Автор Тема: проект: алфа ромео 155 твинспарк-реновирање и малку пимпање, ама само малку...  (Прочитано 71785 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
Ќе работат, ама глупо е, ризикуваш да ја тераш на сиромашна или богата смеша, а сензор ти е багатела, дури и нов

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Ќе работат, ама глупо е, ризикуваш да ја тераш на сиромашна или богата смеша, а сензор ти е багатела, дури и нов

кај да барам?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
http://www.ebay.co.uk/itm/ALFA-ROMEO-155-T-SPARK-1-8-AIR-TEMPERATURE-SENSOR-/280988814492

Сигурен сум дека овие што продаваат нови делови за фиат/алфа имаат, подолу имаш и листа на кои други фиат/алфа возила се вградува.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6214
Или контакт проблем :) Ама ја колку што знам, знае да отиде.

ама ја знам и отпорник да му упасирам или уште поубаво потенциомер... како се мења надвор времето и ја ке му мењам отпор и ке го лажам компјутерот... ова се некои финти кои сум ги пробал до сега и работат без проблем...
фабричкиот сенозир е уствари термистор само што е во куќиште,можеш да пробаш исто како што си пробувал и со обичен отпорник

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
уште да му ги знаев вредностите, па фино во логинг да си отидам и од таму да си го купам...

и уште нешто... дај кажете тука кај нас кај да се купи-набави било кој дел за алфа, не по интернет и беј и остали линкови.. ако ја треба да чекам денови и/или недели за да ми стигне некое усрано делче, ке се деси истото што се деси со сузукито... ке изгубам желба, ке ја фрлам у двор од страна и ке ја заборавам... лесно ке ги заборавам и парите дадени за колата и парите дадени одпосле... инстант ке ми пројде маката.. ке ја биде за кокошарник... знаете ли колку вакви започнати и недовршени проекти имам само заради тоа? неможам да го сварам моментот дека треба да чекам и повеќе од месец за да речеме сензор за палење...

мислам дека некои што ме знаат од тука знаат и дека некои од моите проекти завршија со токмаци, камења и шипки врз нив... со сузукито се деси тоа на двапати.. една машина ја рокнав со токмак у блок и ја распарчив... резервоарот беше вториот пат, кога протече... и со југото беше исто, и со ренот беше исто и со бмв-то беше исто и со неколку други проекти за мотори и коли... ке се јавиш на некој добавувач на делови и ке ти рече дека за некое усрано мало мочано делче треба да чекаш 4-5-6 недели? па нели е тоа тешко срање?

пецони...? зашто тебе ти лежат 10 започнати и недовршени проекти? немој само да ми речеш дека главна причина ти се финансии...

уф малку нервоза... не наменета кон било кого на форумов... се нервирам кај живеам... башка баш вечерва ли мораше да изгори доводниот кабел од бандера за струја у мојата гаража....?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4971
Многу сте грееле затоа рикнал кабелот :D

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14242
  • Пудингот на шоферството
Онак,а си завршил некој проект без да го употребиш невоспитаниот(токмакот)?Сега за делови е лесно,тоа шо се можи на старо ке бараме кај растурачите тоа шо треба ново го имаш за најмногу 2-3 дена.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
Онак,а си завршил некој проект без да го употребиш невоспитаниот(токмакот)?Сега за делови е лесно,тоа шо се можи на старо ке бараме кај растурачите тоа шо треба ново го имаш за најмногу 2-3 дена.

имам точно 24 ЗАВРШЕНИ прокети... и + пола незавршени...

Многу сте грееле затоа рикнал кабелот :D

имам инсталирано котел на дрва, фенкојлер и радијатори..  струјата ни е слаба и греалка да пуштиш... се грееме на дрва... кога снема струја трчав да го гасам котелот пошто пумпата му застана а и фенкојлерот прекина да дува... боро го гасеше компјутерот у тој момент, ваљда не прегоре нешто пошто прво почна да светка, шмелцува ваљда, па се појача, па се намали, па се изгаси скроз па уште 4-5 пати трепна има-нема струја, го слушав мониторот и релето негово шкљоц-шкљоц како прави цело време, па снема скроз и сето тоа за 5-6 секунди... ваљда не прегоре у пм... утре ке дознаеме...

го драпавме боро после да не се закачил на евн, па кога го гасел компјутерот ја изгасил и струјата у комшилук... :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17452
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
За делови со кои можеш да поминеш и ако ставиш половни, ти пуштам број од Жарко, од мотор до последен штраф за тепих во гепек има за 155.

За останато, Еуро07. Имале комплетна програма за Alfa Romeo.

Скопје 1010

ул. "Качанички пат" ББ,
Индистриска зона,
Визбегово

Тел: +389 (2) 260 28 92
Тел: +389 (2) 260 28 93
E-mail: macedonia@euro07.mk

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
ќе го пишам.. фала...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
„Октопод“ во ѓорче,
„Саме Калас“ некаде во кисела вода или нагоре накај припор, не знам точно,
Ацо и Ѓоко во радишани
Драган во радишани.

Сите овие може да имаат нови делови, а третите и четвртите и стари делови. Овие знам дека работат со фиат/алфа. Инаку пробај и Еуро07, тие ми рекоа дека имаат комплетна програма за алфа, дали имаат вакви сензори и чуда, треба да се праша. Сите овие ќе ги најдеш кој по огласи кој по златни книги.  Ова има да ти биде завршен проект! :)

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
се надевам ке биде...

овие еуро 07.. пошто нови делови се спомнаа... што се тиче сензори, јас сум за ново... кај се наоѓаат?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
абе ја секој втор ден проаѓам на 100 метри од ова... не сум имал појма... во вторник ке ги посетам.. утре (денес) ке идам на пат па нема да стигнам...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6214
Во Еуро07  ако немаат нешто на лагер го носат од бурагија за една недела макс,мене сајла за рачна за толку време ми ја донесоа пошто ја немаше на друго место кај нас