Автор Тема: Проект југо кабрио  (Прочитано 10604 пати)

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
Одг: Проект југо кабрио
« Одговори #15 на: 25 Март 2013, 13:53:39 pm »
e ova sakav da ti go kazam sto go stavi SIMO
Kabrioto golf 1 sve ova go ima, go narekuvat vnatresen roll bar, duri plus ima i drugi pojacuvanja kaj saltablata dole sosema drugci e patosot i pragovi ,ima i stub koj go vrzuva gorniot del ,yugovo kako moze da nema nisto ne mi e jasno  .....
no zatoa e potesko 350 kila kabrioto  od obicniot golf 1

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #16 на: 25 Март 2013, 14:00:32 pm »
Мислам дека појќе ти се исплаќа да го реставрираш субаруво
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,8222.0.html

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43918
  • Il Moderatore
« Одговори #17 на: 25 Март 2013, 14:19:31 pm »
Зошто некој би реставрирал вакво субару побогу?!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #18 на: 25 Март 2013, 14:39:38 pm »
Зошто некој би реставрирал вакво субару побогу?!
+1

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #19 на: 25 Март 2013, 14:57:25 pm »
А зошто пак југо ?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43918
  • Il Moderatore
« Одговори #20 на: 25 Март 2013, 15:18:47 pm »
А можеше и трактор еден IMT да реставрира, а Бузуки? Што викаш! :D :D

Чоекот си прашува совети за југото, а не што би можел. Знае он многу добро што може а што не може. 

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #21 на: 25 Март 2013, 16:54:57 pm »
e ova sakav da ti go kazam sto go stavi SIMO
Kabrioto golf 1 sve ova go ima, go narekuvat vnatresen roll bar, duri plus ima i drugi pojacuvanja kaj saltablata dole sosema drugci e patosot i pragovi ,ima i stub koj go vrzuva gorniot del ,yugovo kako moze da nema nisto ne mi e jasno  .....
no zatoa e potesko 350 kila kabrioto  od obicniot golf 1
има додатно да си го купиш,ете едно со едно без

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #22 на: 25 Март 2013, 17:59:42 pm »
ja mislam deka nesmee da ide bez toa :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #23 на: 25 Март 2013, 21:53:16 pm »
според типот на кровот иде тоа... ако го има значи кровот му е механички. ако го нема електричен е...

знам јас повеке одошто кажувам за овие југовци.. прво литература, информации, искуства од други луге, други форуми - српски, хрватски и словенски па после одлуучувам што и како.

начелно пак е истиот муабет и не би сакал да повторувам пак и да проаѓам пак низ истото објаснување...

а тоа е дека не би го купил ни за да се возикам со него нити за да печалам односно да го продадам.
сеуште некои луге на форумов неможат да си утулат у глава дека некои работи не се прават од финансиски интерес. да, се е од интерес некаков, ако терминот ИНТЕРЕС го дефинираме како двигател за да се дешаваат нештата-работите, тогаш интересот е она што не тера да јадеме, спиеме, работиме, шетаме дури од интерес и воздух дишиме, па и со невестата во кревет легнуваме д интерес... јас имам интереси неколку зашто би го правел југово, ама ниедна од нив не е за да говозам или да профитирам...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14379
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #24 на: 25 Март 2013, 22:07:02 pm »
Со дишењето малку згреши. ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #25 на: 25 Март 2013, 22:09:00 pm »
Со дишењето малку згреши. ;D

ич не згрешив... ама ич... ај не диши? можеш да не дишеш... сите можат... ама пусто има интерес да остане жив...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14379
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #26 на: 25 Март 2013, 22:16:32 pm »
Пробај да не дишиш ке видиш дека нема да можиш.Само дишењето не можи да се контролира(премногу ретки се луѓето кои го можат тоа).Ако беше како шо велиш ти многу самоубивства не би се извршувале со скокање,бесење и сл. туку едноставно тој шо се одлучил на самоубивство ке престанел да диши.Е трт ама не можи. ;) ;D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #27 на: 25 Март 2013, 22:18:27 pm »
уствари на Онак мерак му е од ништо да направи нешто
па понатаму што со тоа нешто он си знае :)
ја кога имам мерак за нешто не прашувам многу пошто ако слушам коментира од сите само ќе се нервирам а уствари пак ќе го наравам тоа што сум го наумил

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #28 на: 25 Март 2013, 22:26:30 pm »
а не брат... лесно ми се крши мене кејфот... знаеш колку лесно? ептен лесно ми е да ставам крај на некој проект... ќе ми дојде нешто уз курац и ке прекинам одма... ама нај често никого не обвинувам за тоа туку сам себеси, што сум дозволил да ме јебне нешто такво од други особи... никој не е крив освен јас.. на крајот мои одлуки се, мои пари и мои кејфови.. зашто некој друг би бил крив за тоа, иако по некоја етика на понашање би требало да му помогнеш на човек за било што па макар и за кејф истерување.. до таму иде безобразлук во не етичко понашање што те прават дури и морон или глуп затоа што нешто не си направил или извел онака како што они би го направиле тоа, или во конкретниов случај за финансискиот дел како што се натегав за досегашниве проекти за финансиите. пари вишак немам, ама ич.. чак што више во моментов кризира и фирмата и бизнисот заради немање средства... далеку од тоа дека се расфрлам, ама неможат луге да сватат дека некој може да има и чуден кејф т.е. изразување на задоволство за поинакви дешавки а да тоа се комплетно различни од секојдневните а сепак воопшто не се настрани... точно така ти како што напиша, од ништо нешто...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #29 на: 25 Март 2013, 22:51:49 pm »
немаш потреба да обајснуваш, и јас не објаснувам..веќе
неможеш некој да го натераш да свати ако он не сака, или неможеш да му кажеш дека нешто е убаво ако него не му е
Терај си го меракот и ич да не ти чуе
А за пари никој нема, ја со 300 евра плата прво си кратам од мене за да можам да купам некој дел или некое алатче. Ако не сум ги правел коливе можда би ги давал парите у кладилница или по астриве или па би се дрогирал или можда би бил пијаница
пс. Комбе си купив незнам да го виде :)