Автор Тема: Најдобро теренско возило???  (Прочитано 240164 пати)

Отсутен NDarK

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 459
Одг: Најдобро теренско возило???
« Одговори #105 на: 06 Јануари 2013, 09:55:03 am »
почнувам да се сомневам веке во теренциве  :) сеа бев у маврово и кај што е викендицата патот е угорница и имаше дупка пред мене возеше туарег кој заглави па го вадеа 6 души неможеше никако да излезе па после исто еден дечко со форд куга заглави а јас со зафирата без проблем си поминав  ;D ;D ;D добро сеа малце го преебав браникот ама битно не заглавив  ;D хаххах

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
« Одговори #106 на: 06 Јануари 2013, 09:58:42 am »
И треба да се сомневаш во SUV возилата. Тоа не се теренци, иако тие што ги купуваат мислат дека купиле теренец.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен NDarK

• Јуниор
  • **
« Одговори #107 на: 06 Јануари 2013, 10:07:46 am »
во однос на СУВ возилата повеќе пати го искажав моето мислење за мене тоа е обична кола која што е малце повисока ништо повеќе . тоа прв пат го увидов кога таткоми од лада нива премина на фрилендер па мораше за 5 месеци да го продаде.
трагичното е што се повеќе се прават сув возила а теренците полека полека згаснуваат

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #108 на: 06 Јануари 2013, 10:29:57 am »
трагичното е што се повеќе се прават сув возила а теренците полека полека згаснуваат

Па не би рекол. На тој што му треба теренец ќе знае што да купи. А тој што сака само да биде повисоко од другите возила, а не му треба теренец тогаш ќе купи СУВ. Оти да дава пари за теренец со големи трошоци за одржување, гуми, диференцијали и слично...

Си има зошто се измислени Сув

Отсутен NDarK

• Јуниор
  • **
« Одговори #109 на: 06 Јануари 2013, 10:47:15 am »
далеку од тоа дека нема теренци туку изборот со текот на годините се стеснува . не викам ддека сув возилата се безкорисни баш напротив ама ме нервира кога ке ми кажат дека си купиле џип и дека ке го трескаат по терен ???

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #110 на: 06 Јануари 2013, 10:48:09 am »
Епа и Скопскиве улици полека полека стануваат терен, и тоа опасен :)

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #111 на: 06 Јануари 2013, 14:25:04 pm »
Ете тоа е муабетот,нормален сув од средна класа да речеме а не магарица од типот на х5,мл,туарег и останатите и те како врши работа низ скопскиве улици,скопскиве тротоари од 50см,скопскиве пропаднати шахти на секоја можна улица па макар и тазе асфалтирана.

Возењето сув не значи дека горе споменативе тротоари,шахти,дупки,кратери,клекнати џандари треба да ги поминуваш и да ги качуваш у 3та со 60 и повеќе туку треба да се однесуваш како со нормално возило а притоа да не стравуваш дека ќе ти фати браникот,прагчето,ауспухот и слично.

Искрено да живеев во нормална држава со нормална инфраструктура никогаш не би помислил на сув возило ама во нашава држава и те како е корисно повисочко возило со димензии на нормална кола од типот на Јети,Спортаж,Кашкаи кои освен што се повисоки од земја немаат никаква друга разлика од нормален хеџбек.

А за на терен си има теренски возила или народски кажано џипови кои немаат никаква врска со сув.Жално е што кај нас тие што купиле сув мислат дека имаат многу јак џип и го фатиле господ за муда па се уверени дека со тоа возило можат да одат на секаков терен и притоа ништо да не му биде на возилото.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29604
    • CARclub.mk
« Одговори #112 на: 06 Јануари 2013, 16:06:45 pm »
Особено со најнормални, летни гуми.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #113 на: 06 Јануари 2013, 16:20:13 pm »
Ако возиш 90% во град и на автопат купи си сув....
Ако возиш 90% на терен куписи џип....

Пошто едно месец дена чакпат возам х5 можам да кажам дека прилично ме изненади во позитивна смисла..... се вози и се движи ко лимузина :) а и толку и троши.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8872
« Одговори #114 на: 06 Јануари 2013, 16:23:26 pm »
па има и доста SUV што имаат добри особими на терен..нормално поради направениот компромис својствата за терен се изгубени ама не е тоа дека некој неможе да го направи за терен

Отсутен TRPEE

• Редовен
« Одговори #115 на: 06 Јануари 2013, 16:32:35 pm »
Ја мислам ако е добро за на терен ќе биде лошо за низ град и пат, а и обратно

Предходно пред едно 2 години имавме јееп гранд черокее и слободно можама да кажам дека е едно од положите возила што сме ги поседувале.... со задоволство се отарасив од него.

Отсутен NDarK

• Јуниор
  • **
« Одговори #116 на: 06 Јануари 2013, 16:34:49 pm »
abe ne znaci deka site suv vozila se losi ama vo sekoj slucaj nemoze da se sporeduvaat so pravite terenci ama i zatoa cenata im e poniska

TRPEE nemora da znaci toa sto go vikas eve konkretno za pajeroto e odlicno za teren a voedno e odlicno vozilo za pat samo problemot e toa sto e golem, a za l200 bolje na pat da ne se vozi

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #117 на: 06 Јануари 2013, 16:37:50 pm »
Незнам зошто во тема „Најдобро теренско возило“ се спомнува кретенката СУВ.

Отсутен TRPEE

• Редовен
« Одговори #118 на: 06 Јануари 2013, 16:40:05 pm »
Незнам за пајерото не сум возел... Али она што сум пробал возел ме наведува да мислам така, незнам можеби грешам.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6601
« Одговори #119 на: 06 Јануари 2013, 16:40:23 pm »
Што би рекол миленко шминкери  :D