Прашањето ми беше која е причината што производителите избегаваат да стојат зад ЛПГ системот на нивните возила, на што не добив одговор.
А видеото ти е информација на тоа што може да добиеш како одговор кога ке се повикаш на гаранцијата во момент кога ти е накнато монтиран уредот на 5 км.
одговорот е релативно комплициран и воопшто не е така лесен да се објасни.. поготово на некој како тебе. ке пробам во кратки црти, а ти протолкувај како сакаш..
1.прво и основно на шеиците (нафтени гиганти) не им одговара тоа... нив индустрија од вградувањето на плинскиот уред. нивните пари се поголеми од она што би било профит на автомобилската индустрија од вградување на гасни уреди во возилата.
2.второ, цената на возилото се крева. на некои возила и до 20% ке биде поскапо возилото ако е со фабрички тнг уред, тек па со ЦНГ уред колку ке биде...
3.има такви како тебе кои не сакаат на плин да возат.
4.во еден автомобил, едвај 40% (ни толку) од вграденото е производ на брендот. останатите 60% и повеке од елементите е од фирми кои професионално го работат тоа.. па така е и за плинот.
5. европските регулативи (повекето од возилата, скоро сите да не речам се европски) налагаат плинскиот уред да се атестира посебно, токму од безбедносни причини а и од причината под точка бр.1, меѓу другото, секој елемент кој е дел од плинскиот или метански уред подлежи на многу строги критериуми на проверка, како би добил соодветен сертификат, па така може да се изведе заклучок дека за плинскиот уред ПРАВИЛАТА СЕ МНОГУ ПОСТРОГИ отколку за самото возило...
6. секоја земја-држава има делови-сегменти различни од другите кои се однесуваат на правило при поставување на гасен уред (цнг или лпг-тнг сеедно)
и за крај уште еднаш тока бр. 3.. постоењето на такви луѓе како тебе и крел

мала шала де, ама и полу вистинита.. и ден денес познавам луѓе кои НИКОГАШ немале возило на плин, не се возеле но кога ке им спомнеш одма креваат раце и викаат НЕЕЕ ТОА Е ОПАСНО, БОМБА ВО ГЕПЕК, СТРАШНО А ПЛУС И ОТРОВНО... е јбг.. ги има и такви и не се малку...
јас ти одговорив на прашањето....
ај сега ти одговори ми за клипот.. дали го изгледа цел и (бидејки сигурен сум дека е не) откако го изгледа отпосле, објасни ми која е поврзаноста на клипот сниман во странска држава а не наша, со текот на разговоров?
и докажи ми дека ке ја изгубам меѓународната гаранција со поставување на плински уред, бидејки сите тие поставени уреди (одпосле) произлегуваат со документи од купеното возило...