Автор Тема: Најдобро теренско возило???  (Прочитано 240214 пати)

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
Одг: Најдобро теренско возило???
« Одговори #135 на: 06 Јануари 2013, 18:47:48 pm »
A be kakov Outlander :) podobro G klasa na staro od NOV outlander so ultra osetlilivot CR dizel. za seriozen offroad se zema terenec so OBICEN dizel :) i da e so sto pogolema kubikaza

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
« Одговори #136 на: 06 Јануари 2013, 18:57:36 pm »
Сакав да кажам дека Pajero е далеку од луксузен. Pajero е баш таков, радно магаре.

Со два акумулатори, со означени цртки до кај треба да има електролит на нив, метален експанзионен сад за разладна течност, појачана шасија, мануелно блокирачки диференцијал, соодветно подвозје, усис високо на хауба. Колега има Pajero Sport и тоа „луксузен“ со кожни седишта..... А бе се` само не луксузен. Инаку чоекот навистина го користи за акање по планини и е задоволен од функцијата.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5518
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #137 на: 06 Јануари 2013, 19:12:43 pm »
Gi znaesh na koj pricip rabotat vo salon, sekogas si ja probuvaat srekata, pa ako upali da upali..lol
Pajeroto mi go ponudija posle test na Outlanderot posledniot pat koga pravev servis na Lancerot.

So cetri vrati bese, i bese izlozben eksponat, so bi xenon mislam i site ostanati trakatanci.
Kako sto go razbrav so popustot izleguvase nivoto na oprema gratis ili taka nesto.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #138 на: 06 Јануари 2013, 19:13:24 pm »
Toa e озбилна кола.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #139 на: 06 Јануари 2013, 19:15:26 pm »
Секако проблемот е ако сакаш со тоа да возиш повеќе од 110 и ако сакаш да претицаш камион на автопат ко` ти што сакаш. Има мрсен дизел со 125кс, ама наменети му се за грабање беспаќа, а не за патишта. (од тамче му е дизелот, по рафинираност)...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #140 на: 06 Јануари 2013, 19:16:39 pm »
Секако проблемот е ако сакаш со тоа да возиш повеќе од 110 и ако сакаш да претицаш камион на автопат ко` ти што сакаш. Има мрсен дизел со 125кс, ама наменети му се за грабање беспаќа, а не за патишта. (од тамче му е дизелот, по рафинираност)...
Taчно. Како и секој ЏИП на АВТОПАТ. Мислам дека и антоними се во речник.

Mене ова ми остава одличен впечаток, како малце поубава Лада-Нива. Иако далеку по не проодно.

http://www.topgear.com/uk/photos/Top-Gear-On-Ice-Land-Rover-Defender-Dacia-Duster-2012-04-05

http://www.topgear.com/uk/videos/tg-on-ice-land-rover-defender--dacia-duster

« Последно менување: 06 Јануари 2013, 21:56:39 pm Deni »

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #141 на: 06 Јануари 2013, 23:09:03 pm »
Duster ??? A be ostaj. Podobro Great Wall Hover so 2.4 benzinec na metan ! Kade kade e podobar za parite od taa sugava Dacia.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #142 на: 06 Јануари 2013, 23:20:06 pm »
Бугар имаш некое лично искуство или на памет збориш?

Искрено и јас немам никакво искуство ама од тоа што го имам прочитано и гледам на видеава очигледно е дека е солидно возило со задоволувачки каректеристики на терен.
Мислам дека е ова одлична замена за лада нива,пософистицирана,со проверен погон на четири тркала,проверено подвозје,проверени мотори за добра цена.

Искрено незнам од кај стекна толку добро мислење за кинезиве.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #143 на: 06 Јануари 2013, 23:24:29 pm »
Бугар на памет збори цело време, одамна познато.

Иначе чистокрвен теренец би купил ако ептен ми треба. А за до викендица сигурно не би зимал Лада Нива или Дифендер кога и нешто по нормално ќе ми заврши работа.

Ленд Крузер ми е фантастично возило, и за автопат е ок и за терен, плус квалитетен.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #144 на: 06 Јануари 2013, 23:33:23 pm »
@Busav Kinezive se top pokazani ! 2.4 Benzinecot e TOP ! Za tie pari dobivas Hover pick up, vrakjas DDV (go zemas preku nekoja firma), si imas top 4x4 vozilo so dobri terenski perfomansi. Daleku povekje vrsi rabota od Dacia.

Idi vidi go i posle zbori. Vo Bugarija ima primeroci so po 180000-km... Top se.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #145 на: 06 Јануари 2013, 23:39:40 pm »
Многу јасно кажав дека немам никакво искуство со ниедно од овие возила,ама еве затоа тука си ти да ме просветлиш дека кинеските возила се одлични возила.Искрено често одев и одам за бугарија ама изгледа не сум ги заприметил кинезиве колку ги возат а искрено бугарите не ми се некој репер за познавачи на возила.

Не планирам да купам ни едно од овие возила,така да нема потреба да се докажуваме кое е подобро.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14242
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #146 на: 07 Јануари 2013, 00:00:32 am »
Гледам некако го заборавате Нисан Патрол. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #147 на: 07 Јануари 2013, 00:04:22 am »
Нема утка со Митсубиши, Нисан и Тојота.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #148 на: 07 Јануари 2013, 00:11:38 am »
Има има, со ASX, Qashqai и RAV ;D мислам ок се за оние што сакаат да мислат дека возат џип...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8872
« Одговори #149 на: 07 Јануари 2013, 00:12:58 am »
A ona Hyundai Galloper ? Go biva?