Здраво! Се надевам дека ќе го најдам одговорот тука, бидејќи со мајсториве јас што ги знам неможам да излезам на крај. Имам Хонда Сивик '96 и ми испушта бел чад од ауспухот. Кога ќе ја запалам колата нема чад, кога ќе почнам да ја возам дими но тоа може да се примети ако гледаш од страна. Кога ќе застанам продолжува да дими во место и полека прекинува дименњето. Ја проверив шипката за уље и од таму не дими ништо. Дали има врска тоа што катализаторот ми е изваден, го сменив задниот лонец и како да дими повеќе и последниов месец имам ставено уље за дотур, немам заприметено дали димеше пред уљето (мислам дека да). Кои се симптомите за ремонт кај бензинец? Колата си троши нормално бензин/плин е сега троши бајаги уље зашто дихтунгот кај вентилите треба да се смени и на картер, и менував некои прстени гумички каде течеше свежо уље од страната на моторот. Одкако е купена колата прв газда сум неможам никако да и го погодам уљето. Имам 207,000км поминато белким не е за ремонт, сум се возел во иста ко мојата со 700,000км па не и беше ништо. Инаку се друго е ок