Автор Тема: проект: алфа ромео 155 твинспарк-реновирање и малку пимпање, ама само малку...  (Прочитано 72530 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Гледајќи ги сликите од фаровите, апсолутно има потреба да се полираат.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
Зеро, не е ова Гољф со прозирни стакла...Ова е АЛФА, друг концепт, друго прекршување на светлината...
Ова е ауто не е шминка :) :) :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
стаклени се фаровите,едино преостанува да се отворат и да се исчистат убаво од внатре пошто знае да влезе прашина

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
Мислам дека фаровите немаат прашина од внатре...Пошто се стаклени самото стакло е со линии за прекршување на светлината, и вака на слика дава лажна слика за тоа дека се заматени или слично...
Затоа и зеро го лаже око...
Инаку не е баш препорачливо да се отвара стаклен фар...Ако веќе си решил да го переш, најдобро е да го испереш само со млака вода и сапуница, никако со абразивно средство или слично...
Прво ке ја сјебеш односно матираш огледалната површина, а после комотно можеш да го фрлиш фарот у канта...
По перењето и мучкањето со сапуница добро да се испере...
Па добро да се исуши...Ако евентуално останат флеки, ондак со многу внимание и труд треба да се навлезе преку отворот за сијалица со некој носач на кој ке има памучна крпа и полека да се забрише, но повторно да се внимава да не се оштети огледалната емулзија...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43709
  • Il Moderatore
Да се исплакнат со дестилирана вода на крај, помага против флеки.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
У право си...Заборавив на тоа...Ич не ми текна...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43709
  • Il Moderatore
Кој развијал b/w филмови и слики - одма ќе му текне :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Што се тоа филмови? :D :D :D
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
Кој развијал b/w филмови и слики - одма ќе му текне :D

Ги чувам сликите од фото секција се уште...Негативите треба да ми се у некоја кутија...Ако не ми ги исфрлила мајками коа градевме и немавме у што да се спакуваме :)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
има алфава споЉер, таман си е... ке се потрудам нај брзо што можам да ја склопам... прееска малку урлав со нејзе низ маало, онака браниците ги ставивме, маската предна и толку.. нема кедери, пластиките доле не клапнати, спојлерот на задно седиште, спремен да се заштрафи и стискај сти скај СТИСКААААЈ до крај.. со предни зимски гуми корне на асвалт... среќа што имам уште еден пар 15-ки од волвото, ке ги турам нив одкако ке ги изгорам овие, а ке биде за брзо време... и тонч...  прво ми снема плин, па префрлив на бензин, ми снема и бензин... едвај се довлечакв до бензинска ебате... сва среќа што околу мојата зграда на 1 километар има вкупно 4 бензински... а ми се стиска уште... неможам да одолеам на звукот... сега ке идам пак, за 10 минути... ќеиф и прави...

п.с. полирање на штопови, земено во предвид... ке иде и тоа утре-задутре... фарови, апсолутно нема потреба...

Навикни се братанац ;D

Бојава фантазија !

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
и само што се прибрав дома, седнувам пред компјутеров па слушам од надвор јако шкрипење гуми, бааааамммм трескање... некоја јака сообраќајка се деси, а неможам да добацам да видам дали е од кај гаража или не...  јанза ме јаде, колата на улица ја ставив... идам да видам...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
ништо страшно гледано по мене... ама страшно за гледање општо.. сообраќајка меѓу мерцедес и рено 19... момакот од реното изгледа го однесоа со брза помош...  не сум сигурен, пошто брзата помош дојде, поседе некоја минута и си отиде, а од таа кола, нема никој присутен. штета нема голема. ај да не појашњавам во оваа тема... важно алфата не ми е пипната...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
Мислам дека фаровите немаат прашина од внатре...Пошто се стаклени самото стакло е со линии за прекршување на светлината, и вака на слика дава лажна слика за тоа дека се заматени или слично...
Затоа и зеро го лаже око...
Инаку не е баш препорачливо да се отвара стаклен фар...Ако веќе си решил да го переш, најдобро е да го испереш само со млака вода и сапуница, никако со абразивно средство или слично...
Прво ке ја сјебеш односно матираш огледалната површина, а после комотно можеш да го фрлиш фарот у канта...
По перењето и мучкањето со сапуница добро да се испере...
Па добро да се исуши...Ако евентуално останат флеки, ондак со многу внимание и труд треба да се навлезе преку отворот за сијалица со некој носач на кој ке има памучна крпа и полека да се забрише, но повторно да се внимава да не се оштети огледалната емулзија...

ако сакаш да отвориш стаклен фар ќе си го ставиш у рерна на 200 степени околу 10 минути и се отвара како она топчето пластично у киндер јајце што е
Ќе си исчистиш стаклото убаво од внатре а сочивото ако е здраво со дестилирана вода и тоа е тоа. За составување вурт лепак за шофершајбни и тераш
да не претерам имам отворено можда 20 фарови и халогенки и со ни едни сум немал проблем. Кај тие што е оштетено солувото убаво се чистат и на хромирање

Онак сиво ли беше реното ?