Автор Тема: проект: алфа ромео 155 твинспарк-реновирање и малку пимпање, ама само малку...  (Прочитано 72500 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
јас го отварав фарот од пунтото исто стаклен,ништо посебна процедура
вадиш фарот,тоа малите железни држачи,па со скалпер каде што е залепен и тоа е тоа
за склапање искористив силикон еве веќе 5-6 месеци лето-зиме уште го гледам пунтото нити е замаглен нити има вода во него

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
Одг: проект: алфа ромео 155 твинспарк-реновира
« Одговори #331 на: 21 Февруари 2013, 01:37:16 am »
Мислам дека фаровите немаат прашина од внатре...Пошто се стаклени самото стакло е со линии за прекршување на светлината, и вака на слика дава лажна слика за тоа дека се заматени или слично...
Затоа и зеро го лаже око...
Инаку не е баш препорачливо да се отвара стаклен фар...Ако веќе си решил да го переш, најдобро е да го испереш само со млака вода и сапуница, никако со абразивно средство или слично...
Прво ке ја сјебеш односно матираш огледалната површина, а после комотно можеш да го фрлиш фарот у канта...
По перењето и мучкањето со сапуница добро да се испере...
Па добро да се исуши...Ако евентуално останат флеки, ондак со многу внимание и труд треба да се навлезе преку отворот за сијалица со некој носач на кој ке има памучна крпа и полека да се забрише, но повторно да се внимава да не се оштети огледалната емулзија...

ако сакаш да отвориш стаклен фар ќе си го ставиш у рерна на 200 степени околу 10 минути и се отвара како она топчето пластично у киндер јајце што е
Ќе си исчистиш стаклото убаво од внатре а сочивото ако е здраво со дестилирана вода и тоа е тоа. За составување вурт лепак за шофершајбни и тераш
да не претерам имам отворено можда 20 фарови и халогенки и со ни едни сум немал проблем. Кај тие што е оштетено солувото убаво се чистат и на хромирање

Онак сиво ли беше реното ?

mesto destilirana voda rakija dobro zavrsuva rabota bogami isporbano ,pa duri i bez da go otvoris farot :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
пу пу скраја д ае.. ракија ни случајно... греота... значи алкохол од аптека... 98 проценти или послаб, ама не послаб од 50 проценти... тој ај убаво чисти...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43707
  • Il Moderatore
70% ко` за бебиња ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
Најомилен модел на алфа ми е 155 :)
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14287
  • Пудингот на шоферството
Вака од слика гледа дека многу убаво си ја завршил работата ‘молерот‘.Ај склопвај ја побрзо и ставај слики.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Пораки: 3803
  • Боинг 747

Нели гравитавијата како што се збореше на веро хахаха

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8124
  • Rural fuckin society - we live in!!!
ништо страшно гледано по мене... ама страшно за гледање општо.. сообраќајка меѓу мерцедес и рено 19... момакот од реното изгледа го однесоа со брза помош...  не сум сигурен, пошто брзата помош дојде, поседе некоја минута и си отиде, а од таа кола, нема никој присутен. штета нема голема. ај да не појашњавам во оваа тема... важно алфата не ми е пипната...
Те фати болеста  :D

Многу убава боја!

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи

Нели гравитавијата како што се збореше на веро хахаха

во 1:15... се откачи нешто од колава и си падна... како чаура ми личи :)

уште тапацирите останаа со кедерите на прозорите.. утре фотки, ако се склопи до крај...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=629714

огласов е тапија стар,али што те кошта пробај си ја среќата :)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
убава работа ова штифовиве,само да се види дали е ист навој со алфата

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
стандарден навој е на алфата... ништо по различен од другите...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
само не верува дека евтино ќе ги даде,ти ако поминуваш накај аутолидер баш побараш имаше мислам штрафови со некојси седум осум сантима дужина

Присутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13916
Прееска бев кај onak да ја видам лепотицата...папапап...авионче е направена.

После бевме и да го пробаме Volvo-то и успат делови за Алфата...нели оти секаде ги има (во околината на Скопје) :D :D :D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
да да... очите на фолци се отворија како 2 алтани кога ја вие алфата...

сега мал апдејт... поради повреда на коленото кое се влече подолги години, и активација на истиот проблем од вчера па навака, па дремење по амбуланти, скенери и рентгени, и на крај изричита наредба од лекарот ДА НЕ РАБОТАМ НИШТО 10-15 ДЕНА, не сум во состојба да работам на возилото иако, го занемарив денешниот ден па чепкав малку ситно... завршени се следниве работи:

-ознаките 155 и 1.8t.spark залепени и фиксирани на гепек.
-предниот знак залепен, фиксиран како што треба
-бравите намонтирани, и задна вклучително (СЕУШТЕ ЧЕКАМ ЗНАК ЗА ЗАДНА БРАВА)
-заменети сите штрафови со драстично подолги, тоа подразбира враќање на дистанцерите назад и за инат на комшијата на задните тркала ставив по два дистанцери... кај што ги купив штрафовите и дистанцери докупив... КОНЕЧНО ШТРАФОВИ НАЈДОВ :)
-купени и сменети предните жмигавци

од тука натака боро презеде кедерите да ги домонтира, ретровизори ово оно, до утре ке биде склопена се комплет... со тоа што јас утре ке бидам надвор од мк и се враќам покасно навечер, па презентација нај веројатно или во недела преку ден или утре навечер... ке видиме...

п.с. карпатски... се секаваш ли на сообраќајката на шапка што ја имав? е па коленово е од тогаш навака...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk