Автор Тема: Мобилни Оператори  (Прочитано 373514 пати)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30629
    • CARclub.mk
Одг: Мобилни Оператори
« Одговори #945 на: 09 Декември 2014, 09:17:42 am »
Изборот на оператор се сведува на потребите на индивидуалниот купувач. Ако некој е подготвен заради некаква заштеда да направи компромиси во поглед на квалитет, тоа е во ред. Бидејќи мене телефонот ми треба за работа и достапноста и можноста да зборувам без (поголеми) проблеми ми се важна работа, 200 денари месечно во претплатата не ми прават ама баш никаква разлика во однос на подобриот квалитет кој го добивам.

Можеби вие имате време да се заебавате со уклучи-3g-искучи-3g-лапнала-Донка-штрафцигер. Јас немам, нити па сакам да се заебавам со тоа. I just want my fucking phone to work, where I need it, when I need it.

И да, да не се лажеме, покриеноста и квалитетот на мрежата на T-Mobile се значително подобри. Не се најдобри и како и секоја мрежа, знае да има проблеми, али се подобри од VIP и One, сега за сега. За понатаму, ќе видиме.
« Последно менување: 09 Декември 2014, 09:28:13 am zeroSignal »

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #946 на: 09 Декември 2014, 12:02:00 pm »
Епа плаќајте по 799 за истите работи шо се по 499
Јас ја имам 799 претплатата,а плаќам 550 ден(со 30% попуст) пошо не зедов телефон.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #947 на: 09 Декември 2014, 12:16:46 pm »
Arno rece klasniot = kvalitetot e nesporedliv pomegju operatorite a toa si ja povlekuva i poskapata tarifa..
Eve na mobimak sum skoro otkako e zapocnata mobilnata telefonija i dosega nikakov problem osven ednas sto mi napukaa smetka  za internet ali nekako ja ispeglavme rabotata..
Neusporedliv e kvalitetot na uslugite od internet i pokrienost so mreza.Nikogas nemi se desilo dami rokne linija i na sred moabet da mi iskluci ili da bidam nedostapen i dami vrti nekoj posle pola saat i dami kaze deka 3pati mi vrtel bilo nedostapno a mene telefonot u dzep.Internetot leta pokrienost skoro sekade barem kade sto jas funkcioniram..
E sega sekoj saka poevtino da projde i da dobie 30giga internet za mali pari ama tuka e onaa narodnata KOLKU PARI TOLKU MUZIKA..Da bea site koli so isti kvalitet i matiz i spark i opel i majbah i lamborgini kje se prodavaa za 6000 eura ..I mene kako sekoj potrosuvac nekolku pati me zacesalo da smenam operator samo radi poevtina tarifa od 100-200 denari arno ama koga kje razmislis za 100 denari mesecno samo mozes da izgubis a ne da dobies..

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #948 на: 09 Декември 2014, 21:35:27 pm »
А ти одпочеток си бил на мобимак и знаеш дека квалитетот е неспоредлив?
Тврдам дек во однос на квалитет на покриеност на мреж и 3г Т во ништо не е подобар од Оне. Крај краева никогаш не ми се десило ништо такво со паѓање мрежа и на вип, ама оне во ништо не е полош во квалитет.
Сепак со своите пари секој кај сака и крај

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #949 на: 09 Декември 2014, 23:35:06 pm »
А ти одпочеток си бил на мобимак и знаеш дека квалитетот е неспоредлив?
Тврдам дек во однос на квалитет на покриеност на мреж и 3г Т во ништо не е подобар од Оне. Крај краева никогаш не ми се десило ништо такво со паѓање мрежа и на вип, ама оне во ништо не е полош во квалитет.
Сепак со своите пари секој кај сака и крај

јас тврдам дека грешиш, бидејки имам на располгање повеке телефонски броеви од сите оператори. конкретно кај мене имам од сите 3. и тврдам дека т-мибеле се подобри и од вип и од оне... и она што го рече зеро погоре, и јас го реков истото.. 200 денари месечно нема да ми сменат ништо, ако за возврат добијам постојано да сум достапен и интернетот да ми биде одличен...

инаку за покриеноста на оне во однос на т-мобиле... скоро 99% кај што има предавател на т=мобиле има и на оне... проблемот е што на оне се дупло послаби...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4593
« Одговори #950 на: 10 Декември 2014, 07:39:45 am »
Онак,па што онда си се заебал со броеви од вип и оне ако т-мобајл се најбољи и 200 денари не ти мењаат ништо?сигурно има некоја причина,али небитно.на некој му мењаат 200 денари можеби,па ќе си гледа поефтино да пројде.интересно ќе биде кога ќе се спојат оне и вип,како ќе ја користат мрежата и кои сервиси на чија мрежа ќе тераат.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #951 на: 10 Декември 2014, 09:01:21 am »
Najverojatno na mrezata od vip bidejki e poevtina ;D ;D ;D
Mislam deka vcera na vesti kazaa deka nema dogovor pomegju vip i one ili greska sum???

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
« Одговори #952 на: 10 Декември 2014, 14:46:16 pm »
И сеуште никој не искоментира за Т-Мобиле и непостоењето на нивната мрежа веќе 2 саати?

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15127
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #953 на: 10 Декември 2014, 14:48:10 pm »
Јас имам мрежа. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #954 на: 10 Декември 2014, 14:51:54 pm »
Па во Битола нема протести, само во Ск нема мрежа. Се врати донекде додуша...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20890
« Одговори #955 на: 10 Декември 2014, 14:54:22 pm »
И сеуште никој не искоментира за Т-Мобиле и непостоењето на нивната мрежа веќе 2 саати?

Во служба на државата.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #956 на: 10 Декември 2014, 14:57:04 pm »
Тукушто се огласија Т-Мобиле:

Известување за привремен прекин на мрежата
Т-Мобиле Македонија ја информира јавноста дека на ден 10.12.2014 година поради технички проблем дојде до краток прекин на сите услуги во мобилната мрежа во периодот од 12:35 до 12:50 часот. Прекинот на услугите го почувствуваа корисниците на цела територија на град Скопје и поголем дел од територијата на Република Македонија.
Говорните услуги се во целоснa функција, додека мобилниот интернет сеуште работи со одредени потешкотии на територијата на Република Македонија и нашите стручни тимови работат на негово нормализирање во најскоро време. Т-Мобиле Македонија се извинува за настанатите пречки и како и секогаш максимално брзо и ефикасно ќе реагира во сите ситуации за непречено користење на услугите кон граѓаните
Повеќе информации на: www.telekom.mk

Епа ако нема интернет нема ни кој да аплоадира слики од протестот и ке може сител да пренесе дека незначителна група на незадоволни студенти кои квадрирале неколку пати, се прошета низ градот....

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5853
« Одговори #957 на: 10 Декември 2014, 15:09:35 pm »
Има некој којшто е на тарифата плеј комфорт но со 4г телефон?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44984
  • Il Moderatore
« Одговори #958 на: 10 Декември 2014, 15:30:27 pm »
Слики се аплоудираат и од дома, само нека има што да се слика, не е проблем.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20890
« Одговори #959 на: 10 Декември 2014, 15:31:41 pm »
На работа ни фиксните не ни работат како што треба. #остваруваме
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.