Бидејќи ме занима на колку им се допаѓа позерски дизајн ко вториот, а на колку чист хард кор дизајн.. Станува збор само за изглед, не е потребно да се знаат перформансите (а и нагласив дека се тука некаде).
Тоа здрав и жив бидејќи слично доживуваме зашто првиот...
Чисто ме занимаше некој што не разбира точаци, кој дизајн и изглед повеќе го свиѓа.
Ako?
И што е битно за избор на дизајнот дали си видел реклама и маркетинг за точак или не? 
Дизајнот е позерски за тебе, како човек што ги знае точаците. За некој што не ги знае, можеби не е. Конкретно еве, за мене не е. За мене изгледа поинтересно, поразлично.
Спомнав маркетинг заради тоа што ти неколку пати спомна шминка и маркетинг.
Муабетов е ист као ја да идам на форум за.. што знам.. кување, и да ги прашам луѓето да одберат меѓу Mercedes SLK AMG и Lancer Evo, и после да им викам - абе и ја би го избрал лансерот, чисто ме интересираше да видам кој ќе го избере позерскиот дизајн на SLK-то.
Малку арогантно од твоја страна да понудиш прво два избори, а после да го окарактеризираш тој што тебе ти се свиѓа повеќе како хардкор, а другиот како позерски, исфуран, итн.
Дизајн е дизајн. Воопшто не е битно дали си лаик за нешто или не за да процениш дизајн.. Саксија може да има позерски дизајн за мене, или хард кор за мене, а јас да ништо не знам за саксии...
А пример за арогантен однос:
"Ако е "да си жив и здрав", зашто уопште прашуваш?"
Ова е само мое согласување со Симо.. Не значи дека е тоа исправен избор, бидејќи е тоа индивидуално чувство (ко и за секој дизајн).
Ама нема да го пријавиме во ваши забелешки.. Ми личи дека не ти е нешто денов, а и тоа што default мрзиш точаци па директива на расправија
Игнорирај го постов, со цел да продожи конструктивната дискусија околу дизајнот..Поготово што мене ми е денот, и не ми се расправа со Точакомрзец

p.s. Ме интересираше мислење од Алфашите бидејчи и овде има доста емоција околу дизајнирањето на оваа класа на точаци. Некои од нив и баш ја погодија поентата а исто не знаат многу за точаци
p.p.s. Ако треба да купувам еден од нив, ќе го купам сепак оној што повеќе ми одговара како вози лично за мене после одредена проба