Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1312943 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #4920 на: 18 Мај 2017, 14:55:21 pm »
@DENDE-LANCERED, Кај Димитра во Ирис, немаш гајле :) Ние баравме за 25-6 Јуни, ама немаше, па на друго место ќе одиме годинава. Дувањето не е страшно. Лани бевме во Мај и во Септември, така да топ си е местото. Фурка е малце тапа, ама ќе седнеш кај Такис на морска храна и поарно ќе се осеќаш :)
Инаку, за промена, многу интересна плажа и бич бар има овде. Градската плажа неам појма каква е, пошто не сум имал потреба да одам таму.
Kakva e plazata do apartmanite?
Ideme na 3 dena da se odomorime so zena mi, kola da ne palime za do plaza i da mozam na dremka da otidam koga ke posakam toa ni e poentata so smestuvanjeto.
Indirektno kazano podaleku od narod za da smirime zivci zs profesiite ni se kakvi sto se pa mala promena ne e na odmet :D
Таман сте. Апартманите се до сама плажа, 30 чекори и си у море :) Има обезбедено лежалки, чадор сами носете си или купете си. Плажата е со песокче, не многу голема, околу 2 реда лежалки да собере, мада сите во еден ред се сместуваат.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #4921 на: 18 Мај 2017, 16:18:01 pm »
Стварно Неи Пори имало многу комарци ??
No turbo, no fun :)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5470
« Одговори #4922 на: 18 Мај 2017, 16:31:46 pm »
Сегде има, шо поблиску до водата то поќе комарци, и јас мислев немаме толку кај нас се дур не отидов една година Којнско на преспанско да кампувам, не се познав сабајлето самиот )
Едино на места со константен провев/ ветер ги нема, ама па таквите места се брановити нон стоп :)
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #4923 на: 22 Мај 2017, 13:41:15 pm »
Момчад,
Да не бил некој Сивота да сподели искуство ?
Фала.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2204
« Одговори #4924 на: 23 Мај 2017, 21:31:10 pm »
И јас ја гледам како опција Сивота и Канали,Јонски брег,но некако Канали ме влече повеќе.Парга и Врахос Бич сум бил и двете се прекрасни места,со препознатлива тиркизна боја на водата.Парга како поживо место,а Врахос мирно само за легачење.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #4925 на: 23 Мај 2017, 22:16:08 pm »
Lani bev vo Vrahos Lihnos-Parga i eden den do Sivota. Parga e ubavo gradceto no eden den da go prosetas e dovolno. Plazite, posebno Vrahos Lihnos mene ne mi bese nisto posebno, duri mozam da kazam ne mi se svigjase. Ama zatoa Sivota, pekrasna plaza taa kako Bol na Brac sto e. Plus imalo i drugi slicni plazi vo okolina no nie samo na taa bevme. Ako e za plazi muabetot, Sivota treba da e mnogu bolja od Parga, i vo Parga na eden den moze da se otide za setnja.
Sega vidov deka ustvari Lihnos bese, ne Vrahos. Jebija, ova grckive iminja se isto mi zvucat.
« Последно менување: 24 Мај 2017, 09:33:09 am ogledalo »

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #4926 на: 23 Мај 2017, 22:19:33 pm »
Еве некои сличиња од Парга 2016

Lichnos beach

Valtos beach

Отсутен howitz

• Редовен
« Одговори #4927 на: 24 Мај 2017, 10:24:19 am »
Парга сум бил и можам да кажам дека е преубава, би идел пак .. особено што сакам да се товам со морска храна и преубавите таверни. Сивота сакам подоле ама не знам како е со инфраструктура и плажи итн.

Отсутен howitz

• Редовен
« Одговори #4928 на: 24 Мај 2017, 10:55:23 am »

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #4929 на: 24 Мај 2017, 10:57:32 am »
Исто ко граТска плажа што беше на Вардар :D
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13859
« Одговори #4930 на: 24 Мај 2017, 16:51:37 pm »
Стварно Неи Пори имало многу комарци ??

Последен пат бев 2004 година (за жал) и имаше многу комарци, особено кај влезот на градчето (кружен тек има). Сите што бевме тука сместени не изедоа комарци.

Другите што беа накај црквата викаа дека немало комарци. Дали имаше повеќе зеленило тука или некоја бара во близина не знам.

Рачунај тогаш немаше баш клима во секоја соба/хотел, за разлика од сега кога е ít's a must.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4931 на: 24 Мај 2017, 17:27:26 pm »
Нешто ме влече према Лефкада годинава, искуство некој ?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #4932 на: 24 Мај 2017, 17:30:22 pm »
Сите имаат искуство со лефкада :D

Супер е. Малце ќе се повозиш, ама тоа не е проблем за петролхед со дизел под хауба :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #4933 на: 24 Мај 2017, 17:41:54 pm »
И јас летово натаму, само како е патот (локал) за со спуштена кола?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #4934 на: 24 Мај 2017, 17:44:36 pm »
Проблем со спуштена кола ти е до Евзони.