фактори)

хеч најмногу ми одговара затоа што претежно колата се вози во град и 10+ излагања во годината надвор од град
не велам дека нема да биде покомотно во лимузина или СУВ, сигурно ќе биде, ама до сега не сум имал потреба

мислењето за поново (не поголемо) возило полека разгледува
многу би сакал Ѓули да остане, ама мислам дека не сум спремен да чувам и одржувам 2 возила, а реално и немам потреба од 2 возила, а со користење на моторот 9 месеци во годината (и денес сум со мотор на работа) и користењето на предноста на хечот во град се намалува, така да реален избор би било лимузина

овие чекаат да изберам боја

а ова мати памет

;D ;D

а темава за шкода ;D

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3477
« Одговори #459 на: 22 Ноември 2019, 12:45:30 pm »
Ја би го зел тоа што ти мати памет  :D

Отсутен FICOOO

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 265
« Одговори #460 на: 22 Ноември 2019, 12:54:45 pm »
Да не се мачиш за бмвто еве шетни до кочани :)

Све је исто само нјега, го има у МКД :)

http://autowelt.mk/cars/bmw-420-gran-coupe-2-0tdi-190hp/

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #461 на: 22 Ноември 2019, 13:00:14 pm »

држи влага моабетот
Како беше она со компромисите: Жена ми сака мачка, јас сакам куче - компромис напраивме, чуваме мачка.... Така и со аутава ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
« Одговори #462 на: 22 Ноември 2019, 13:04:24 pm »

Важно објективно ги споредувате брендовите. ;D

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #463 на: 22 Ноември 2019, 13:04:28 pm »
После ќе мора да измислиме Марјане - помери своје бенве  ;D

За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #464 на: 22 Ноември 2019, 13:08:39 pm »
Да не се мачиш за бмвто еве шетни до кочани :)

Све је исто само нјега, го има у МКД :)

http://autowelt.mk/cars/bmw-420-gran-coupe-2-0tdi-190hp/

Мануел со обични седишта :(

Иначе и јас гледав 4ка, ама јас гледав да биде со М пакет и БМВ Премиум селекшн и одма цената значително се менуваше.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.