Автор Тема: проект: алфа ромео 155 твинспарк-реновирање и малку пимпање, ама само малку...  (Прочитано 71763 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43648
  • Il Moderatore
Оригиналниот код од Алфа е тоа. Ја има на 147-ци.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
za ovaa niansa na boja kako alfata i  za crvenite  boi imam slusnato od farbar deka bile praeni od nekoj zemjen pigment bidejki samo na toj naci mozela da se dobie crvenata niansa i poradi toj pigment bojata pobrzo bledeela i lakot poslabo se fakjal na bojata ....

kolku e tocno ova neznam no go imam slusnato :)

KARBON NE !

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17448
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
ја би ти препорачал Nero Fuoco 821/A

Одличен предлог!

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6214
бојата мора да се види во живо за да се доживее,вака на слики не е тоа тоа

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
ај ке идам денес кај овој боди пеинт во нова исица... он и во недела работи до 14ч... баш кодото ке го споредам со тоа на палетата бои и ке видам.. ако ми фати окце, таа ке биде... фала на предлог...

инаку со бензинските дизни сеуште ништо не средив... би требло денеска да идам кај тој како ли се викаше, што растурал алфи... а плус ми има спремено и еден тапацир за предна сувозачка врата, пошто овој што е сега реалтивно е распукан...

вчера ги досредив сите врати и рачки, да се отвараат и од внатре и од надвор и да се заклучуваат на централно... тоа беше хорор... ако една се отвара од надвор, другата не,,, централното на која не заклучува, а ако заклучи не отклучува... хаос... се е средено сега...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
ova kolice ako se pravi za sportsko crvena boicka ili nekoja temno plava spored mene :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
Каросеријата задрава ми се гледа. Рак на боја ќе да е ова. Сепак не е Opel ;)
Хах, Опел не фаќа рак. Не е он Алфа. Он може да кивне на промаја и толку батка.

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
фордовите најевеќе фаќаат рак :)
а алфите до 80и некоја го имаа тој проблем па им текна да ги поцинкуваат

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Каросеријата задрава ми се гледа. Рак на боја ќе да е ова. Сепак не е Opel ;)
Хах, Опел не фаќа рак. Не е он Алфа. Он може да кивне на промаја и толку батка.
Мхм, да...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
ја закачив прееска на компјутер со тазе купениот обд то 3 пин конектор... епилог:
појави 4 грешки:
-ламбда сонда
-котрола на проток на воздух
-сензор за температура на воздух
-сензор за палење на брегаста што ја врти

ресет-бришење на грешките и за 5 секунди се појавија пак без ламбда сондата.. за нејзе очигледно работи и е без проблем, запаметена грешка е од претходно, пошто во обиди да се среди некогаш некој проблем, ја исклучила и пак ја вклучила одпосле ама компјутерот запаметил како грешка...

на рачно одчитување покажува дека клапната не затвара целосно. ја отворив и видив дека уствари илјадници литри плин прошле преку нејзе, замастена целата.. сака сам чистење и ке се среди... веројатно следователно од тој проблем е и со палењето на брегаста... во линија врзан сериски проблем. ако не би работел тој, колата не би запалила и не би работела.. тоа е отчитувањето за бензинските дизни.... значи со чистење се средија овие 2 проблеми

останува проблемот со мерење на температурата на усисниот воздух... во гаража имаше барем 15 степени, го запалив и во место загреав моторот, автоматски би требало да влече воздух загреан одоколу кој има барем 20 степени... на рачно одчитување покажува -25... дефитивно сензорот е сјебан...

полнење 14.4 со и без упалени светла, парно и све остало исти напон покажува... абс петка, без проблем и сите други параметри петка... му се јавив уште еднаш на тој што му ја зедов алфата да го прашам кога последен пат ја ставил накомпјутер он вика НИКАД ДРУЖЕ не сум ја ставил на компјутер... :)

нејсе... ке се средат и тие ситници деновиве...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Одг: Re: проект: алфа ромео 155 твинспарк (стандарден стар
« Одговори #40 на: 27 Јануари 2013, 21:37:47 pm »
Na puntoto senzorceto za vozduh celo bese zamasteno,prljavo go ischistiv,ama nemav dijagnostika za da proveram,probaj nisto ne kosta a i lesno dostapen bese na puntoto

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
Na puntoto senzorceto za vozduh celo bese zamasteno,prljavo go ischistiv,ama nemav dijagnostika za da proveram,probaj nisto ne kosta a i lesno dostapen bese na puntoto

мехатроника има спреови за чистење разно разни... он не штеди на такви работи... утре ке го извадам и ке му го однесам да го “избањаме“ па да видиме... ама начелно ако покажува повисока температура тогаш е проблемот со прљаво, а за пониска температура, ојдено е у неповрат... нај често...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6214
чим одстапува во голема мерка не му бега мењање,мислам дека ти одговара и од други алфи/фиати така да половен добар би бркал работа

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Или контакт проблем :) Ама ја колку што знам, знае да отиде.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
Или контакт проблем :) Ама ја колку што знам, знае да отиде.

ама ја знам и отпорник да му упасирам или уште поубаво потенциомер... како се мења надвор времето и ја ке му мењам отпор и ке го лажам компјутерот... ова се некои финти кои сум ги пробал до сега и работат без проблем...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk