Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 812523 пати)

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1011
Одг: Полирање на возила
« Одговори #4815 на: 26 Јануари 2024, 23:59:44 pm »
Ерол ги работи, а средствата се од кај комшијата Дино од Прилеп?

Ерол само го држи Премиум Моторс, дечките што работеа претходно со Бојан се истите што ги работат колите и денес. :)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #4816 на: 27 Јануари 2024, 00:01:06 am »
шо не ќе им текнит, мада за кожа очекував хијалуронска киселина :D
Него, шофершајбна полирал некој ?

Жртвивај стотина евра за нова шофершајбна и не квари очи :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10461
« Одговори #4817 на: 27 Јануари 2024, 00:07:58 am »
da beshe 100 evra,... :D

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #4818 на: 27 Јануари 2024, 09:16:13 am »
шо не ќе им текнит, мада за кожа очекував хијалуронска киселина :D
Него, шофершајбна полирал некој ?
kako sto pisav pogore vo temata jas no zavisi kolku e ostetena

Отсутен SiLv3rLiOn

• Почетник
  • *
  • Пораки: 38
« Одговори #4819 на: 10 Април 2024, 04:57:30 am »
Искуство или совет некој да полирал шофершајбна со Цериум оксид? Мавнав една рука но дали смесата ја промашив и ја направив малку потечна (грешка у броење) дали недоволно време/повторувања не знам. Прв пат полирам шофершајбна имам 4-5 коли исполирано за себе аматерски-хоби-ентузијастички и беше тест/тренинг на возило за кое знам дека и да згрешам може да се најде друга шофершајбна. Подобрување има ги снема скоро сите помали оштетувања но сега до израз дојдоа подлабоките гребаници од брисачи. Ќе треба да полирам на возило за кое веќе втора година бараме нова шофершајбна во меѓувреме гледавме и половни но до сега све што видовме се иста или сосема малку подобра состојба. Полирање кај "професионалци" на 3 места каде прашав е 2 пати поскапо (што значи ако се појави некаде на лагер нова исто ќе му дојде) отколку за споредба за 406та што секојдневно ја возам а има поголема површина за полирање.

Отсутен avocado

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 105
« Одговори #4820 на: 11 Април 2024, 21:25:33 pm »
Искуство или совет некој да полирал шофершајбна со Цериум оксид? Мавнав една рука но дали смесата ја промашив и ја направив малку потечна (грешка у броење) дали недоволно време/повторувања не знам. Прв пат полирам шофершајбна имам 4-5 коли исполирано за себе аматерски-хоби-ентузијастички и беше тест/тренинг на возило за кое знам дека и да згрешам може да се најде друга шофершајбна. Подобрување има ги снема скоро сите помали оштетувања но сега до израз дојдоа подлабоките гребаници од брисачи. Ќе треба да полирам на возило за кое веќе втора година бараме нова шофершајбна во меѓувреме гледавме и половни но до сега све што видовме се иста или сосема малку подобра состојба. Полирање кај "професионалци" на 3 места каде прашав е 2 пати поскапо (што значи ако се појави некаде на лагер нова исто ќе му дојде) отколку за споредба за 406та што секојдневно ја возам а има поголема површина за полирање.

Кај го купи цериум оксид? Јас чекам да ми стигне од али па да пробам на старата алфа да исполирам шоферката.

Присутен draganamon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 692
« Одговори #4821 на: 11 Април 2024, 23:26:40 pm »
Здраво дечки.
Колата ми е на надворешен паркинг.
Некој да ме посоветува каде да ја носам колата да ставам керамичка заштита и каква уствари керамичка заштита да ставам ?
Дали е само керамичка заштита постои или има други алтернативи ?
Фала однапред.
Поздрав

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 400
« Одговори #4822 на: 12 Април 2024, 08:46:08 am »

Кај го купи цериум оксид? Јас чекам да ми стигне од али па да пробам на старата алфа да исполирам шоферката.

https://www.autopro.mk/produkt/nadvoreshna-upotreba/ceriglass-polish-kit-1300den
https://www.autopro.mk/produkt/nadvoreshna-upotreba/perfect-clarity-glass-polishing-compound-750den

две пасти со цериум оксид

Отсутен Dejan Gj

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 400
« Одговори #4823 на: 12 Април 2024, 08:49:40 am »
Здраво дечки.
Колата ми е на надворешен паркинг.
Некој да ме посоветува каде да ја носам колата да ставам керамичка заштита и каква уствари керамичка заштита да ставам ?
Дали е само керамичка заштита постои или има други алтернативи ?
Фала однапред.
Поздрав

Било што да ставаш на лакот е подобро од ништо.
Скалето ти одат, восоци, вештачки восоци ( полимери ), керамичка заштита, PPF фолија

Отсутен SiLv3rLiOn

• Почетник
  • *
  • Пораки: 38
« Одговори #4824 на: 16 Април 2024, 07:49:52 am »

Исто од Аљи, чекам и ја нова тура чисто да има резерва, заебано е што не праќаат повеќе од 50гр. да знаев ќе нарачав од повеќе места не размислив дека можеби ќе ја утнам работата...

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5927
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #4825 на: 29 Април 2024, 22:11:44 pm »
Што бидна од полирањето и дали користеше посебни "дискови" за полирање на стакло? Кај мене сакам да се пробам. Имам DA (ќе позајмам), а гледам на yt полираат со батериски пиштол (помала површина, подобро се посветуваш и не стоиш во едно место па да пукне стаклото).

Отсутен jacke0708

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 109
« Одговори #4826 на: 21 Мај 2024, 21:46:16 pm »
Совет за полирање и керамилка заштитика у  Скопје? Кој е најдобриот 🤨

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #4827 на: 31 Мај 2024, 14:31:14 pm »
Колку време е препорачливо да се чека после фарбање за да се полира лакот? Најверојатно е мек и знам дека 30-90 дена (зависи од лакот) не смее да се ставаат силанти, восоци, итн. Те-ен ми рече после 7 месеци може да ја носам да ја полира, ама мене не ми се чека толку, а во меѓувреме не сакав да го прашувам, бидејќи му станав досаден со моите глупави прашања и немање врска околу полирање. Ако може некој да разјасни би било супер.

П.С кај автолакерот кај кој учев занает колите ги полиравме по 1-2 дена после фарбање за да се изедначи лакот (ако стариот фабрички е ко кора од портокал да не биде новиот различен), ги поминувавме во 2 фази (ако е добар лак може да сњ почне со 1500 градација). Само толку знам.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10461
« Одговори #4828 на: 31 Мај 2024, 14:46:56 pm »
кај учеше, да знајме да ен ојме :D после лето полирај

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #4829 на: 31 Мај 2024, 15:10:17 pm »