Автор Тема: Катализатор - проблем  (Прочитано 50682 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6112
  • 69
Одг: Катализатор - проблем
« Одговори #75 на: 08 Јуни 2011, 00:05:58 am »
Мислам дека во скора иднина без катализатор не ќе може да се регистрира ауто.

Во Германија, Австрија, Швајцарија...???
Во нашава мизерија пола отпад од германија и европа го домкнаа...Ај што домкнаа него и цените на саглам половните возила ги оборија...90% од населението не знае што значи катализатор, а оние 10% што мислат дека знаат се чланови на политичкиот врв :)
Па сеа ти види :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #76 на: 08 Јуни 2011, 00:06:39 am »
А бе катализаторот на голфот,не беше ни 10 сантими во доллжина
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6112
  • 69
« Одговори #77 на: 08 Јуни 2011, 00:19:19 am »
Катализаторот на VW како патлакот на газдите :D :D :D :D
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #78 на: 08 Јуни 2011, 01:19:31 am »
Катализаторот на VW како патлакот на газдите :D :D :D :D

:D :D :D :D Звер !!!

Отсутен Driver

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #79 на: 26 Септември 2011, 22:57:26 pm »
Кај мене исто така ми свети чек енџн сијаличката. Ја однесов колата на дијагностика и на компјутерот покажа дека дека проблемот е во ламбда сонда-сектор Б, а како што видов на компјутерот работеше константно на 0.8v, а мислам дека треба да варира. Од тогаш имам поминато уште 2000км и нема никаков проблем. После тоа приметив дека сијаличката знае да се изгаси некогаш, најчесто кога бензинот е на резерва, а кога пак ке ставам бензин некогаш повторно се пали. Има ли шанси сијаличката да се пали поради неквалитетното гориво и на компјутерот да покажало дека проблемот е во сондата поради горивото. Ако проблемот е во сондата можно ли е после некое време да има последици пореди тоа што ја возам со неисправна сонда. Инаку се работи за Фиат Пунто 1.2 16в 2002г. со поминато 120000км.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #80 на: 26 Септември 2011, 23:02:48 pm »
Не чини ламбда сондата - замени ја !

Отсутен Driver

• Јуниор
  • **
« Одговори #81 на: 26 Септември 2011, 23:12:35 pm »
Ламбда сонда сектор Б, тоа ке дојде сондата после катализаторот? Може ли да има последици поради тоа што ја возев подолго време така? Некои луге ми кажуваа дека не е страшно да се вози така, ама ке ми влијаело малку на потрошувачката

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #82 на: 26 Септември 2011, 23:14:34 pm »
На таа километража и катализаторот треба да се замени.

Отсутен Driver

• Јуниор
  • **
« Одговори #83 на: 26 Септември 2011, 23:28:34 pm »
На компјутерот покажа дека проблем само кај сондата. Знае ли некој колку би ме коштало од прилика да ги заменам сондата и катализаторот?

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #84 на: 26 Септември 2011, 23:37:07 pm »
Ух, поприлично :) Сонда мењај у Аутомобиле СК - ипак ќе ти излезе таму најефтино, а катализатор ... види у Ас - Стил имаше со 200 ќелии (универзални) на квадратен инч, за иста цена (освен ако не ти е на предна издувна грана). Сума сумару (сонда и катализатор) ... цирка можда 300 евра со раб. рака и гаранција, ако не и јаче ...

Отсутен Driver

• Јуниор
  • **
« Одговори #85 на: 26 Септември 2011, 23:48:41 pm »
ауу соленко, јас очекував 100-150 еу највеке. За сондата ми рекоа 2500 денари, а за катализаторот не ни знаев дека треба да се менува, бидејки на компјутерот покажа само за сондата, па ми беше во план само неа да ја мењам. Морално ли е сега да се смени катализаторот и сондата или не е проблем ако ја возам вака уште 2-3 месеца, бидејки не сум баш при пари да ги мењам сега

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #86 на: 26 Септември 2011, 23:50:13 pm »
Катализаторот јас го платив 10.000 за кај мене .
Има еден поевтин е , ако сакаш број ке ти дадам .

Отсутен Driver

• Јуниор
  • **
« Одговори #87 на: 26 Септември 2011, 23:53:46 pm »
па може да ми пишеш број по ПП. Ме интересира дали морам да го мењам веднаш за да не ми предизвика некои проблеми, инаку колата си е ок, добро влече, не трокира, нема да ми прави некои проблеми

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17452
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #88 на: 26 Септември 2011, 23:54:27 pm »
Си ја возел подолго време така, кога ќе ја смениш ќе си идеш пак на дијагностика да ги ресетираат сите параметри.

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #89 на: 26 Септември 2011, 23:55:15 pm »
Смени ја тогаш прво сондата, а катализаторот (ако е лесен за вадење) пробај да го исчистиш (имаш постапка на youtube, ме мрзи сеа да барам) чисто привремено додека не се снајдеш за нов ИЛИ ќе се решиш за de-cat, ама тогаш ќе ти треба и лажач за ламбда сондата (прашај го DareRS кој му го има изработено за 10 евра мислам у Маџари) - тоа ти е најефтината варијанта, башка ќе имаш и подобар одзив на педалата за гас ... :D