Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4025920 пати)

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 1872
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #28470 на: 03 Ноември 2024, 06:22:23 am »
Мој опеле птицо моја мила ко је теби упропастио волан

Отсутен Aleksandar90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 205
« Одговори #28471 на: 03 Ноември 2024, 06:42:02 am »
Опел е ова, или свирката ќе му се дупне или кваката ќе му изгуби боја или волан ќе му се изљушти на 20.000км.....
Па не би рекол дека Опел е лош квалитет, моите 2 претходни коли беа Опел , ги продадов со нешто помалку од 100к км, без траги на волан , седишта, менувач...За електроника да не зборувам, тука немав никакви проблеми. Без никакви крцкања. Но воланите не беа кожни, туку од оние што траат долго. Сите овие проблеми што ги набројав веќе се присутни кај сегашната шкода.

Отсутен Jimny

• Редовен
« Одговори #28472 на: 03 Ноември 2024, 06:48:57 am »
Почитуван како сопственик  дали може сите проблеми да ги наведете и зошто е најдобра опција да се избегнува Шкода за потенцијално гледање купување и сопственост,се борам на луѓето да отворам очи дека тој бренд е невидена превара и главоболка.Поздрав до тебе

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5657
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #28473 на: 03 Ноември 2024, 09:24:49 am »
Кај мене после непознат број километри и 26 години ентериерот е здрав, единствена маана им е тоа со воланот (тастерите за сирена).

Отсутен Aleksandar90

• Јуниор
  • **
« Одговори #28474 на: 03 Ноември 2024, 10:38:27 am »
Почитуван како сопственик  дали може сите проблеми да ги наведете и зошто е најдобра опција да се избегнува Шкода за потенцијално гледање купување и сопственост,се борам на луѓето да отворам очи дека тој бренд е невидена превара и главоболка.Поздрав до тебе
Ќе ги наведам откога ќе ја продадам догодина  ;) или кога ќе истече гаранцијата, ама повеќето маани веќе ги напишав во разни теми низ форумот.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1752
« Одговори #28475 на: 03 Ноември 2024, 13:38:22 pm »

Не знае човек дали да се смее или да плаче. Секој бренд си има фалинки, имаш куп механика и електроника во една кола, мора на некој примерок да покаже нешто.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6362
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #28476 на: 04 Ноември 2024, 07:31:53 am »
Опелот на некои градежници бил најверојатно, седиштата сите и багажникот лом, сосе работнички внатре до дома и со абриб на рацете.
Гарант и рачките се во слична состојба, ама битно гумите се намачкани.  :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13829
« Одговори #28477 на: 04 Ноември 2024, 07:58:15 am »
Секој со ксметот за секоја кола. Јас знам барем двајца шо никогаш Тојота не би зеле како нова кола, еден знам за Хонда. Друг ми се колни дека освен Лада друго ништо не прифаќал и така. Секој со своето искуство. Кај нас дома, од 1997 па навака цело време се вртат Шкоди и сме презадоволни од сé што сме имале. Фелиција 1.3, Фелиција 1.6, Октавија 1 1.9Tdi и моментално Рапид 1.6 и Октавијата :

Сите коли си имаат маани. Буквално сите

Отсутен Jimny

• Редовен
« Одговори #28478 на: 04 Ноември 2024, 08:03:44 am »
Убаво кажано јас Шкода никогаш не би возел значи џабе да ми е дадена па и поклонета не ја возам и тоа е тоа пре ке возам хјундаи вену од колку било кој модел на Шкода тоа е тоа ствар на вкус принцип.Шкода под мој кров НЕ!

Отсутен Djokica

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 862
« Одговори #28479 на: 04 Ноември 2024, 08:30:42 am »
Убаво кажано јас Шкода никогаш не би возел значи џабе да ми е дадена па и поклонета не ја возам и тоа е тоа пре ке возам хјундаи вену од колку било кој модел на Шкода тоа е тоа ствар на вкус принцип.Шкода под мој кров НЕ!
Друже ти дефинитивно си фрлил пепел на Шкода. :D

Отсутен Jimny

• Редовен
« Одговори #28480 на: 04 Ноември 2024, 09:11:04 am »
Амин.

Отсутен Aleksandar90

• Јуниор
  • **
« Одговори #28481 на: 04 Ноември 2024, 09:13:06 am »

Не знае човек дали да се смее или да плаче. Секој бренд си има фалинки, имаш куп механика и електроника во една кола, мора на некој примерок да покаже нешто.
Не е проблем да се појават проблеми на кола, проблем е што производителот не ги признава. Тоа што на моменти деесгето тропа како камења во празна конзерва а тие ти викаат дека така требало, не можам да го прифатам. Барем да пробаа да направат нешто . Замаецот им го менуваа на сите што го имаа истиот проблем (на запад), читам по многу форуми, а кај мене не. Што да кажам повеќе.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13829
« Одговори #28482 на: 04 Ноември 2024, 09:17:17 am »
Друже, абе те гледам чуден :) Слези си Грција или Бугарија што ти е поблиску во официјален сервис и заврши си работа :) ти важи и таму гаранцијата.

Отсутен Aleksandar90

• Јуниор
  • **
« Одговори #28483 на: 04 Ноември 2024, 09:21:35 am »
Друже, абе те гледам чуден :) Слези си Грција или Бугарија што ти е поблиску во официјален сервис и заврши си работа :) ти важи и таму гаранцијата.
Друже , од фабрика не признаваат, што ќе смени ако одам во друга држава

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7368
« Одговори #28484 на: 04 Ноември 2024, 09:23:33 am »

Млада Болеслав те го дека е, директ таму. Јас знам за 2ца, со Александар90 веќе 3ца што пријавуваат проблеми со ДСГто на шкода.

Е сега нели е тој мењач на ВВ групација, во другите коли од таа групација како и зашто нема/има проблеми, не знам.

Ништо страшно, за 25-30.000€ ново возило, што повеќе може да очекуваме. ;D Оде све у курац во автоиндустријава.