Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Цитат: RedEco на 11 Мај 2013, 20:56:24 pmVo RusiJa ako prezivees ti e gratis zivot, begaj podaku samoo... Toa e realnostta...Кажа Македонецот...
Vo RusiJa ako prezivees ti e gratis zivot, begaj podaku samoo... Toa e realnostta...
Можеби било а8,ама нашле слика од р8 и таа ја ставиле,можеби било р8,а напишал а8.Кај нас се е можно,но битно Ауди е.
Скопје: Подметнал пожар во луксузен автомобилhttp://www.sky.mk/index.php/makedonija/16445-skopje-podmetnal-pozhar-vo-luksuzen-avtomobil(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Напишале Ауди А8. Мене повеќе ми личи на R8 ако не се лажам.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Цитат: Tommy на 06 Мај 2013, 23:53:12 pmДа да, прочитав, зошто ми стана ептен чудно движењето на авионот... Класичен stall, ко од учебниците. Пилотот не може да искомпензира за поместената тежишна точка со командите нанапред, нападниот агол расте неконтролирано, авионот излегува од flight envelope и бам паѓа ко крушка.Секогаш сум се прашувал што им се мува во глава на пилотите тие долги како вечност 10-20 секунди кои проаѓаат од моментот кога им станува јасно дека гинат до моментот на гинење. Кај несреќите со коли тоа го нема. Кај колите некој просто го гаси светлото и све трае делови од секунда. Ама кај авионите имаш доста долго време во кое си жив, а знаеш дека уште најмногу минута ќе бидеш жив. Језиво. пардон за офтопик
Да да, прочитав, зошто ми стана ептен чудно движењето на авионот...