Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4025911 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13829
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #28485 на: 04 Ноември 2024, 09:41:23 am »
Друже, абе те гледам чуден :) Слези си Грција или Бугарија што ти е поблиску во официјален сервис и заврши си работа :) ти важи и таму гаранцијата.
Друже , од фабрика не признаваат, што ќе смени ако одам во друга држава

Абе, пробај си ја среќата :) Чим имаш гаранција.

Не се ослонувај на овие кај нас како го пријавуваат проблемот т.н „протокол“ :)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3736
« Одговори #28486 на: 04 Ноември 2024, 17:12:21 pm »
Шкода е најбоље кола, рече Босфор и ја направи коцка

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 1872
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #28487 на: 04 Ноември 2024, 17:24:35 pm »
Друже, абе те гледам чуден :) Слези си Грција или Бугарија што ти е поблиску во официјален сервис и заврши си работа :) ти важи и таму гаранцијата.

Млада Болеслав те го дека е, директ таму. Јас знам за 2ца, со Александар90 веќе 3ца што пријавуваат проблеми со ДСГто на шкода.

Е сега нели е тој мењач на ВВ групација, во другите коли од таа групација како и зашто нема/има проблеми, не знам.

Ништо страшно, за 25-30.000€ ново возило, што повеќе може да очекуваме. ;D Оде све у курац во автоиндустријава.
спенси џемс(ме) што ти каже и поп шо опее тоа ти е за Шкода ако почнам да кажувам што се луѓето пропатиле еден од нив е и роднина со прва генерација на Кодијак,да фрлиш толку пари а да се прават наудрени не сакам да зборам во туѓо име .Само знам едно јас лично Шкода никогаш кај сите различно секој со свои пари бира каде ке купи возило и од кој император.Многу заборават едно нешто а тоа е не е само да го купиш што после тоа одржување сервисирање техничка подршка и тако даље пред купување треба добро информирање во врска со моделот и брендот и што понатаму.

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2153
« Одговори #28488 на: 04 Ноември 2024, 20:23:16 pm »
Три службени Шкоди во фирма.
1.0тси и 2.0тси. На прв сервис кај сите фалеше антифриз. На Скалата и на втор фалеше.Демек во ред било од фабрика пропишано во граници на нормала било.
Мене ова ми се пркоси со логика.

На нова кола само две течности смеат да фалат и да се дотураат редовно. А тоа се гориво и средство за бришачи.
Ништо друго не смее да фали!

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6436
« Одговори #28489 на: 05 Ноември 2024, 07:53:11 am »
Колку фалеше? Кај мене на секој сервис на 30.000км дотураат по 200-300 грама

Отсутен tomaso

• Редовен
  • Пораки: 2153
« Одговори #28490 на: 05 Ноември 2024, 09:08:11 am »
0.7, 1.1 и 05
Не знам како е воред ова според фабриката. Да е моја кола би активирал гаранција за вакво нешто јас.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1752
« Одговори #28491 на: 05 Ноември 2024, 12:39:51 pm »
Почитуван како сопственик  дали може сите проблеми да ги наведете и зошто е најдобра опција да се избегнува Шкода за потенцијално гледање купување и сопственост,се борам на луѓето да отворам очи дека тој бренд е невидена превара и главоболка.Поздрав до тебе

Не знае човек дали да се смее или да плаче. Секој бренд си има фалинки, имаш куп механика и електроника во една кола, мора на некој примерок да покаже нешто.
Не е проблем да се појават проблеми на кола, проблем е што производителот не ги признава. Тоа што на моменти деесгето тропа како камења во празна конзерва а тие ти викаат дека така требало, не можам да го прифатам. Барем да пробаа да направат нешто . Замаецот им го менуваа на сите што го имаа истиот проблем (на запад), читам по многу форуми, а кај мене не. Што да кажам повеќе.

Тоа е веќе друго и сосема валиден аргумент.  Јас од тоа што сум слушал за Порше Македонија околу нивниот однос се се негативни искуства. Ист проблем имаше и некој со Сузуки ако не се лажам. Другар зема Бенели од Дајнамикс и моторот одма јави проблем, не знаат да го решат и само одолговлекуваат па му го вратија со истиот проблем.