Автор Тема: Дешаванки со кола ( тумбања, судари, несреќни моменти, одвратни искуства... )  (Прочитано 3079367 пати)

Отсутен kargh77

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 434
Во најмала рака чудно, не се оди во станица за таква работа...
Туку кога сме кај Струмица, дешавка од денес, нешто пред 20 часот:
Раскрсницата на Маршал Тито со Ристоман Попчевски, т.е. патот накај Цареви Кули и еден од булеварите спомнат погоре...
Слегувам да се вклучам на булеварот, обично има на булеварот коли паркирано, не се гледа баш дали доаѓа кола којатреба да ја чекам, ама ноќно време, се ориентирам по светла дали ми идат од лево, и секогаш внимателно влегувам во раскрсница...
Така и вечерва... гледам нема светло оттаму, полека влегувам и гледам силуета на кола иде со голема брзина! Се закопав у место, и прелета бело Пежо 405 караван у ужасна состојба, подигнато позади, цело изударано, без вклучени фарови, без регистрација...
Претпоставка дека се некои дрвокрадци...
Можеше да ме собере да ме отепа у пм.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Летале накај рич

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Тужба бидејќи не сакаа да платат за доаѓањето на полицијата.

@Голф_111 за таа случка се работи.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
Мене ме интересира, како на неа не и текнало да искочи од кола и одма да почне да снима со мобилен ??? Па зошто ги имаме, побогу ... и да пробаат да ја наместат работата, ќе се дознае и ќе биде жива брука.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
Тужба бидејќи не сакаа да платат за доаѓањето на полицијата.

@Голф_111 за таа случка се работи.
Ke si plati toj so viknal policija.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6439
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Во станица испрашувања, глупости, работата станува се поочигледна и на крај завршува со тужба и врз девојчето. Но тука не завршува цела работа, враќајќи се доста нервозни на местото кај што се автомобилите девојчето и татко и начекуваат цајкан со апарат во рака и како насилно ја отвара хаубата притоа влечејќи ја маската на возилото. На прашањето што прави, одговара демек проверува убаво да нема нешто пукнато.
Не тераат далеку тие глаучите, кога тогаш ќе ги дадат на тв како 20 цајкани вршеле злоупотреба на службената положба.

Башка затоа се прави европски извештај и се слика штетата и црта ситуацијата, па овој коњот нека си бара оштета на видно никаква штета.
Ама пак со стока кај мојш да се разбериш, стапо само... ама најбитно од се е сликање одма, па нека се расправа со кој сака тој.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
Он викнал полиција без никаква потреба. А на прашањето каде му е совозачот рекол дека морал да оди, имал неодложна работа и не кажува име и презиме на истиот.

Чудно е зашто уопште да ги носат во станица, зашто цајканот се матка околу колите со апарат и влече пластики.
Да било некое машко најверојатно ќе му текнело за снимање и сликање, ама девојче ко девојче се уплашило.
-J.Clarkson

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
Зошто воопшто жртвата застанала?
Кога видела дека нема удес, што не си замина ??

Нели, ако имаш сообраќајка седиш на лице место, кога немаш............ не седиш, си одиш.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616

Женско. Го начекале, троа побогато. Што не налетале на Стратро, па и ќе му плателе непостоечка штета, само да не ги пријави.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
Neka si zemi advokat I nema gajle...Koga nema steta nema so da I bara osteta.Koga ne viknala policija ke si plati toj so viknal a koga ke se vidi deka nema steta kaj toj so viknal togas cela vina ke padni na nego.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
А мерцедесот има ли одпозади знаци на судир?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
Ќе го најдеме Скопското Мерџо да не се расправа за џабе. :D

Отсутен kargh77

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 434
Он викнал полиција без никаква потреба. А на прашањето каде му е совозачот рекол дека морал да оди, имал неодложна работа и не кажува име и презиме на истиот.

Чудно е зашто уопште да ги носат во станица, зашто цајканот се матка околу колите со апарат и влече пластики.
Да било некое машко најверојатно ќе му текнело за снимање и сликање, ама девојче ко девојче се уплашило.

Aбе... снимано или не, има чаре...
Веднаш да се пријават полицајците кои вршеле увид со една претставка до МВР Сектор за внатрешна контрола и професионални стандарди! Верувајте, постапуваат! Лично ги имам пријавувано и имаат покренато дисциплински постапки.
Сметам дека постои основано сомнение дека двајцата од Мерцедесот се обиделе да извршат изнуда. Демек женско е... демек ај ќе ја зезнеме дека чукнала, ќе извлечеме некое евро... малце закана... јасно е како оди тоа...
Мене ми личи на таков некој филм.

Оти бе мене не проба некој абдал да ме заебе така... па да го пратам на хирургија...

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
Ќе видиме шо ќе излезе, ќе пишам овде.
-J.Clarkson