Автор Тема: Најдобро теренско возило???  (Прочитано 245917 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
Одг: Најдобро теренско возило???
« Одговори #120 на: 06 Јануари 2013, 16:41:38 pm »
Not a valid youtube URL

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #121 на: 06 Јануари 2013, 16:41:50 pm »
Гранд чироки е возило за на терен а не за низ град и нормално треба да има соодветни гуми за на терен.

Пријатно ме изненадија од Мултибренд кога купував гуми за Сув,ми напоменаа дека гумите не се за на терен,туку се за урбани средини.Нивното објаснување беше дека многу луѓе мислат дека со тие гуми можат да одат по камења и други непроодни терени и притоа ги оштетуваат гумите и потоа производителот е крив.
Тоа го објаснува фактот дека многу од тие што имаат сув мислат дека имаат теренец и дека можат да освојуваат планински врвови.

ЕДИТ: Ете видеата на Дени покажуваат што е прав теренец.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5554
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #122 на: 06 Јануари 2013, 17:39:31 pm »
Jas ne znam dali navistina tie luge sto kupile SUV mislat deka zele dzip, zar nekoj sto flil 20k+ bi bil toku glup.

Jas konkretno SUv sakav da zemam zaradi pogolem bagazen prostor, udobna voznja na dolgpat i bezbednost i najvazno e zaradi faktot deka ne site ulici vo MKD se kako ulicite vo Skopje.
E sega ova moze da se postigne i so dobar karavan ili all roud verzija.

A normalno ako se ima potreba od Dzip, se znae Pajero vo poluksuzna verzija ili Niva vo poevtina, i tuka nema dilema.

A deka SUV go gledam kako dzip, toa ne e taka, barem ne jas.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #123 на: 06 Јануари 2013, 17:47:17 pm »
Да не влагаме во заблуда дека СУВ неможеш да возиш на малце полош терен.... сеа неможе да се пентариш по карпи али па ретко кој го прави тоа.

Сеа зависи кој СУВ.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #124 на: 06 Јануари 2013, 17:52:16 pm »
Znaci se znae: Mercedes G klasa, Unimog, Toyota LandCruiser (nikako D4-D tuku stariot 4.2 obicen dizel), UAZ Hunter, Wrangler (Jeep) i sekako na kraj najeftinoto terence Lada Niva (posle 2009 godina zasto ima smeneta transmisija i dosta podobreno vbrizguvanje).

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #125 на: 06 Јануари 2013, 17:54:50 pm »
Ако Pajero е луксузна верзија, тогаш што е Toyota Landcruiser, а за Range Rover да не праиме муабет?

Иначе, поздрав од Туарег.

За воља на вистината, на вториот во еден момент заглави, али истера многу подобро него што очекував.

Ако ова го може Туарег, истото го може и Audi Q7 и Porsche Cayenne, сите опремени со соодветни гуми, нели. Муабетот ми е дека и овие што се сметаат за SUV не се баш неспособни оф роуд и ги имаат сите можности што на еден нормален возач би му стребале. За екстремните ствари, веќе има и посоодветни возила.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
« Одговори #126 на: 06 Јануари 2013, 17:56:22 pm »
Me mrzese da i nabrojuvam site..lol
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #127 на: 06 Јануари 2013, 17:58:27 pm »
Сакав да кажам дека Pajero е далеку од луксузен. Pajero е баш таков, радно магаре.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #128 на: 06 Јануари 2013, 17:58:59 pm »
Tuareg e daleku od G klasa i od Landcruiser HZJ80 4.2D (samo sto kaj nas gi nema mnogu)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #129 на: 06 Јануари 2013, 18:06:32 pm »
Огромна улога играат и гумите што никој не ги спомна. 99% од СУВ возилата кај нас имаат гуми за асфалт па затоа лошо се покажуваат на „терен“.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен NDarK

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 459
« Одговори #130 на: 06 Јануари 2013, 18:06:44 pm »
abe ima razlika od suv do suv , bratucetmi sea zema mitsubishi asx parkiran do panda nema nikakva razlika, a touareg e veke nesto drugo daleku od toa deka ne e sposoben za teren megutoa ne kako mercedes g, toyota landcruser, pajero itnn.
a za pajero bidejki go imam stvarno e daleku od luksuz , iako ima modeli sto se dobro opremeni za razlika od mojot sepak ne e toa toa ,bidejki prvenstveno e napraven za teren

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #131 на: 06 Јануари 2013, 18:08:10 pm »
Паџеро е одличен, исто како пејџер и пиштол.

Поготово со над 3.0 дизел. И секако кратката верзија.

Јас би инвестирал во 275/70R16 офроуд гуми на мојот иден џип - или нешто поголемо.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
« Одговори #132 на: 06 Јануари 2013, 18:14:40 pm »
Mene toj odel sto mi go ponudija vo salon bese bas dobro opremen so kozi navigacii i sl.
Crn bese i sega ne mi teknuva kolku bas bese cenata ali znam deka bese mnogi evtin vo sporedba so konkuencijata davaa dobar popust.

Отсутен NDarK

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 459
« Одговори #133 на: 06 Јануари 2013, 18:19:38 pm »
za pajero zboris?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер