Автор Тема: Проект југо кабрио  (Прочитано 10607 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Проект југо кабрио
« на: 23 Март 2013, 18:43:56 pm »

југото е 65-ка. моторот му е солиден, мењачот и така и така. има плин без атест, шасиски не е лошо иако има некои ќешаници и чепканици и според она што јас го видов ми личи на искривено малку... овие југовци на прагови се појачувани фабрички, ама не доволно...

момакот што го има нај веројатно ке го продава одкако ке досреди некои работи на него. како прво и основно кровот он ке си го среди, ушасен е, барем така рече. сеуште само размислувам, дали да си играм со вакво нешто... од друга страна делови има колку сакаш-евтини... значи од механички аспект горе-доле е ок, ама има доста заебанции лимариски т.е. естетски.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Одг: Проект југо кабрио
« Одговори #1 на: 23 Март 2013, 18:53:38 pm »
Друже Онак, секој проект на форумов е добредојден. И јас би сакал да го видам југцево како ќе се средува... Али секако ако не ти е мака и ако имаш кешарица и време... :) Го имаш мојот глас за југцево да се среди пиц-пец. :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29791
    • CARclub.mk
« Одговори #2 на: 23 Март 2013, 19:23:26 pm »
Другар и другарка имаат вакво Југо Кабрио, само бело, и на тоа оооочајно му треба средување. Средите го ова, ја ќе им го линкам као мотивација!

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9197
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #3 на: 23 Март 2013, 19:38:08 pm »
БТ таблици да не има југово ?

Имав слично во комшии, па да не е тоа...

Кровот во најлоша состојба мислам дека е на Југцево....

Со среќа нека е проектот, има потенцијал ;)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29791
    • CARclub.mk
« Одговори #4 на: 23 Март 2013, 20:04:49 pm »
Кровот е очаен, можам да прашам другарчињава каде го правеа кровот прошлата година, им го средија топ.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #5 на: 23 Март 2013, 20:34:58 pm »
не е на бт таблици.. ск е...

размислувам само... слободен период ми иде, парно никој не тура следниов период, досадно ке биде... ке видиме... прво алфава треба “да си отиде“... 7 возила има веке, доста ми е...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14380
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #6 на: 23 Март 2013, 21:46:47 pm »
Алфата ке ја продадеш 32х побрзо од Југото. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43919
  • Il Moderatore
« Одговори #7 на: 23 Март 2013, 21:48:37 pm »
А и таа не се продава лесно :)
BTW, јас лично, не би се замарал со југо кабрио.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6187
  • 69
« Одговори #8 на: 23 Март 2013, 22:09:10 pm »
размислувам само... слободен период ми иде, парно никој не тура следниов период, досадно ке биде... ке видиме... прво алфава треба “да си отиде“... 7 возила има веке, доста ми е...

:)
Сеа е мајка за парно...Јас ставав...Прошлиот викенд врзував радијатори низ дома, вентили, комплет се до котлара поврзав...
Остана уште таа..
У план ми е солар, ама многу кешарица, така да ке комбинирам и тоа, пак сам...Нешто ке смислувам на рати да направам...
:)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #9 на: 25 Март 2013, 00:16:21 am »
да.. добра идеја. да му туриме еден радијатор во југово... или подно греење не е лошо, пошто е кабрио и кога е ладно џабе е затворен кровот. фури од сите страни...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14157
« Одговори #10 на: 25 Март 2013, 00:35:10 am »
Освен ако не е зачувано...не е нешто што треба да си играш. Како прво и основно немаш теоретска шанса да го продадеш (и тоа средено) повеќе од 600-700 евра. Сеа дали ти се исплаќа не знам.

Треба да играш на карта каква што беше со Алфата. Баталена кола, заборавена што се вика, ја купуваш за 500 вложуваш малку и ја продаваш за 1500.

Со оваа и на 0 нема да бидеш.

Don't get me wrong знаеш дека сум мераклија на Zastava/Fiat ама нема веќе пазар кај нас уште помалку ентузијасти.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #11 на: 25 Март 2013, 00:55:44 am »
 ако го прајш за продавање не го ни почињај,а ако си го прајш за мерак и возикање во летно време зимај го

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #12 на: 25 Март 2013, 01:00:59 am »
Jas sum cital po forumi za jugo kabrio ,mnogu se losi sasiski i mnogu se krivat, duri i da nemalo jugo kabrio sto ne e krivo ,a bogami i nisto cudno koga obicno jugo se krivi celo a ne pa kabrio .... so eden vinkla samo + sto ima od obicnoto

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #13 на: 25 Март 2013, 11:41:30 am »
за тоа дека е искривено, искривено е... се гледа по вратата возачка... запиња превише. мора да ја лупнеш силно за да се затвори а при тоа кога ке се затвори ја крева шофершајбната за пола сантим. ама и за тоа има лек. оно е на некој начин како усукано спирално. возачкиот фар и совозачкиот штоп (на тие 2 точки) доаѓаат подоле од другите 2 точки контра нив. каролинер ке го оправи... ке го свитка обратно се до враќање во нормална позиција, ама до кога... треба одма, на лице место да се појачува за да се задржи така иначе пак ке клекне за брзо време.

кабрио југото е појачано во праговите во однос на другите класични југовци, како компензација за извадениот кров. ама не е доволно. штеделе на материјал во крагуевац. треба да се откри прагот и да се стават “машки“ профили за да го задржат в правец.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43919
  • Il Moderatore
« Одговори #14 на: 25 Март 2013, 12:40:56 pm »
Ова ти треба:

и ова:

и ова:

И ова:

Е, сега може да збориме за исправање, и дека нема да ти се витка ко` мастика ти кога ќе му наседнеш :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.