Автор Тема: Бел чад од ауспух  (Прочитано 14168 пати)

Отсутен Felipe

• Почетник
  • *
  • Пораки: 13
Одг: Бел чад од ауспух
« Одговори #15 на: 08 Јули 2012, 12:36:36 pm »
Фала ви многу на помошта, е сега што ќе се случи ако не ги сменам гумиците на вентили, бидејќи ми имаат речено дека во овластен Хонда сервис незнаат да ги чепкаат моторите а не некој друг. За пример мењав гумички (прстени) од каде ми течеше свежо уље, и сега приметувам дека пак ми тече. Битно не е за ремонт тоа ме радува :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54951
  • Махер
« Одговори #16 на: 08 Јули 2012, 12:49:18 pm »
Ќе видиме дали е за мењање карики ако пак троши уље.

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #17 на: 08 Јули 2012, 12:54:59 pm »
И јас како VTR ти препорачувам да смениш гумици и дихтунзи... Земи си комплет отиди ке ти го сменат.... Ако пак дими тогаш мајстор ке ти препорачаме :D

Отсутен Felipe

• Почетник
  • *
« Одговори #18 на: 08 Јули 2012, 12:58:27 pm »
хахаха, не дај боже мајстор, боље нов мотор да купам него да се заебавам. Ништо тогаш ќе прашам колку ќе ме изгорат во Хонда па ќе мењаме

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54951
  • Махер
« Одговори #19 на: 08 Јули 2012, 12:59:50 pm »
Не се потресувај толку, има одлични мајстори.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #20 на: 08 Јули 2012, 13:15:12 pm »
мајсториве викаат нешто карика или слично, не се разбирам. А со уљето имам поминато 7000км, е сега пред да ме искарате за ова што ќе го кажам прво прочитајте :D Пред ова уље користев GM и на 7500 имав дотурено 2 литри, а со ова на 5000 км 2 литри. ми рекоа дека е нормално да троши толку уље зашто на јапанциве им страдало многу семеринзи на вентили и не ми препорачуваат да отварам таму. Ко демек боље да дотурам уље и цело време да имам поново него да стоело старото. ми нема логика и затоа барам искуства тука. никогаш не била возена без уље

Друже, прв пат слушам некој во хонда да става GM. А и ова со дотурањево работава е хмм.. 2 литра да дотуриш е премногу.

Отсутен VTR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 733
« Одговори #21 на: 08 Јули 2012, 13:18:20 pm »
Доколку не е в-тек мислам дека е поедноставна процедурата за менување гумици на вентили, само проблемот е што има мноооогу шкарт делови на пазарот и треба да си најдеш квалитетни гумици (семеринзи) на вентилите

http://www.seal-engineering.com.mk/index.html провери овде, ја спомнаа страната во друга тема :)

Отсутен Felipe

• Почетник
  • *
« Одговори #22 на: 08 Јули 2012, 13:28:06 pm »
мајсториве викаат нешто карика или слично, не се разбирам. А со уљето имам поминато 7000км, е сега пред да ме искарате за ова што ќе го кажам прво прочитајте :D Пред ова уље користев GM и на 7500 имав дотурено 2 литри, а со ова на 5000 км 2 литри. ми рекоа дека е нормално да троши толку уље зашто на јапанциве им страдало многу семеринзи на вентили и не ми препорачуваат да отварам таму. Ко демек боље да дотурам уље и цело време да имам поново него да стоело старото. ми нема логика и затоа барам искуства тука. никогаш не била возена без уље

Друже, прв пат слушам некој во хонда да става GM. А и ова со дотурањево работава е хмм.. 2 литра да дотуриш е премногу.

Епа барав уље кое нема да ми го троши, ама тоа до сега најмалце го трошеше, што уље ми препорачуваш

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #23 на: 08 Јули 2012, 13:34:57 pm »
Моментално Liqui Moly 10w-40, исто на хонда  сивик 1.4. Претходно користев  Valvoline 5w-40 Syn power, Mobil Super 2000 10w-40. За Fuchs-от имам слушнато добри работи, а викаш дека ти го троши, така да има некој проблем колата. Сигурно не е прегреана до сега?

Отсутен Felipe

• Почетник
  • *
« Одговори #24 на: 08 Јули 2012, 13:44:56 pm »
Моментално Liqui Moly 10w-40, исто на хонда  сивик 1.4. Претходно користев  Valvoline 5w-40 Syn power, Mobil Super 2000 10w-40. За Fuchs-от имам слушнато добри работи, а викаш дека ти го троши, така да има некој проблем колата. Сигурно не е прегреана до сега?

100% од како е купена се е мењато на време, си трошеше уље нормално не толку многу али синтетичкото во старт го јадеше, е после татко ми што уље ставал појма неам. До сега само сум и правел редовни сервиси и ништо друго. Е сега може има врска што ја возиме 3-ца, од кои само јас ја пазам ама џабе е. Незнам дали си ги мењал прстените што се кај бомбината, ги сменив пред 2 месеци и сега од таму пак ми тече свежо уље, па ако не ми признаат гаранција на сменет дел ќе се жалам во Хонда, друго чаре нема. А Liqui Moly каде можам да најда дека не сум го видел и што пари е?

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #25 на: 08 Јули 2012, 13:46:47 pm »
како што имам чуено GM го препорачуваат мајсторите за Опелите...Божем било најдобро за опелова машина...

Отсутен Felipe

• Почетник
  • *
« Одговори #26 на: 08 Јули 2012, 13:50:12 pm »
како што имам чуено GM го препорачуваат мајсторите за Опелите...Божем било најдобро за опелова машина...

Абе и тоа е бош уље вујко ми има вектра ц и му го наплаќаат во сервис 2500 а да го купиш вака е 1000 денари ја мислам дека и тоа и тоа е истото уље. имаше едно време Тексако ама незнам кај да го најдам, ја со застапникот се знам али имам изгубено контакт и се има преселено. Тоа уље беше добро и мислам дека не ми го трошеше, го фалат и Тоталот, којзнае што се не има кај нас

Отсутен Igor

• Легенда
« Одговори #27 на: 08 Јули 2012, 13:51:07 pm »
Појма неам Liqui-то колку пари беше, али ефтино испадна, околу 1800денари 5 литра.
Инаку се купува во аутомакедонија.  

Отсутен Felipe

• Почетник
  • *
« Одговори #28 на: 08 Јули 2012, 13:53:40 pm »
Појма неам Liqui-то колку пари беше, али ефтино испадна, околу 1800денари 5 литра.
Инаку се купува во аутомакедонија. 

Таму и го мењаше или само толку го купи? тоа беше уље што се препорачува за постари возила или некое друго беше?

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #29 на: 08 Јули 2012, 13:55:46 pm »

Абе и тоа е бош уље вујко ми има вектра ц и му го наплаќаат во сервис 2500 а да го купиш вака е 1000 денари ја мислам дека и тоа и тоа е истото уље. имаше едно време Тексако ама незнам кај да го најдам, ја со застапникот се знам али имам изгубено контакт и се има преселено. Тоа уље беше добро и мислам дека не ми го трошеше, го фалат и Тоталот, којзнае што се не има кај нас

И мене ми го наплатија толку...По што заклучи дека е бош уље..?