Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4097787 пати)

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1480
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #24285 на: 23 Декември 2021, 19:03:45 pm »
^
бев одамна да гледам кола кај една бишка у бела веш маица и ланец ;D од лисиче мислам авто никола така нешо му беа огласите, глеам голф 6ка и му викам : фин е овој глеам со highline опрема ти е .
Он : decko hiklajn e opremata ne highline
Ја: мислиш highline (хајлајн) ?
Он: abe tili najde dami kazuvas za koli be 20 godini nosam hiklajn e opremata gleam ne se razbiras bas ama aj ke ti objasni cico heheh
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13932
« Одговори #24286 на: 23 Декември 2021, 22:09:39 pm »
Koga kje pisat bez denar vlog
Toa vazi dodeka ne sakas da ja nosis na majstor. Togas kje pocne ama sto znae majstorot povekje od nas pa uste koga kje pocne majstorot da naogja maani ovde za krpenje ima ovde ima vamo ima....De bre majstore so edno plaehce i 1000 denari ova se prai ili ja taka ja vozam vekje 1 godina maka nema. Ovde ti frla ulje mu vika sve  e lom....neeee koga menjavme ulje ni se isturi kantata :)

Најјако е кога се расправаат со мајсторите. Јас еден така го откачив откако со мајсторот ја разгледавме колата. Тој што продаваше мислеше дека си заминав а јас останав кај мајсторот за друга кола - на дедото да ја види.

Еете го мајмунот доаѓа и почна да се расправа со мајсторот зошто се ми кажувал, му го расипал пазарот ;D

Овој му вика „Чоекот си плати дијагностика, како можам да го лажам?“ овој пак “Абе не мораше се да му кажуваш!“.

Иначе „препорадавачот“ е Дуле од реонски Аеродром работи ПСС како контролор и носи коли од којзнае каде.

Да не има плац нешто?  Знам еден од таму ама нз дали е истиот.

Не знам што има. Пред зграда тогаш му беше колата.

Присутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1765
« Одговори #24287 на: 24 Декември 2021, 00:24:48 am »
Toa vazi dodeka ne sakas da ja nosis na majstor. Togas kje pocne ama sto znae majstorot povekje od nas pa uste koga kje pocne majstorot da naogja maani ovde za krpenje ima ovde ima vamo ima....De bre majstore so edno plaehce i 1000 denari ova se prai ili ja taka ja vozam vekje 1 godina maka nema. Ovde ti frla ulje mu vika sve  e lom....neeee koga menjavme ulje ni se isturi kantata :)

Најјако е кога се расправаат со мајсторите. Јас еден така го откачив откако со мајсторот ја разгледавме колата. Тој што продаваше мислеше дека си заминав а јас останав кај мајсторот за друга кола - на дедото да ја види.

Еете го мајмунот доаѓа и почна да се расправа со мајсторот зошто се ми кажувал, му го расипал пазарот ;D

Овој му вика „Чоекот си плати дијагностика, како можам да го лажам?“ овој пак “Абе не мораше се да му кажуваш!“.

Иначе „препорадавачот“ е Дуле од реонски Аеродром работи ПСС како контролор и носи коли од којзнае каде.

Да не има плац нешто?  Знам еден од таму ама нз дали е истиот.

Не знам што има. Пред зграда тогаш му беше колата.

Мислев за овој да не збориш  https://instagram.com/nlauto1?utm_medium=copy_link

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13932
« Одговори #24288 на: 24 Декември 2021, 20:48:41 pm »
Дуле се вика типот. ПСС работи. Мислам сеа е Зајчев рид. Кој е овој не знам од Инстаграм.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2675
« Одговори #24289 на: 25 Декември 2021, 18:52:45 pm »
Da ne ima zaprimeteno nekoj da prodava mazda 6ka karavan AWD?

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 337
« Одговори #24290 на: 26 Декември 2021, 03:01:06 am »

Има и спротивни случаи. Кога купувачите одат на мајстор познаник и пред тоа се договараат да измислат нешто колку да ја спуштат цената.

Така да често пати тоа им е и цел на купувачите кога викаат ајде на мајстор. Намерно да се најде нешто што не постои за да се намали цената.
Не значи дека секој купувач го прави тоа, но има и купци мангупи.

Варијанта 3.

Многу пати има, кога и мајсторот гледа да ќари нешто, па знам случаи дури и кога ти е познаник.
Мајсторите пак прават 2 финти,
Прва е кога ти вели слушај треба да се смени пример пола предница. Или не чини спона, а он уствари ти ја вади старата убава и ти става Ш класа. И тука ем ти вади убаво, ем ти става фалс, и на крај плаќаш за тоа. :D

Но не е страшно ни тоа. Мајстор може уште повеќе да те зезне и да те присвои како муштерија.

Познавам луѓе што биле зезнати на овој начин. Му носиш кола што си ја гледал за проверка со намера да ја купиш, вели намерно не ја бива, и одма после финта, абе
јас познавам едни што продаваат топ ауто. Ама знаеш какво е? Топ ново, редовно сервисирано, човекот се менува пред време и тоа кај него. Малку приказна. :(

Е вака се изгори еден познаник од Штип. Познаникот ем му го претплати Пежото, го купи расипано, ем неможе да му го најде крајот сега.

Инаку интересно е ако се гледа од аспект на продавач, тој е најподложен на загуба во случајов. (Се разбира ова под услов да е поштен и да не крие дефекти)

Така продавачот на возилото може да биде во загуба во два наврати: Прво не знае кај каков мајстор оди на дијагностика.
Замисли ситуација каде ти продаваш ауто кое што е во 100% исправна состојба или пак си ја кажуваш реалната состојба.
Ако мајсторот решил да го зезне купецот и да му ували свое ауто, колку твоето ауто и да е добро, нема да завршиш работа.

Втор случај , ако целта на купецот е да ти намали на цена, тие ќе договорат со мајсторот и ќе ти најдат замерка, па макар и да ја немало.

Инаку јас како и повеќето луѓе што смениле коли во животот, сум бил и во улога и на купец и на продавач.
И имало и поштени и купци и продавачи, каде онака најдругарски завршиш работа.

Ама имало и луѓе кои биле баш дно-дна. Нецивилизирано и просто да ти се згади, исто без разлика дали е купец или продавач.

« Последно менување: 26 Декември 2021, 03:08:01 am volenos »

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #24291 на: 26 Декември 2021, 03:14:26 am »
Одговорот е прост: Стоковна Куќа Мост.

Сè што ми треба во моментов, гледано низ призмата на продавачите е:
Зошто едноставно не почнат сите да гледаат да увезат поквалитетни возила со што е можно помалку дефекти?

За купувачи не коментирам, пола народ и повеќе нѝ е таков.
Џанкање, ценкање, гњавење...
Сето тоа во ред НО зошто од толку многу плацеви за половни има толку многу крш?
Ете, има примери како кочанскине луѓе. Понови автомобили продаваат, ама без разлика, уште не чув некој да ги критикува дека биле вакви или онакви.

NМА НЕШЧО! :)
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
« Одговори #24292 на: 26 Декември 2021, 03:26:30 am »
Одговорот е прост: Стоковна Куќа Мост.

Сè што ми треба во моментов, гледано низ призмата на продавачите е:
Зошто едноставно не почнат сите да гледаат да увезат поквалитетни возила со што е можно помалку дефекти?

За купувачи не коментирам, пола народ и повеќе нѝ е таков.
Џанкање, ценкање, гњавење...
Сето тоа во ред НО зошто од толку многу плацеви за половни има толку многу крш?
Ете, има примери како кочанскине луѓе. Понови автомобили продаваат, ама без разлика, уште не чув некој да ги критикува дека биле вакви или онакви.

NМА НЕШЧО! :)

Незнам, се враќаме на тоа дека се е до народот. Штом има некој тоа да купи. Сум видел коли кои се лошо исфарбани, веројатно како последица на судар, со замаец што тропа, и народ така си го купил и така си го вози.
Не му се вози убаво Клио или Поло, туку за истите пари Бмв што тропа.

И во маркетиве сум приметил дека е така. Битно е да се јаде чоколада Милка, ама каква милка тоа не е важно.
Кога народ на храна не пази што јаде, за коли и да не зборам.

Ниски критериуми имаме кај голем дел од луѓето, не е до парите.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3810
« Одговори #24293 на: 26 Декември 2021, 03:31:06 am »
Abe ne spiete 03:30h e ebago 🤔😂

Отсутен volenos

• Јуниор
  • **
« Одговори #24294 на: 26 Декември 2021, 03:43:24 am »
Abe ne spiete 03:30h e ebago 🤔😂
Хаха

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #24295 на: 26 Декември 2021, 03:46:49 am »
Рано е.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #24296 на: 26 Декември 2021, 04:17:11 am »
Роци, ако зему да изваду некој нож...

Еве
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1914
« Одговори #24297 на: 26 Декември 2021, 17:22:55 pm »
Некој го знае продавачов?

http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=4170024

Отсутен Azriel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 695
« Одговори #24298 на: 26 Декември 2021, 20:21:29 pm »

Drugar prodava isto Mazda 6 ako si zainteresiran eve ti go oglasot :)

https://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=4164192
Seat Leon 1.4 TSI

Отсутен vladimir_1

• Редовен
  • Пораки: 1076
« Одговори #24299 на: 26 Декември 2021, 21:26:51 pm »

Drugar prodava isto Mazda 6 ako si zainteresiran eve ti go oglasot :)

https://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=4164192

MНогу слики клал, речи му да избриши некоја не можиме да ги прегледаме сите